reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magic Bardzo mocno zaciskam kciuki za Twoją kruszynke &&&& u mnie raczej nic nie wyjdzie bo pod wpływem stresu silnego mam chyba drugie podejście do owulacji o ile coś z niej będzie. Testy owulacyjne to kolejna zagadka w tym cyklu, cusik się mi przestawiło. Ale co tam...beda kolejne cykle ;)

reklama
witam wszystkie ,,nowe i stare,, kobietki

Czytam Wam bardzo rzadko ale widzialam ze ostatnio poruszany jest bardzo czesto temat skuteczności wiec postanowiłam zabrać glos ������
Przede wszystkim chce kazdej z Was powiedziec ze nie zamienilabym mojegp synka na corcie i nie mam juz cisnienia zeby podiadac corcie hehevavte warkoczyki o ktorych pisalam to nie zawsze sie udaja u dziewczynek moja siostra swojej 2 letniej corci moze z 2 razy zrobila kitke bo ona nie lubi ������ a wracajac dobplanowania to PPRZEDE WSZYSTKIM kochane podejdzcie do tego z dystansem i rozsadkiem Mi osobiście tego zabraklo i ciezko to zniosłam Od malego wbilam sobie w glowe ze bede miala corke i nawet nie wyobrazalam sobie ze moze byc inaczej. ... niechce zebyscie mnie tez odebraly tak ze mi sie nie udalo to mowie ze nie jest skuteczne planowanie Mam swoje zdanie i chce die nim z Wami podzielic zebyscie nie p4zezywaly tego jak ja Forum te bardzo ale to bardzo nakreca Bo innym sie udalo to mi tez musi a to mie jest zasada Dziekuje jeszcze raz kazdej która mnie wspierala, pocieszala i cieszyla sir ze mna Dzieki temu poxnalam wspaniale kobiety ☺ a czy jest to skuteczne to kazda z nas musi sue przekonać na sobie bo takie jestesmy Wg mnie to czysty przypadek choc noze w nie wirlkim stopniu moze pomoc ale nie nslezy przesadzac Mydlicie ze te zajwaszanie i tony tabletek nie odbily sie na m9im zdrowiu to sie mylicie ZAKWASZANIE organizmu moze prowadzic do poważnych problemów i tego musicie byc swiadome A chcecie później tak jak ja isc na prenatalne badania i modlić sie zeby dziecko bylo zdrowe? Chyba nie a ja tak mialam bo musiałam przyjechac jeszcze na dodatkowe echo serduszka bo cis bylo nie tak Te 2 tyg daly mi duzo do myślenia Chyba nie wybaczylabym sobie nigdy jakby bylo cis nie tak z moim synkiem Szkoda ze nie dotarlo to do mnie wcześniej a jeszcze jedno do ionca zycia bedzie mi wstyd ze płakałam jak dowiedziałam sie ze będzie synek a teraz kocham mojego urwisa nad zycie ☺ i jestem szczęśliwa mama Pamiętajcie wszystko jest dozwolone ale z rozsadkiem s wiem ze forum nakreca i ciezko jest zatrzynac sie Fo dzis psmietam rozmowe z ginem do ktoreho poszlam w wigilie zeby potwierdzil ni owulacje Bardzo madry człowiek i dzieki niemu moge cueszyc sie juz 9 msc moim dzieckiem Sex na zawolanie, bez O itd a przede wszystkim w stresue czy dobra ilosc zakwaszacza czy tampon z limonka ok nie jest dobrym momentem na zajscie w ciążę i organizm to wie Dlaczego latwiej zajsc w ciaze przez wpadkę niz planujac ? Bo nasz mozg wysyła sygnały ze jest nie doby czas na poczecie Prosze was kochane o dystans i rozsadek ☺buziaki fla Was

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny ja mam nazwał pracy ostatnio i nie mam kiedy czytac a co dopiero pisać z wami.

Magic nawet nie wiesz jak bardzo się ciesze !!! Gratuluje z całego serca ale wysyp dwóch kreseczek. Będą piękne wiosenne bobaski.

Mój cykl zglupial. Robilan testy owu i według nich miałam owulację w 18 dniu cyklu czyli 1 lipca. Nie czulam kompletnie nic. W dodatku byłam na wyjeździe przez ścianę w domku siostra to siędomyslcie jak wyglądało przytulanko. Na szybko i po cichu:-/ bez sensu. Znowu nic z tego nie będzie. Nawet testu nie robię tylko czekam na okres.

Ja juz zaczynam myśleć o tym żeby w ogóle zajść w ciąż . Płeć schodzi na dużo dużo dalszy plan.

