reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Panna Myszka Przerabiałam to samo z tym wapniem i wymiotami, nie pomagało gryzienie tego, na samą myśl mnie mdliło, a jak wkładalam do buzi to od razu ... Przeszłam na wapn ze Swansona w tabl i te nawet jak pogryze to smaku nie mają, więc nie wymiotuje..I w proszku tez byłby dobry :) Ja magnez mam w proszku bo nie dawałam rady tylu tabl zjadać dziennie :)

Dziewczyny czy któraś się zna na wykresach temperatur ? Bo ja wczoraj po 17.30 miałam owulacje, ból trwał bardzo długoo i był bardzo silny...kolejny ból jajnika jak na owulacje po 1 .00 w nocy ale lżejszy ( wiec pewnie to było drażnienie przez ten płyn )...i nad ranem juz tak lekko.... test owulacyjny pozytywny był w 14dc ( dzis jest 16dc ) , wiec jak znalazł ta owulacja wczoraj musiała być w 15dc- wszystko pasuje, prócz temperatury..... przed owulacją nie było spadku ( wysokość temperatur w 1 fazie świadczy że estradiol mam niski ) co moze świadczyć o bardzo niskim poziomie estradiolu..ale znów dziś powinien być wzrost jakikolwiek temperatury potwierdzajacy wczorajsza owulacje- a tu nic, lipa , zero.... badań nie zrobie w tym cyklu bo nie ma jak, nowy cykl dopiero za 2 tyg sie zacznie to wtedy zbadam. Moze ta wit b-100 mi tak namieszała ? W naturalnym planowaniu rodziny jest ta reguła że tylko skok temperatury potwierdza przebyta owulację, ale skoro i test Lh pokazał ze pecherzyk sie szykuje do pekniecia, i ten ból wczoraj nie do zniesienia ktorego nie da sie pomylic z czyms innym, do teraz czuje lekkie ćmienie, nie wiem co to wszystko może oznaczać...

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix poczekaj do 3 dni, jesli byla owulacja to wlasnie temperatura powinna wzrosnac do 3 dni po owu, wiec ma jeszcze czas, nie ma co panikowac na zapas... kazdy ma roznie czuly osrodek termoregulacji w mozgu stad sa wlasnie te 3 dni na zwrost temp.

maran-atha Ja Kochana przeglądnełam wszystkie wykresy z dwóch lat prawie i nigdzie takiej sytuacji nie było, to mnie zaniepokoiło :) zawsze owulacje mam albo w tym dołku ( spadku temp) albo dzien po tym dołku jak już w górę temperaturka idzie powyżej zazwyczaj granicy temperatur pierwszej fazy....a tu takie dziwy. Zobaczymy co będzie jutro..... Jutro ginek przyjmuje, może się wybrać? Ale żebym znów na idiotke nie wyszła :p

A ja musze sie pochwalić:-) Zostalam ciocia -no przyszywana ciocia ale jestem:happy:
Moja najlepsza przyjaciolka urodzila w sobote zdrowa i sliczna coreczke Gabrysie:tak:
Może to jakis znak :-) ale jestem glupia...:rofl2:

Airfix u mnie tez na wykresie cuda sie dzieja:-)

Elisse oby tak tylko było:tak:

Heyka dziewczyny dosc dlugo tu nie pisalam ale systematycznie was podczytywalam dlatego ze swiezynkami jestem na biezaco dlatego na wstepie Matik i Male liski MOJE OGROMNE GRATULACJE i caluski dla waszych. Ksiezniczek sa cudowne jeju ja takze bym chciala taka Niunie no ale stranka dopiero od lipca kurka juz nie moge sie doczekac. Iweet i maggi gratuluje takze slicznotek juz niedlugo bedziecie je tulic. Ilaczek Tobie rowniez Anusi pomimo tego ze planowalas chlopca to i tak Ci zazdroszcze 4 ksiezniczek i jednoczesnie podziwiam by utrzymac w ladzie taki babiniec. Po twoim przypadku i Kate na luzie podchodze do staranek

Magic_87 dziękuję, luz jest najważniejszy. ja po tym wszystkim wiem, że płeć to po prostu przypadek. i Kate i Maran też to wiedzą. dzidziuś to Dar, a jego płeć, to przypadek. ja po weekendzie z moim 2,5 letnim chrześniakiem doszłam do wniosku że moje trzy babeczki to cud miód i orzeszki przy nim jednym. naprawdę. no taki rozrabiaka, beksa, niszczyciel wszelkich zabawek, bijący wszystkich, że nie mogłam się doczekać kiedy wyjedzie.hehehe. wiem, że to kwestia wychowania, bo jego rodzice dali sobie na głowę wejść,,,,ale maskara. cieszę się, że moje rozrabiary nie są tak męczące jak on jeden:-D
to teraz moja kolej na rodzenie????:szok::szok::szok: w środę mam wizytę, zobaczymy czy Ania się odwróci, bo na razie dalej czuję jej nogi na dole:wściekła/y: chyba też czas zacząć pakować torbę do szpitala, skurcze przepowiadające są coraz mocniejsze i boleśniejsze, a brzuch przy nich robi się mega twardy. przygotowania na finishu.

pozdrawiam

Małe liski - śliczne zdjęcia Małgosi i chłopców :-) Widać, że kochają swoją maleńką siostrzyczkę :-*

Ilaczku, Kate - ja też się z Wami zgadzam w kwestii płci. Ja juz teraz podchodzę do tematu na spokojnie, bo co ma być to będzie ;-)

reklama
Do góry