reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny :-) kiedyś już podczytywałam ten baaardzo długi wątek, ale nie doszłam dokońca ;-) w każdym bądź razie za około 6 miesięcy będziemy planować rodzeństwo dla naszego 5miesięcznego synka. Sama nie wiem czy wierzę w planowanie płci? może tylko w zwiększenie szans na jakąś konkretną płeć, ale i tak ostatecznie decyduje Bóg jakiego dzieciaczka nam ześle. Najważniejsze aby zdrowe :-) dziś zrobiłam z ciekawości badania i mam:
wapń 2,43 (2,09 - 2,54)
magnez 0,88 (0,66-1,07)
sód 141 (136-146)
potas 4,63 (3,60-5,60).
Ciągle karmie piersią, okres jeszcze nie wrócił (ciekawe kiedy wróci). Obecnie jestem na diecie bez nabiału, bo mały miał krostki i sprawdzamy czy to nie jest alergia na nabiał (wydaje mi się, że nie, bo dietę mam 4 tygodnie, a krostki wciąż są-mało widoczne a wyczuwalne pod palcami).
Czytałam, że przy staraniach o córkę, magnez i wapń mają być większe, a sód i potas niższe. Jak obnizyć zatem sód i potas?
starała się któraś z Was o córkę karmiąc jeszcze piersią?
Dziękuje za odpowiedzi ;-)

reklama
Elenaa witaj :) też staramy się o córeczkę ale niestety nie stosuje diety bo się do tego nie nadaje :p żeby obniżyć sód i potas musisz starać się omijać produkty, w których jest duża zawartość potasu i sodu. A badałas sobie hormony? :)

Magic jakoś nie zestresowałam się prenatalnymi. Będzie ok :). Fajnie tak podejrzeć szkraba.

Maran ja wychodzę z podobnego założenia. Co ma być, to tego się nie zmieni. Duże dziewczynki miałaś. Moja równe 3 kg ważyła.

Aby było mniej sodu i potasu, to dieta bez ziemniaków, pomidorów, gruszek i bananów :)

Hej dziewczyny ja tam zaglądam jak tam Maratha a ta dalej w dwupaku [emoji120]
Kochana kciuki za rychły poród [emoji7] będziesz brała znieczulenie ??
Wszystko juz gotowe pewnie co?
Małe czekają :)

A u nas wszystko ok malborskie jak na drożdżach , czas leci stanowczo za szybko . Ale z miłą chęcią się jej oddaje .

Panna myszka gratuluje synka , Adrian super imię

Airfix a brałaś ok 3 dni przed owu po małej ilości duphastinu ??

Pozdrawiamy ImageUploadedByForum BabyBoom1443718906.970566.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1443718906.970566.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1443718906.970566.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 89
Matik ale szybko ona rosnie... w szoku jestem, ciagle mi sie wydaje, ze to malenstwo a jak wstawiasz zdjecia to taki duzy bobas :) u mnie poki co bez zmian, porodu nie widze... nic sie nie dzieje... wszyscy w oczekiwaniu a Mała siedzi sobie w najlepsze... Dziadek pomalowal cale mieszkanie, babcia okna pomyla, firany, sztory, ogolnie maksymalne sprzatanie, cos chcialam pomagac to mnie noga w biodrze rozbolala, ze chodzic nie moglam, ale po nocy minęło ;) ciagle jeszcze jezdze autem bo dzieci woze do szkoly i spowrotem, na zakupy itd. a brzuch juz ledwo sie miesci, do kierownicy mi siega... jak przyjdzie mi rodzic po terminie jak z Ala to nawet nie mam pojecia jak duze szacunkowo jest dziecko, wizyte w szpitalu jesli nic nie ruszy mam umowiona juz po terminie na przyszly piatek wiec wowczas sie czegos dowiem... poki co czekam na swoj czas...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich :)

Matik2012 Wylecialo mi z głowy z tym Duphastonem,ale wczoraj 12dc wzięłam wieczorem 1/4tabl. Owulacja powinna być 15-16dc to chyba dobrze będzie. Wogole nie czuję w tym cyklu jajników po stymulacji, nie wiem czy to nie będzie cykl bezowulacyjny.

Matik ale ten czas leci jeju Twoja malutka juz nie taka malutka:-) slicznosci.

Maran dobrze zeby malenka zechciala sama juz wyjsc, indukcje nie sa az takim dobrym rozwiazaniem. Mojego malucha tez rodzilam po terminie i mialam 2 indukcje przed cc.

Dziewczyny jaki dzisiaj mialam sen, ze urodzilam sliczna dziewczynke. Im blizej USG tym moja podswiadomosc bardziej wariuje:-)

Magic Trzymam kciuki oby ten sen się spełnił &&& :*

Elisse Mi w tym cyklu to się zrobiło wszystko już jedno, stwierdzam ze może po prostu mamy mieć jedno dziecko i już. Mój instynkt macierzyński całkiem opadł i leży ... może to wina przemęczenia i pogody.

reklama
Magic może to sen proroczy? :) mi maluszek bryka w brzuchu. Śmieszne takie łaskotanie.

Airfix też tak miałam w ostatnim cyklu i wtedy akurat zaskoczyło.

Do góry