reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello! Niestety nie daję ostatnio rady i przegrywam z czasem, znów Was nie nadrobiłam :-(

zakręcona
, jeszcze Ci tutaj z całego serca i z całych sił GRATULUJĘ, Igorek jest prześliczny i cudowny!

macy, wierzę mocno, że to nic groźnego i trzymam mocno kciuki by M szybko wrócił do zdrówka i do domu.

Justi, no i super, trzymam zatem mocno kciuki! Co do serduszek co 2 dni to tak naprawdę do końca nie wiadomo, przy staraniach o córcię założenie jest takie by zachować minimum 7 dni abstynencji lub starać się co <= 1,5 doby - a więc na dziewczynkę jest < 2 dni a na chłopca powyżej (najlepiej co 3-5 dni). Nie jest to jednak matematyka i jeden mężczyzna przy działaniach co np. 3 dni może mieć i tak słabsze nasienie niż drugi przy codziennym serduszkowaniu. Trzymam kciuki za ciążę i za córcię :-)

ilaczek
, podobno można już zauważyć różnicę od połowy skończonego 12 tygodnia ale najlepszy jest 13 i 14 tydzień. Chyba jednak lepsze jest USG 2D jak 3D - to drugie zniekształca dość obraz a na tym etapie wciąż najważniejszy jest kształt i kąt ułożenia nuba.

Matik, ja miałam suknię ecru :-) Nie mogę się doczekać Twojego USG, to już tuż tuż. Gratulacje z okazji ukończenia kursu! Co do tamtego zdjęcia USG - troszkę niewyraźne to zdjęcie i pod kątem ale gdyby ktoś kazał mi zgadywać to skłoniłabym się w stronę chłopca - a koleżanka o jakiej płci dziecka marzy? :-)

Elmo, jak się czuje Michaś? Jak sobie radzi w żłobku? Dla Was również mnóstwo buziaków! :-*

maran-atha, jak dziś się czuje Ala?

patka, może się nieco szyjka macicy "popalić" więc lepiej nie dotykać :-) Warto sprawdzić poziom hormonów i minerałów jeśli bardzo zależy Ci na synku - to bardzo istotne czynniki ...no i przed łykaniem dużych dawek potasu lepiej się upewnić jaki jest pozom wyjściowy w organizmie.

Vivienka, będziesz mieć po prostu spokojnego synusia :-), wierzę, że wszystko jest w porządku i już niebawem na połówkowym na pewno się o tym przekonasz.

lilly, ja bym nie zmniejszała dawki progesteronu a odstawiła dopiero gdy w pełni wykształci się łożysko.

Dorcia, ale cudowności do zacałowania, sliczny synuś!

małe liski, na Twoją wizytę to od dawna czekałam, od rana nie puszczam kciuków :-)

reklama
Matik, daj potem znać czy to faktycznie synuś, nub jest delikatnie uniesiony i kształt też ma bardziej synciowy ale na tym etapie mogą być jeszcze pomyłki :-) Ja ślub brałam w październiku w 2008 roku :-)

Piranha a jak tam u Was? Jak kot po zabiegu? Dzieciaki zdrowe, jak z pracą M.? U nas juz chyba dobrze, Ala dziś juz normalnie funkcjonuje z Maja sie kłóci rysuje itp ;) bylismy po cos na obiad to zmoklismy bo deszcz padał ale chciały z parasolkami wyjsc to wyszlismy a pozniej zła bylam na siebie, ze poszlismy bo buty zamoczone, spodnie kurtki wszystko I pranie juz nasatwione kolejny raz... ateraz przestało padać... Ala nie chce dziś jesc, zjadla tylko sniadanie I dalej nic... nie zmuszam jej, jak jeden dzien nie zje normalnie to nic jej nie bedzie, jutro moze już apetyt jej wróci...

maran-atha, dzięki kochana, ze pytasz :-*, Nemo bardzo szybko doszedł do siebie po zabiegu, już dawno o tym zapomnieliśmy :-) Dzieciaki odpukać od długiego już czasu nie chorują. Co do pracy M to dość zawiła i przykra sprawa, w każdym razie z jego pracą było i jest w porządku a problem leżał gdzie indziej :-( ...a konsekwencje tego problemu będziemy odczuwać przez długie lata :-( Na pewno jutro wróci Ali apetyt, po takich chorobach organizm często dłużej dochodzi do siebie, ja nigdy nie zapomnę jak Krzyś z powodu wrednego wirusa przez 5 dni nic nie jadł (ale dużo pił), schudł wtedy strasznie.

Macy to w takim razie jednak bez wizyty w szpitalu się nie obędzie. Procedury swoje pewnie muszą wykonać. Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie. Mieszkanie macie przynajmniej wyczyszczone z zarazkow ;) Jeżeli to nic poważnego, to ja bym chyba wstrzymała się z informowaniem o szpitalu i powiedziałabym już po pogrzebie.

patka90 też staram się o chłopczyka :) A który to dzień cyklu? Pewnie to jeszcze nie ból owulacyjny.

Vivienka może mały musi jeszcze trochę urosnąć, by bardziej dawać o sobie znać. Wybór imienia nie jest wcale łatwy. Macie jeszcze trochę czasu.

Dorcia współczuję zgagi. Mnie też męczyła przy córce. Nic nie słyszałam o tej dziewczynie. Jaki mały słodziak na zdjęciu :D

matik, małe liski trzymam kciuki za Wasze USG i małe dziewczynki :)

Elmo masz rację. Praca w firmie czasami trwa na okrągło. Przynajmniej Ty jesteś bardziej osiągalna.

Lilly78 super, że wszystko w porządku :)

mamakaja dziecko bez kolek jest spokojniejsze. Odnośnie szczepień myślę podobnie.

małe liski musisz mieć dziewczynkę, będziesz miała większą ilość imion do wyboru :D

maran-atha
Ali humor powraca. Jeden dzień diety na pewno jej nie zaszkodzi. U nas dziś słonecznie.

Piranha to dobrze, że kot już nie pamięta zabiegu. 5 dni nic nie jadł? Chyba oszalałabym :)

Zostało mi jeszcze kilka dni do testowania i już się doczekać nie mogę. Jakoś nie czuję się w ogóle ciążowo :(

reklama
Do góry