reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maggie Własnie za nim wstawiłaś linka do artykułu do go czytałam:) U nas najgorzej było w przedszkolu, matki z siatką leków w szatni i dają dzieciom przed zostawieniem ich, a na moje pytanie - Chory? oczywiscie jest odpowiedź- niee, alergie ma ;)

elisse Ee to twoja córcia nie była chora na bank, ona tez miała alergie, skoro zarazila sie od córki znajomej :) hihi widzisz takie teraz te alergie sa ze się da nimi zarazic :-D Ja nie wiem tylko co rodzice chcą tym osiagnąć. Do mnie jak ktos ma przyjsc to mowie- ze Alan jest chory, albo ze ma angine, albo zapalenie krtani...a nie wymyslam ze ma alergie na mgłe:/
A najlepsze co usłyszałam to że zielony katar u dziecka to nie jest katar bakteryjny, i spokojnie mozna dziecko dawac do szkoly- to jest alergia na pleśnie i grzyby :D

Justi_ Faceci maja właśnie jakies dziwne poczucie humoru, czasem nie wiadomo czy się smiać czy płakać. Teraz sie zgadałam z kolezanka ktora poronila 2 tyg temu i jednoczesnie sie poklocila z mezem, bo dla niej to tragedia , a dla niego powod jakis do zartow, ona oczekiwała wsparcia, przytulenia, a on ciagle zartował. Ja mowie-ze moj taki sam, ze ich sie juz nie zmieni, moj M. nie jest za wylewny jesli chodzi o uczucia, on nigdy nie porusza tematu poronień, ani tego ze sie nie udaje. Ja do niego cos mowie, chce sie przytulic, a on kanały przełacza w TV i słowem sie nie odzywa i taki sam jest M. kolezanki. Dla mojego dziwne bedzie jak sie jednak uda zajsc w ciaze ;) bo do przeciwnej sytuacji chyba juz przywykł ;) ja po raz drugi odłozyłam starania i mam nadzieje ze za trzecim razem sie uda , naładuje sie pozytywnie za ten czas :)

reklama
Kopciuszek fajnie, ze sie ujawniłas :) witaj, rozgosc sie I zostan z nami :) napisz cos o sobie wiecej :)

Elisse ja u Ciebie @ przylazła czy nie?

Iweet gdzie TY? Jak tam u Ciebie nic nie piszesz...
Jusi a badalas progesterone po owulacji w 7 dniu? MOze faktycznie niski progesterone I trzeba wspomoc...

miłego dnia wszystkim

WItam Was dziewczyny po przerwie po raz kolejny ...miałam tu po dłuzszej przerwie kilka prób powrotu , ale poniewaz wtedy jeszcze nie zaczełam staran a jedynie sie orientowałam w temacie na nowo to trudno było mi sie wkrecic ze tak powiem ....teraz sytuacja sie zmieniła ...zaczynam starania , a dokładnie diete i dokładną obserwację bo za 2 cykle mąż wraca i beda juz staranka pełną parą .
Co do diety kumam , metode 0+12 tez , ale ph i inne to dla mnie juz wyższa szkoła jazdy i potrzebuję waszej pomocy . jeśli można ...narazie poczytam moze mi sie rozjaśni. :) no jak widac mam dwóch chłopców wiec moze uda się dziewczynka ...nie mam mega ciśnienia za wszelką cenę , ale fajnie by było :)
Pozdrawiam wszystkie licze na wsparcie

Verita, spokojnie. Na zapas się nie przejmuj.
Maran-atha, tempka powoli spada, obstawiam jutro wzrost, a potem owulkę. :-) Plamień teraz nie ma? Chcesz niebieskie? ;-)
Matik, życzliwych olać ciepłym moczem i na mróz wystawić. Nie wiem, skąd w ludziach tyle zawiści.
Aljul, dziękuję za miłe słowa. Mąż niestety do Europy leci za niecałe trzy tygodnie. :-D Ale mi przynajmniej ser przywiezie i kardamon, i gałkę - pierniczki będę robić. A co! :-D
Anufifi, powodzenia. Jak kumasz dietę, to już cos - jeszcze suple. Szyjkę badasz? A śluz paskami się bada. Ot i cały przepis na córeczkę.
Małe liski, gdzieś Ty?
Vivienka, wszystko ok? Mały kopie?

Macy biore niebieskie wszystkie jakie dajesz :) test owu zaczyna ciemniec, ale sluzu takiego na maksa jeszcze nie mam wiec mysle, ze może ze 3 dni jeszcze a może dlużej... w tym cyklu nie mam juz plamien, wszystko gites, nawet szyjka eleganca bo miałam torbiele Nabotha ale juz jest gładko wiec znikneły ;) oby jeszcze w ciaze zajsc w tym cyklu to juz bedzie pelnia szczescia hehehe ;) a jak tam u Was jak mąż? Odpoczywasz choc troche? Magnez jakis znalazłaś na te skurcze Twoje? Oszczedzaj sie ile da rade...

własnie ...co do suplementów to takie apteczne wystarczy czy moze macie jakies linki do odpowiednich ? bo ja do teraz na patecznych byłam ale chyba to nie sa takie jak trzeba ...paski zamierzam kupic zeby sprawdzic co i jak u mnie ...no i po owu robie prolaktyne i progesteron wiec zrobie sobie badania wapnia potasu itd

Ostatnia edycja:
kopciuszek witamy :) powodzenia w staraniach o dziewczynkę.

