reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix trzymam za Ciebie kciuki! witam nowe staraczki i mam nadzieje ze wasze marzenia o maluszkach się niedługo spełnia.
Ja powoli zblizam sie do dni płodnych. Ciekawe czy w tym cyklu się uda

reklama
Airfix no wlasnie ja mialam test o czulosci 20ml i kreska wyszla widoczna, nie zaden cien cienia pod światło czy cos takiego, normalnie widoczna kreseczka tylko duzo slabsza od kontrolnej. Ja nie liczylam wowczas na ten cykl styczniowy bo mialam miec histeroskopie i test zrobilam tylko dlatego, ze po spadku temp w 10dpo przez 2 kolejne dni temp wzrosła a do nas przylatywal mojego meza kolega i chcialam miec pewnosc ze moge sie z nimi napic czerwonego wina gdy oni beda pic piwo czy cos mocniejszego ;) no i w szoku bylam bo pojawila sie kreska testowa...

Marzycielka Mi w ciazy z synkiem cien cienia wyszedł 6tyg ciąży, w 8 tyg już cień był, a dwie mocne kreski w 12tyg- Tak, tygodniu, nie dpo ;) Mogę miec słaba przenikalność HCG do moczu :)

92Tynka92 Trzymam kciuki za Twój kolejny cykl &&&&& Uda się prędzej czy później :)

Maran-atha Ja sie tylko boję że jak odstawię Duphaston jutro , a coś by było- to że zaszkodzę sobie... a bety nie opłaca mi sie robić bo jak zrobię jutro to wynik w piatek lub poniedziałek - u mnie się długo czeka. A w poniedziałek już mam wizytę u immunolog. Jesli coś będzie to mam nadzieje że na tescie się pojawi kreseczka, nie to co w ciązy z synkiem ;)

Cześć dziewczyny:-)
Ja też już za kilka dni będę testować :-)
Dzisiaj mam 25 dc, zaczęło mnie boleć podbrzusze i piersi jak na okres, ale temp. jeszcze nie spada (37-37,1) Cały czas mam nadzieję, że się udało, chociaż staram się nie nakręcać.

Ostatnia edycja:
Suzi zatem &&& za II kreseczki.
Airfix jeżeli w pierwszej ciąży test Ci wyszedł pozytywny tak późno to myślę, że nie masz się co przejmować negatywem w tak krótkim czasie po owu ;-)

Dziewczyny trzymam &&&& za Was wszystkie ii za piękne dwie II na teście :):):)

Dziewczyny czy można isc do gina jak sie troche krwawi ?? okres powinnam mieć za rowny tydzien aa od poniedziałku zaczełam troche krwawic iii to juz drugi raz w tym miesiacu:( miałam nadzieje ze mi do jutra przejdzie ii pojde sie zbadać aa tu d... blada ... teraz to ja juz nie wiem co mam robic :(:(
Czemu zawsze jest tak ze jak człowiek sie nie stara o dziecko to jest wszystko OK aaa jak chce zacząc cos działac to zawsze się cos pieprzy :(:(:(

Zaczarowana moze to niedobór progesteronu skoro krwawisz a jestes po owulacji a przed @? Badalas podstawowe hormony? W 3 dniu cyklu estriadol, LH, Fsh i prolaktyne na czczo a 7 dni po owulacji progesteron. Mysle, ze warto...

Zaczarowana_ Ja na plamienia po owulacji a przed @ dostalam Duphaston, to objaw może być niskiego progesteronu ,chyba ze jest to obfitsze niż zwykle plamienie - to u mnie się @ rozkrecala ,a cykl był bezowulacyjny. Warto a nawet trzeba się wybrać do lekarza. Zrób 6-7dpo progesteron i reszte badan w 3dc jak maran-atha pisze

Dziś się nie czuję ani na @ ,ani na nic ;)

Maran-atha- dokładnie,jestem po owulacji aa przed @...nie,nie robiłam tych badań...ale do lekarza to nie bardzo isc jutro co nie ? lepiej poczekać aż przestane plamic co nie bo chyba by mi nawet nie pobrał na cytologie?dobrze myśle?

Airfix kiedy testujesz??jutro? ;))

reklama
Zaczarowana Zatestuje jutro dla zasady o ile @ nie dostanę rano;) i tak jutro albo pojutrze @ powinna przyjść. Ja mam tą drugą fazę 11-12dni . Do ginka na cytologie to już jak po @ bedzie idź,ale wtedy nie uda się zrobić w jednym cyklu tych badań na NFZ w 3dc. Możesz sama je zbadać,a na cytologie pójdziesz do ginka i będziesz mieć wyniki w ciągu jednego cyklu.

Do góry