reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Matik Ale super brzusiooo :))))

Roszpunka Ano własnie, najgorsza jest nadzieja że sie udało...ale ja staram się do tego wszystkiego podchodzic na chłodno już, bo jesli ma coś być to chce widzieć dwie wyraźne kreski i chce widzieć Bete ;) Z synkiem dwie kreski wyraźne miałam w 12tyg i wtedy uwierzyłam że w ciazy jestem;)

Elisse Faktycznie te cykle u Ciebie nie ciekawe, byc moze w tym jest problem..ale to ja bym na Twoim miejscu zbadała najpierw hormony , LH, FSH do tego, prolaktyna obowiazkowo i po owulacji 6-7 dni zbadaj progesteron i zobaczysz co jest grane :) Przyczyn może byc kilka. A dopiero potem badać to co ja zaczełam czyli te przeciwciała antyfosfolipidowe ktore robi sie z antykoagulatem toczniowym-bo to razem lubi występować:) To badanie odpowiada za tworzenie się skrzepów tak w skrócie:)

male liski A pokaż nam swój brzusio :)) U mnie z budową idzie cięzko, wszystko stoi bo ekipa wzieła kase , spie**** więźbe i poszła i musze nowych zatrudniac, a z tamtymi się sądzić i to akurat wypadnie wtedy kiedy my starania planujemy...zła jestem jak nie wiem.

Matik śliczny brzusio:-)
Małe liski ja w ciąży z dziewczynami też bez słodyczy nie mogłam istnieć, najbardziej zawsze smakował mi snickers z przy kasowej półki w markecie:-D uwielbiałam słodycze, a teraz na nic takiego nie mam ochoty, moje przekąski na szybko jak muszę to kabanosy i bułka pełnoziarnista z pomidorem....ot...i czwarta dziewczynka;-)
wizytę potwierdzającą płeć będę mieć 20 stycznia, wczoraj nie byłam.
pozdrawiam i życzę miłego dnia

No i mamy piątek, piąteczek, piątunio ;-)

Airfix - ale Ci narobili szkód ci pseudo-fachowcy od dachu :no: jak nie oddadzą kasy, to nie ma na co czekać, tylko faktycznie ich trzeba pozwać. Niestety znając nasze polskie sądownictwo - sprawa będzie się ciągnąć miesiącami, więc może się to faktycznie "zbiec' z okresem Waszych starań. Ale jeszcze nic przesądzonego - może oddadzą pieniądze i więcej już ich nie będziesz musiała oglądać! Ja na szczęście nie trafiłam na takie sytuacje (u mnie budowali dokładnie 3 miesiące i zmieścili się w terminie, który określili pierwotnie). Ale za to jestem bardziej stratna finansowo, bo zapłaciłam więcej niż Ty. Niestety nie ma nic za darmo :-( Trzymam mocno kciuki, żeby się ta sytuacja pozytywnie zakończyła &&&&
Co do objawów tarczycowych, to ja ostatnio też nie mogę spać :wściekła/y: czuje się w dzień jak śnięta ryba :no2: ale nie jest mi tak gorąco, jak Tobie ;-) ja chodzę naubierana i ciągle mi zimno.

Co do podłogówki, to faktycznie puchnięcie nóg jest argumentem "przeciw" - ja niestety też mam taką przypadłość, a faktycznie ciepła podłoga nie sprzyja :no:

Elisse - witaj po przerwie :happy2: trzymam mocno kciuki za pozytywne badania i szybkie zafasolkowanie &&&& faktycznie strasznie krótkie masz te cykle .... może to jest przyczyną niepowodzeń?

Aljul
- no to ja mam z objawami tarczycy teraz na odwrót - brak snu w nocy, senność w dzień, ciągłe zimno i jakieś takie wahania nastroju (a raczej napady złości ;-) ale wydaje mi się, że to raczej zbyt niska dawka leku :no:

Lilly - zdrówka życzę :tak: a kiedy masz badanie połówkowe? To już18 tydzień u Ciebie :tak: ale tan czas leci ....

