reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielko akurat znalazłam Twoje zapytanie i tak sobie myślę,że napiszę :happy: W moim przypadku magnez i vit b6 pogorszyły jakość śluzu zdecydowanie. Właściwie go nie mam :eek: Od tego cyklu w związku z tym zaczęłam używać żelu conceive ;-)

Dla reszty dziewczyn oczywiście pozdrowienia i buziaki :-)

reklama
Marzycielko Gdzies tez czytałam o tym magnezie i wit b6- tylko że faktycznie dziewczyny łykają magnez na lepszą płodność, lepsze zagnieżdżenie...moze w normalnych dawkach on tak działa :) W dawkach dziewczynkowych raczej wysusza. Ja na przykład już wiem skąd mnie ciągle boli gardło- od mięty , nie piłam 3 dni i było ok, a jak wypije to mam tak sucho w gardle że w nocy się budzę i oddechu zlapać nie mogę, ten sam efekt mam jeszcze po wit C. Wiec przy łózku mam zestaw ratunkowy na noc :p woda i Tantum Verde do psikania. I ze dwa dni temu czytałam artykuł o mięcie i sie okazuje ze w duzych ilosciach jest wysuszająca. Moze wysychac gardło

PannaMyszka Ty dziewczynkowa prawda? To bierz Castagnus- podniesie progesteron, i po owulacji załatw sobie dupka albo luteine. Duphaston w tamtym roku jeszcze po 2-3 cyklach nie był w stanie mi drugiej fazy przedłuzyc, dostawałam @ przy 8 tabletce :/....a teraz jest ok.

Od srody czekam na wynik Estradiolu meza...w piatek miał byc na bank...a dzis zachodze i znow nie ma...powód i tłumaczenie - Bo one nie wiedziały czy wysyłac do badania ta krew, bo przeciez Estradiol wykonują kobiety, a nie męzczyźni.....A ja nie wiele myslać mowie- że to nie jest prawda....a jakoś kobiety testosteron tez badają i nie ma w tym nic dziwnego. To tak samo mezczyzni estradiol. Nosz frania..zapłacić i jeszcze nie wysla do badań. A krwiaka ma mąz po pobraniu od pachy do połowy ręki....ze 20cm bedzie miał.

PannaMyszka Ty dziewczynkowa prawda? To bierz Castagnus- podniesie progesteron, i po owulacji załatw sobie dupka albo luteine. Duphaston w tamtym roku jeszcze po 2-3 cyklach nie był w stanie mi drugiej fazy przedłuzyc, dostawałam @ przy 8 tabletce :/....a teraz jest ok.
.

Dziękuję Ci bardzo Airfix....zakupię, ale teraz bardziej zależy mi żeby maksymalnie do sierpnia zajść w ciążę, już planowanie schodzi na dalszy plan, ponieważ od maja 2016 już muszę wrócić do pracy.....na dupka i lutkę muszę mieć receptę.....chyba?

PannaMyszka Teoretycznie trzeba mieć recepte, ja kupuje bez w aptece bo mam tam znajome które znają moją sytuację i tak to jest lek na 100% płatny...wszystko zależy od apteki . Wiadomo że nie biore co miesiac po kilka opakowań, dlatego też przymykają oko ;) Mogłabyś podejść podpytać w kilku czy dostaniesz Duphaston bez recepty bo nie masz czasu iść do lekarza, a masz plamienia... Myśle że dadzą:)
Ja max do września chce żeby się udało :) Zobaczymy co będzie

Ostatnia edycja:
Elisse - dziękuję :-)

PannaMyszka - widziałam gdzieś w necie ogłoszenia dziewczyn, które mają do sprzedania Duphaston bądź Luteine - wtedy masz bez recepty ;-)

Airfix - dziwne z tymi badaniami Twojego męża - a co te babki mają do tego, jakie badania chcesz zrobić??? Szkoda gadać... widzę, że Ty juz pełną parą podchodzisz do staranek :-) ja też piłam swego czasu tą miętę z Kotanyi - ta przynajmniej ma stężenie ;-)

Katriina Pyszna ta mieta z Kotanyi prawda? :) Smak miety pieprzowej to sie umywa do niej :) A długo ja piłaś? Miałaś jakieś skutki uboczne po niej? Mnie jajniki bolą..... I jak ja piłaś..cały miesiac? czy tak jak w badaniach było że od 1dc do 5 dc? bo ja w 8dc wypiłam i dostałam dziwnego plamienia. Tej pieprzowej nie pije juz z miesiąc- rewolucje mi robiła w żołądku.

Mam dziś wreszcie wynik Estradiolu męża ;) Po wynikach badań widać że mój mąż jest przygotowany na każdą ewentualność hahah jakbym w ostatniej chwili się rozmyśliła i chciała syna:p
Wysoki Wapn, Magnez, Sód i Potas oraz wysoki Testosteron i Estradiol :D Parka na raz będzie jak nic ....

Ostatnia edycja:
Airfix to faktycznie parka z tego wyjdzie jak nic. Mnie tez po miecie gardlo balo, strasznie wysuszone mialam Dziewczyny ja juz niewiem mam metlik w glowie chcialabym sie w lipcu starac no ale wowczas termin porodu bylby na kwiecien a kwiecien jest domena mezczyzn (sprawdzalam statycztycznie rodzi sie wiecej chlopcow). Hmm co robic a nie chce odwlekac staran. Juz sie psychicznie nastawilam i jestem strasznie niecierpliwa.

reklama
Do góry