reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
O jak fajnie dużo dziewczyn się odezwało :-).
Marzycielka86trzymam kciuki za II kreseczki i dziewczynkę :-)
Magda maść nie powinna zaszkodzić tylko nie wiem co ma w składzie, może wejdź pod prysznic i skieruj strumień ciepłej, nie gorącej wody w miejsce bólu po dłuzszej kąpieli połóż sie do łóżka najlepiej jakbyś zastosowała sobie odpowiednią pozycję i ciepło się utulić:
w leżeniu na plecach podłóż coś pod kolana - tak by były lekko ugięte;
w leżeniu na boku nogi powinny być zgięte i w biodrach i kolanach, między nogi włóż sobie wałek. Pod talię podłóż np. zwinięty ręcznik. Takie pozycje odciążają kręgosłup i minimalizują ból :-)

Magda Nadwyrezylas kręgosłup po prostu...Ale ja bym nie ryzykowala rozgrzewania okolic krzyża.. mam koleżankę która wylądowała w szpitalu z krwawieniem;ot chciała sobie ulżyć w chorobie na początku ciąży i banki sobie kazała postawić. Ja nie jestem za tym ale Twoja decyzja co zrobisz.Lepiej polez, odpocznij mi to pomaga.

Marzycielko To wracamy obie do boju ;) Mam cyclotest baby i ovu-comp, któryś będę chciała sprzedać ale jeszcze nie dokonałam wyboru.

Magic dziekuje :-)
Airfix tak wracamy do boju ale ja juz nie zażywam suplementów ani nie prowadzę żadnej diety.tez myślałam o takim komputerze ale raczej mnie nie stać na to.narazie obserwuje swoje cialo i zapisuje na ovufriend.

Hej dziewczyny. Witam Was wszystkie. Suzi gratuluje dzidziusia. Wg mnie to chyba chłopiec ale ja się tak nie znam jak niektóre weteranki tutaj:-)
Magda wspolczuje bólu kręgosłupa i tak jak Airfix uważam ze to nie jest dobry pomysł z tym rozgrzewaniem tej okolicy. Lepiej chyba nie ryzykować.
Marzycielka witamy znowu. Oby się szybko udało.
No i rozpoczelam 14 stycznia 9 cykl starań. W 2 dniu cyklu zrobiłam część hormonów a mianowicie FSH 5,9 LH 6,2 estradiol 42,43 i testosteron 0,5. Teraz 7 dni po owu prolaktyna i progesteron no i ft3 i ft4 bo miałam TSH 2,14. Chce zacząć cos działać bo napewno jest cos nie tak. Z mężem mamy po 23 lata i moim zdaniem juz dawno powinno się udać.

Aaaaa i jeszcze opisze co biorę, może będziecie umialy mi doradzic co jeszcze dolozyc czy czegoś za dużo może.
No wiec wiesiołek 1000mg ( do owu bo ja swojego śluzu nie mam wcale), b-complex cały cykl, kwas foliowy, Inofem, wit. D 2000 j.m dziennie, vitaminer prenatal.
W męża wmuszam Salfazin ale jest ciężko bo brał regularnie juz ze 4 miesiące i nic wiec się zniechęcił:-(

Dziewczyny postawienie baniek a ciepła kąpiel to dwie różne historie :-) :), ja codziennie biorę ciepłą kąpiel i tak się składa że pod prysznicem, nie mówiłam o przegrzewaniu ale o ciepłej kąpieli (chyba nikt nie bierze zimnego prysznica) tej bolesnej okolicy, ciepło działa rozluźniająco a tym samym w takich sytuacjach przeciwbólowo. To może być zwykłe nadwyrężenie gdzie odpoczynek i odpowiednie pozycje przy leżeniu pomogą ale jak nie pomoże i przez dłuższy czas będzie Cię boleć to skieruj się do lekarza bo niestety w ciąży mało co można a ból też nie jest zbyt korzystny w ciąży. Dużo zdrówka i wypoczywaj.

Tynka myślę że już sporo bierzesz także powinno być ok :blink:

Dziękuje za odpowiedz Magic. Fakt sporo lykam szkoda ze efektów brak....muszę się zapisać do jakiegoś konkretnego ginekologa pójdę z wynikami to nie trzeba będzie zaczynać od zera.

Magic Mi również nie chodziło o ciepłe kąpiele Ale o maści rozgrzewające;) Nie ryzykowalabym. Raz miałam zapalenie korzonkow i smarowalam mascia i co chwila biegunka i biegunka. I okazało się ze rozgrzewanie coś podraznialo w środku stąd biegunka. Odstawiłam maść i jak ręka odjal;) także ja osobiście mascia bym się w ciąży nie smarowala;) taki ciepły prysznic jest lepszym pomysłem i odpoczynek.

Tynka Wyniki raczej dobre ale nie podalas norm i do końca nie wiem czy dobrze patrzę.

reklama
Tynka mi też się wydaje, że wyniki są dobre. Skoro nie masz swojego śluzu, to może żele typu pre-seed? Próbowałaś?

Magda ja w ciąży też miałam kręgosłup nadwyrężony i ratowałam się ciepłymi kąpielami, leżenie na płaskim czy ćwiczenia. Najgorsze pierwsze dni, potem będzie lepiej.

Do góry