A jeszcze dodam trzy grosze ☺ nie mnie oceniac skuteczności planowania bo nie jestem lekarzem A Piranhy jestem wdzieczna ze bardzo duzo rzeczy bo jest to wspaniala i mądra kobieta ☺ dziecko to wielkie szczęście i radosc rodzicow bez względu na plec Najważniejsze zeby zdrowe i szczesliwe ze ma szczesliwycg rodziciow ☺

Magic Bardzo mocno zaciskam kciuki za Twoją kruszynke &&&& u mnie raczej nic nie wyjdzie bo pod wpływem stresu silnego mam chyba drugie podejście do owulacji o ile coś z niej będzie. Testy owulacyjne to kolejna zagadka w tym cyklu, cusik się mi przestawiło. Ale co tam...beda kolejne cykle ;)

Airfix mi w tym cylku co sie udalo tez. testy owu cos nie dokonca wskazywaly bynajmniej nie tak jak bym chciala, myslalam nawet przez moment ze ten cykl bedzie bezowulacyjny a tu taka cudowna niespodzianka.
Tynka Tobie rowniez zapewne wydluzyl sie cykl i bedziesz musiala poczekac z testowaniem.
Ale mocno zaciskam &&& dziewczyny za pozytywy.
Elisse oby to co napisalam wczesniej sie sprawdzilo:-)

Jej jej heeeej ależ się ruch zrobił :)

I tyle dziewczyn zaciążyło Gratuluje !!!!

Jest późno więc jestem zmęczona , nie odp wszystkim wybaczcie ale cały czas poświęcam małej eh... Jest cudowna
Nawet do tej pory ciężko mi uwieżyć w ten cud

Zgadzam się z Wam że dieta dziewczynkowa jest wyczerpujaca organizm UWAŻAJCIE !
Bo na samym początku jest napisane dietę można stosować do 3 mc nie dłużej !

Piraniu buziaki dałaś nie tylko mi mnustwo siły i wiary :*

Ilaczek piękna królewna !!
Czarnuka Słodziak i jaki duży już :)

Manatha piękna lista aż sobie zapisze :)

Pozdrawiamy ImageUploadedByForum BabyBoom1439158446.751248.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1439158446.751248.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1439158446.751248.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 95
Ostatnia edycja:
Magic_87 To dokładnie tak jak u mnie, juz myslalam ze cykl bezowulacyjny, a tu dwa piki, od 4dc mnie brzuch bolał, od 11dc kiedy pierwszy pik był, ból brzucha i jajnikow nie do zniesienia, nie wiem czy jakims cudem dwóch pecherzyków nie było, w koncu 17dc rano pik i w koncu nie wiem kiedy pekł pecherzyk- wieczorem pik dalej, jeszcze bardziej ciemny test. owulacja musiała byc miedzy 14-sta a 2- w nocy, bo po 2 nocy ustało mnie troche, czułam najpierw jakby z jednego byla owulacja, a potem z drugiego . Wiec albo staralismy sie 5 godzin po owulacji, a może miedzy 10-15 godzin po, starania mam tez przed pikiem, ale watpie zeby cos z nich wyszło, bo tak dziwny ten cykl był że masakra, w koncu nie widziałam czy działamy przed owulacja, w owulacje czy po niej- i chyba za bardzo sie zakwasiłam. Z tamtych staran na poczatku cyklu to by cos wyszło -ale cóż jak pecherzyk nie pękł. Brzuch mam wzdety, opuchniety i w ogole wygladam jakbym arbuza połknela w całosci.

elisse Jak się czujesz??

Tynka Który masz dzien cyklu? :)

Hejka
Airfix dziś moj 27 dzień cyklu. Test negatywny. Nawet nie wiem po co go robilam bo mam mega nasilone PMS więc i tak niepotrzebnie robilam sobie nadzieję. Kolejny cykl stracony. Niby to dopiero drugi ale ja jestem załamana. Myslalam ze się uda od razu. Nigdy bym nie pomyślała ze zajście w ciążę może być takie trudne, tym bardziej ze naprawdę często się kochamy a nie tylko wtedy kiedy ma być owu .

92Tynka92 Czy dostalas @ ?? Tescik nadal nic nie pokazuje? Ja się źle czuję,chyba przez upal-blada jestem jak trup,brzuch mnie boli dołem,jajniki ciągną... Całkiem zwariowany ten cykl

reklama
Airfix a moze to juz poczatkowe objawy:-)Kiedy testujesz?mnie troche mdlilo jak bylam glodna, a brzuch mam wzdety jakbym byla w 4-5 miesiacu. Dziewczyny straszna tu cisza, czy wszystkie sa na urlopie:-)

Do góry