Roszpunka - czyli Ty też "walczysz" z tarczycą? dużo nas tu ma jakieś problemy z TSH :wściekła/y: a to niestety nie ułatwia poczęcia :no:
Co do budowy, to zaczęliśmy 20 sierpnia i teraz mamy stan surowy z dachem i zabezpieczonymi otworami okiennymi. Okna mamy już zamówione, ale czekamy na odpowiednią temperaturę, żeby firma mogła je wstawić. Powoli robimy rozeznanie wśród instalatorów i ekip od tynków i wylewek, a także wykończeniówki, bo trzeba rezerwować jakieś terminy.
Dlaczego zdecydowaliście się na podłogówkę na górze? Większość ludzi jednak ogrzewa górę kaloryferami. Ciekawa jestem Waszych przemyśleń, bo ja ciągle bije się z myślami :confused: a ta wylewka anhydrytowa to czym się charakteryzuje?
Zapewne strasznie rozczarowujące jest takie staranie się i brak efektu, ale nie poddaj się! W końcu zobaczysz dwie krechy i tak zostanie przez 9 miesięcy :-D trzymam mocno kciuki &&&&

Matik - piękna sukieneczka :-D normalnie rozmarzyłam się ..... a Ty jak ładnie wyglądasz :tak: i taki ładny, mały brzuszek :-)

Ula
- z zakwaszaczy na mnie też najlepiej działa Rephresh. Próbowałam też Replens i Abiofem - obiżają też dobrze ph, ale nie utrzymują takiego obniżonego zbyt długo (przynajmniej u mnie). Co do termometru, to ja używam Geratherm Basal.

Anufifi
- ja też mam osłabiony organizm od tej diety ... łapie wszelkie infekcje ....

Ilaczek
- a może nie jest to jednak dziewczynka ??? dopóki się nie urodzi, to nie będziesz miała 100% pewności, więc może te Twoje zachcianki nie są takie z niczego wzięte :tak:

Małe liski - Ty trochę wystopuj Kochana, bo Maleństwo też będzie takie aktywne ;-) podziwiam Cię, że dajesz radę to wszystko ogarnąć :tak: no to mąż Ci nie odpuści tego czwartego dzieciątka ;-):-D

Udanego dnia dziewczynki!

Ula ja też kupiłam ten termometr
Geratherm Basal TERMOMETR BEZRTĘCIOWY OWULACYJNY (4972526590) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Roszpunka nawet nie wiesz jak ja Cię rozumiem i też coś czuję że nie będzie mi dane zasmakować spełnienia tych różowych marzeń - nie tak dawno nawet śniło mi się że urodził nam się 3 synek więc pewnie tak będzie
Takie samo uczucie towarzyszyło mi przy staraniach o 2 dziecko - chciałam go bardzo a jak zrobiłam test i były 2 krechy to cała się trzęsłam a później wkręciłam sobie że to będzie córka bo cała ciąża była inna
Co do styropianu to braliście na elewację ten ciemny czy zwykły biały? U mnie M uparł się na szary bo ponoć lepiej ciepło trzyma i zwracał też uwagę na współczynnik przenikalności

Małe liski o jakim wyrastającym siusiaku Ty piszesz?...ach to chyba ten ten strach o którym piszą dziewczyny... u Ciebie pod serduszkiem rośnie śliczna mała królewna i tak już zostanie - swoją drogą to uważaj na siebie - trochę faktycznie dużo ostatnio na siebie wzięłaś
Dziękuję u nas dobrze - starszy synek po feriach wrócił do szkoły a za kilka dni znowu ferie - mam nadzieję że spadnie dużo śniegu i będziemy mogli chodzić na górkę na sanki
Jak znajdziesz chwilkę to wklej fotki pokoju chłopców po remoncie i brzuszka oczywiście:tak:
Ja też przed świętami wymyśliłam sobie malowanie kuchni - ile się nasłuchałam to tylko ja wiem ale kuchnia odmalowana:tak:

Matik śliny zgrabny brzuszek. Chyba do taty jesteś podobna? Myślałam że to Twoja teściowa

Ilaczku mnie w 2 ciąży też strasznie ciągnęło do słodyczy i jadłam je bez opamiętania i pewnie dlatego wkręciłam sobie córkę bo w pierwszej ciąży uwielbiałam jeść słono i kwaśno - królowały ogórki kiszone:tak: a teraz nawet ich nie tknę

Ania pamiętam o Tobie że też z nami startujesz. Od kiedy wprowadzasz dietę i suplemety?

