reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
So happy sliczny maluszek, podziwiam Cie ze dajesz rade z 4:-), ja tez uwielbiam byc w ciazy pomimo tych wszystkich dolegliwosci:-)

Moj maly juz w brzuchu ma swoje ulubione pozycje daje popalic jak zmieniam pozycje lezenia:-) uwielbia prawy bok a starszy z kolei uwielbial lewy:-) jeja jak ten czas leci

Nie no dziewczyny zdecydowanie tu za cicho :-)

Elisse i Panna Myszka jak się czujecie i jak tam Wasze maluszki?

Pogoda nie nastraja no ale cóż zrobić....

Airfix popatrz juz mamy prawie grudzień za 5 miesięcy ponownie zaczniesz staranka

Magic Pogoda faktycznie nie nastraja,dziś u nas wieje,leje aż się wychodzić nie chce. Wczoraj tak myślałam nad staraniami.. do cyklu kwietniowego jakoś zleci myślę. Choć zastanawiam też się nad tym czy nie odpuścić z rok,a może całkiem...

Elisse i Panna Myszka jak się czujecie i jak tam Wasze maluszki?

Ano właśnie bo ja po wizycie jestem...pychol nasz waży już 950 gram, obciążenie glukozą wyszło o dziwo bardzo dobrze..ogólnie wszystko piękne ładnie tylko ja jakaś taka...nie wiem jaka jestem. Byle do świąt, Nowego Roku...w styczniu już będę spokojniejsza....

Airfix zastanów się, czy chcesz znowu próbować. Ja nie wyobrażałam sobie, by córka nie miała rodzeństwa.

U mnie ok. Mały ma już ponad 550 gramów. Jest bardzo grzeczny w brzuszku. Może przez to, że mam łożysko na przedniej ścianie. Córka znowu chora i już czuję, że mnie też łapie.

Panna Myszka ładnie rośnie synek :)

Ja następną wizytę mam w grudniu tuż przed świętami :-) to będzie połówkowe także mam nadzieję że z maluszkiem wszystko ok, mały też jest spokojniejszy niż pierwszy synek ale jak mu nie pasuje to daje nieźle popalić :-) kocham te moje skarby. Mój starszy podchodzi do mnie i całuje w brzuch mówiąc że kocha dzidzie, a to takie słodkie hehe

Elisse tak to jest z maluchami ja się najbardziej boje jak maleństwo się urodzi i co wtedy, mam nadzieje że będzie dobrze i dam sobie ze wszystkim radę bo niestety będę sama mój m bedzie miał tylko 2 tyg tacierzyńskiego a później już sama.

Panna Myszka rozumiem Cię w 100% ja też ciągłe obawy mam ale to chyba normalne, każda kobieta przeżywa :-)

Elisse Do tej pory nie chciałam żeby syn był jedynakiem. Choć jeśli w przyszlym roku by się udało to już różnica wieku bedzie 8,5roku..To tak jakby mieć dwójkę jedynakow;) Z drugiej strony mam dużo znajomych którzy są jedynakami lub sami posiadają jedno dziecko ... I rade w życiu dają. Więc może mi też tylko taka rodzinka 2+1 pisana. 4,5 r to sporo czasu starań o dziecko,masę badań, wywalonych pieniędzy i braku przyczyny. Po prostu gdzieś jest granica kiedy trzeba wybrać w która stronę iść. Mam jeszcze kilka marzeń do spełnienia, a tu żyje się od cyklu do cyklu. Zobaczymy do kwietnia jak mi się pouklada wszystko,bo będę chciała na uniwersytet składać papiery-jedno z moich marzen, a tam nie mogę sobie pozwolić na ciaze przez rok.

Elisse Do tej pory nie chciałam żeby syn był jedynakiem. Choć jeśli w przyszlym roku by się udało to już różnica wieku bedzie 8,5roku..To tak jakby mieć dwójkę jedynakow;) Z drugiej strony mam dużo znajomych którzy są jedynakami lub sami posiadają jedno dziecko ... I rade w życiu dają. Więc może mi też tylko taka rodzinka 2+1 pisana. 4,5 r to sporo czasu starań o dziecko,masę badań, wywalonych pieniędzy i braku przyczyny. Po prostu gdzieś jest granica kiedy trzeba wybrać w która stronę iść. Mam jeszcze kilka marzeń do spełnienia, a tu żyje się od cyklu do cyklu. Zobaczymy do kwietnia jak mi się pouklada wszystko,bo będę chciała na uniwersytet składać papiery-jedno z moich marzen, a tam nie mogę sobie pozwolić na ciaze przez rok.

Airfix 8.5 roku to sporo mój m też jest z różnicy 10 lat prawie 11 także tak jak mówisz jakby był jedynakiem ale to też ma swoje uroki. Dziecko jest Ci już wstanie bardzo dużo pomóc, moja kuzynka też ma różnicę między pierwszym a drugim dzieckiem 10 lat teraz postarała się o krótszą przerwę. Być może musisz całkowicie odpuścić sobie planowanie dieta, zakwaszanie, odstęp itp i zadziałać podobnie jak Pirahnia, może wtedy się uda. Ja bynajmniej wierze że tak będzie :-) trzymam za to kciuki.

reklama
Magic Dziękuję ze we mnie wierzysz bardziej niż ja sama :* ja już raczej nie będę podchodzić do diety i suplementów.Zakwaszanie dawno odpuscilam. Teraz juz co ma byc to bedzie:) Duza roznica wieku tez ma plusy-miedzy innymi to ze starsze dziecko jest bardziej samodzielne i pomoże co nie co przy maluchu:) tak jak napisalas.

Do góry