Airfix te alergie się wszędzie sieją :D Masz trochę czasu, by podleczyć się trochę i zacząć starać.

maran-atha @ oczywiście jest ;) trzymam kciuki za Twoje starania.

anuffi powodzenia. Masz trochę czasu, by ogarnąć to ph. Musi być po prostu na niższym poziomie.

macy na długo wylatuje mąż?

Nuśka zapisz zmień mi @ na 30 listopada. Kolejny już 3 cykl starań czas zacząć.

Kasia UK wspaniale się czyta takie wiadomości - gratuluję ci bardzo, że udało się! spokojnej ciąży
Macy jestem jestem :) super, że mąż już w domu. Jak się czujesz?
Matik idealny nub dziewczynkowy - jak dla mnie na 100% dziewczynka :))
Aljul nie ochłonęłam :) cały czas "żyję" ostatnim usg, cieszę się bardzo bardzo, z tej szansy że mogłam usłyszeć, że może noszę dziewczynkę, ale nie daje mi spokoju ten nasz nub ;) Piranhia i dziewczyny z in-gender Lovemy4 i Janaemma piszą, że nub na tym etapie jest bardzo dziewczynkowy i że byłyby w szoku, gdyby to był jednak mały chłopczyk i dają 85% na córcie. ...Zobaczymy jak to będzie :) Wiem, że rzadko ale czasem zdarzają się i w tej teorii pomyłki. Niedługo wybiorę się jeszcze raz na usg. Co u was słychać, co u chłopców?
Ellisse jak u ciebie?czy powtarzałaś test?

Witam wszystkie nowe dziewczyny i trzymam kciuki za wasze starania

Małe liski dziękuję u nas dobrze,
ja tam też nie widzę żeby nub sterczał ale rozumiem że nadal w to nie możesz uwierzyć...pewnie też bym nie mogła:tak:
Ja ostatnio trochę się czuję osaczona i nieco "przyduszona" tym moim męskim towarzystwem:-( - nie dość że mam ich 3 w domu to jeszcze co jakiś czas inni z rodziny się uaktywnią i mają wymagania nie na moja skalę możliwości:wściekła/y:

Macy a już myślałam że tym razem M troszkę dłużej w domu pobędzie
Pierniczki wypiekasz? Ja jeszcze nigdy ich nie wypiekałam - a to dla mnie takie typowo świąteczne ciacha

Maran &&&& za ten cykl - ja wierzę że w końcu uda się i Tobie...chyba to tak jest że na to szczęście trzeba nam troszkę poczekać - ja zauważyłam że im dłużej czekamy to tym bardziej wiemy na co czekaliśmy:tak:

Airfix z Twoją wyciętą firanką od razu skojarzyłam sobie opowiadanie z książki dla dzieci "Opowiadania dla przedszkolaków" R. Piątkowskiej - jej bohaterem jest Tomek i właśnie on w jednym z tych opowiadań potrzebował peleryny dla swojego rycerza i co zrobił ....wyciął ją z zasłonki i wszystko było fajnie póki w tym miejscu gdzie jest dziura siedział kot i je przysłaniał ale jak się poruszył to prawda wyszła na jaw....
Polecam tą serię książeczek (jest ich 3) mój starszy synek je uwielbiał, 1 wypożyczyliśmy z biblioteki ale tak nas wciągnęła i tak często do niej wracaliśmy że Mikołaj musiał nam je przynieść pod choinkę

Witam wszystkie nowe staraczki

reklama
maran jestem jestem. cały czas Was podczytuję ale jakoś nie mam natchnienia do pisania. Ostatni cykl zrobił mi psikusa i nie dość że tempki dziwne to jeszcze owu później niż zwykle. Zadziałaliśmy 2 dni przed (bo owulka była 1 listopada a nie 31 października jak wyznaczył ovufriend) a mieliśmy jeszcze działać o+12 ale mieliśmy w domu rodzinę przez weekend więc się nie udało :( Tym razem zakwaszałam się tylko przed starankami po starankach tylko kropelka rephresha i nic więcej. Tempki poszły słabo do góry więc pewnie się nie udało.

ania uk gratuluję synka

matik
oj szczęście aż biję z Twoich wypowiedzi.

małe liski ale nie ma innego wyjścia. Ty się nawet nie zastanawiaj. To jest piękny dziewczynkowy nub.

Do góry