Katriina ja też jestem zła bez powodu jak coś się dzieje nie tak z dawką leku. A Ty masz nadczynność czy niedoczynność tarczycy? Ja mam niedoczynność ale też swego czasu było mi zimno - dopiero od niedawna tak się chłodzę i jest mi gorąco:tak:

Ostatnia edycja:
dziewczyny pomocy bo ja zaraz oszaleje ...
wczoraj robiłam testy owu popołudniu i wieczorem i były dość mocne widoczne ale do pozytywnego jeszcze troche ...dzisiaj rano zrobiłam o 8.30 , a on 4 wstawałam kilka razy sikałam wiec to juz dobrze któes sikanie i była druga któa pokazała sie odrazu ...dosc mocna ale nadal nie tak mocna jak pierwsza ...nic nie piłąm ...przyjeżdzam do pracy robie a po drugiej ani sladu ...ani nawet cienia cieni ...?
co to ma być ...
do tego serducho było jak widac w wykresie przedwczoraj wieczoem ...plan był na dzisiaj wieczór przy takim prawie pozytywie ...i co ja mam teraz robic ????bo zgłupiałam

a teraz zrpiłam jeszcze jeden bo załozyłąm ze tamten jest ferelny i znów mocny nie poytyw

Ostatnia edycja:
hej kochane ja jak zwykle z dluzszymi przerwami do Was zagladam maz zabiera laptopa do pracy i nie mam jak :no: mam pytanko jak to jest z tym zakwaszaniem bo juz sie pogubilam na chlopca powinnam sie zakwasic czy odkwasic ? wysokie ph organizmu jest przy zakwaszeniu czy odwrotnie :confused:

Anufifi Byc moze pik był rano u Ciebie :) Wiec z działaniami dobrze sie wszczeliliście, a poczekaj do wieczora moze owulacja bedzie, odlicz 10-12h i działaj jeszcze raz ;)

magda na dziewczynke sie zakwasza, na chlopca ma byc zasadowe Ph :)

Anufifi a możesz nam wkleić zdjęcia testów? czy porównując je, któryś jednak nie wyróżnia sie? Przypomnij - chciałabyś skorzystać z metody O+12? Jeśli nie będziesz potrafiła określić piku LH, ja bym postarała się o dzidziusia patrząc na śluz (płodny rozciągliwy - bardziej sprzyja chłopcu, brak śluzu lub kremowy - dziewczynce)

Matik mój też mały brzuch z dużej odległości :D

Airfix kurcze blade, a macie nową ekipę na oku? ..Niektórzy nie mają krzty odpowiedzialności za drugą osobę, zostawić czyjś remont, budowę?!

Ilaczek ja też nie za bardzo wierzę w smaki i inne wróżby...ale z drugiej strony takiego uzależnienia od słodkości nigdy nie doświadczyłam :) Zastanawiam się czy to nie wynika z problemów z glukozą, oby nie. Niedługo usg, ja jeszcze potrzebuję tego usg, żeby uwierzyć w twoją córcie. Jak samopoczucie? Twoje córcie wiedzą o ciąży? Czekają na pewno na rodzeństwo :tak:

Katriinka co u ciebie? spróbuję zwolnić, niedziela zapowiada się w miare wolna :)..z innymi sprawami nie da rady, ale odpuściłam sobie te rzeczy które nie są na pierwszym miejscu na liście. Pokój chłopców zrobimy jak zakończymy resztę

reklama
dzięki dziewczyny ...chyba jeszcze nie było piku bo ten co zrobiłam o 11 jest znów mocny ale nie dodatni ...zrobie zdjęcie wszystkich jak wróce do domu , śluz mam mocno rozciagliwy od wczoraj , przeźroczysty ...czuje jajnik ale od castabnusa nie odczuwam tak mocno owu jak dawniej , chociaz na szyjce sie nie znam to moim zdaniem jest dosc wysoko miekka ...
Małe liski mój m wylatuje jutro wiec wyglada na to ze na metode 0+ 12 sie nie załapie bo chyba jednak owu bedzie w niedziele ...zawsze mam stresa przy owu bo nigdy nie układa sie jak w tych cyklach obserwacyjnych złośliwosc jedna !!!!
Plan miałm taki ze by serduchoostatnie było przy tescie prawie pozytywnym i ewentualnie gdyby sie dało potem 0+12 ...a ze 0+12 odpada to chyba zostaje mi tylko opcja serducha przy prawie pozytywnym ...jesli uda mi sie to wyłapać

Do góry