reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

male liski niestety nie mam możliwości na prywatne usg bo tak owego tutaj nie ma. Ma się swojego lekarza u którego prowadzi się ciążę i to wsio.I tak jestem rozpieszczana przez ginka bo normalnie oplacane przez kase sa tylko 3 usg w calej ciazy...
Postaram się z ciężkim sercem wytrzymać jeszcze te dwa tygodnie :/ a jeszcze będzie fajnie jak by na usg sie chował maluszek ;-)
Trzymam kciuki aby twoja ksiezniczka sie szybko ujawniła ;)

airfix kciuki zaciśnięte za badanka dzisiejsze!!! Co do zdjęcia usg to dziwne bo w 12tyg czolo bylo sciete a teraz jest zaokraglone. chciałabym patrzeć obiektywnym okiem ale chyba nie umiem :/

Piranho a wiec narazie nie pozostaje nam/mi nic innego jak tylko czekać na kolejne usg i miec nadzieje ze bubus się dobrze ułoży a lekarz cyknie ladne zdiecie. Ale ta niepewności jest gorsza od prawdy...
Fotki cudowne i na te oczęta twoich dzieci nie mogę się napatrzeć ;)

macy jak tam topór wojenny z m zakopany?? Widac juz brzusio u ciebie??

Elmo super ze do nas zaglądasz ;-) wklej fotki dzieci ;-) Mam naprawde ogromną nadzieję ze moj bubus będzie do twojego Michałsia w 100% podobny.Oczywiscie od dolu w 100% ;-)

reklama
Piranju, Kaja na zdjęciu bardzo podobna do Krzysia. Małe słodziaki :tak:
Macy, współczuję tych przepychanek ze szpitalem. Mam nadzieję, ze uda Ci się znaleźć odpowiedni szpital i wynegocjować Twoje warunki.
Liski, przykro mi z powodu Twoich mdłości i wymiotów. Podobno imbir jest dobry na mdłości, czytałam gdzieś, ja nigdy mdłości w ciąży nie miałam nie wspominając o wymiotach ale mogę sobie wyobrazić jaki to koszmarek.
Vivienka, ja na zdjęciu widzę chłopaka :tak:i tak ma już zostać.

Macy u mnie podobnie i z buźką i z (.)(.), cieszę się bo moje to zawsze pieguski były ;) na wyrost kupowałam miseczki B, teraz noszę C ( w końcu :)). Trzymam kciuki żeby udało się szybko wybrać dobry szpital i żeby m. mógł być przy porodzie.

piranho a moglabys zaznaczyć to co wedlug ciebie jest nubem :-) ?
Bo ja widzę nuba ale nie wiem czy to co ja widze jest nubem :zawstydzona/y:
czy na badaniu za dwa tygodnie 16+4 będzie juz jednoznacznie widac od dolu jak bubus sie ulozy kto to jest??

Airfix, Nono i Nemo (a zwłaszcza Nemo) to takie typowe szmaciane laleczki :-) (zresztą właśnie to oznacza sowo "ragdoll" :-)) , jak sobie Krzyś Nemo nie ułoży tak on sobie siedzi a jeszcze potrafi przy tym zasnąć ;-) To są koty wybitnie łóżkowe, w nocy śpią z Kają :-) A ile trwa zazwyczaj Twoja FL? Nie masz możliwości sprawdzenia progesteronu w sobotę?

macy
, ano rosną te dzieciaki jak na drożdżach :-) Koty wobec dzieci są mega wyrozumiałe i cierpliwe, przenigdy nie widziałam żadnego przejawu złości u nich, nigdy dziecka nie podrapały i nie ugryzły ...a dzieci jak to dzieci potrafią być dla zwierzaka męczące ;-) Trzymam mocno kciuki za znalezienie odpowiedniego szpitala, z Twoim podejściem, zaangażowaniem to tylko kwestia krótkiego czasu :tak:

Vivienka, już zaznaczam :-), zdjęcie musi być jednak niejednoznaczne skoro nikt na in-gender się już nie odezwał. W 16+4 będzie już elegancko z potty shot (ujęcie od dołu) widać płeć :tak:

Zobacz załącznik 646693

Witam Was po dłuższej przerwie.

Aifix powodzenia z wynikami :)

Matik2012
trzymam kciuki za kolejny wynik. Taka dieta to nic przyjemnego.

macy nieciekawie tam mają z tymi szpitalami. Może w jakimś pójdą na ustępstwo?

Vivienka mi też się wydaje po zdjęciu, że to chłopak. Ciekawe, czy się sprawdzi.

małe liski u mnie nudności do 17 tygodnia trwały. Oby skończyły się w 13 tygodniu u Ciebie.

Piranha w ragdollach jestem zakochana już od kilku lat. Na razie muszą mi strczyć dwa dachowce i jeden pies papillon :) śliczne masz kocury. Biedny synek tej koleżanki :-/ tyle musi cierpieć.

U mnie w tym miesiącu mój wykres kompletnie jest dziewny. Na jednym kalendarzu zaznaczyło mi owu w 10 dc a na drugim w 14 dc. Temparatura zaczęła mi dosć szybko rosnąć. Jajniki mnie bolały w 16 dc a testy owulacyjne mi nie wyszły nigdy pozytywnie. Jedynie dzień po najsilniejszej kreseczce nie mam już prawie w ogóle widocznej. Co o tym sądzicie?

Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

W ogóle ten miesiąc spisuję na straty, ponieważ w tygodniu starań mąż stwierdził, że chce poczekać. Teraz znowu wracamy, mam nadzieję uda się. Już nie będę mieć takiego stresu jak pół miesiąca temu.

Jakie apteki polecacie do zakupu kolejnego miesięcznego zapasu? W takiej aptece stacjonarnej wydaje mi się, że bardzo przepłacam.

Hej :)

Macy
Ty to sie kochana naszukasz lekarza i szpitala Mocno zaciskam kciuki ze y szubko poszlo i zebys mogla poodpoczywac

Airfix mocno zaciskam kciuki za wyniki :*

Piranhu to straszne co musi przechodzic maluszek i Twoja kolezanka :( wspolczuje jej z calego serduszka i modle sie o malenstwo
Krzys i Kaja na drozdzach rosna Cudowne masz dzieci :) koty oczywiscie super futrzaki :)

Kate &&&& za ten cykl

Lilly a probowalas otrebow np z sante ze sliwkami ? moze to pomoze

Vivienka dokladnie wiem co teraz czujesz Ta niepewnosc jest straszna a dni do wizyty dluza sie niemilosiernie .... ja dalej trzymam kciuki za synka u Ciebie :*

Elmo super ze sie odezwalas Trzymaj sie cieplo i buziaki dla dzieciaczkow :)

Nuuska jak wyniki? mam nadzieje ze dobre

ja mialam dzisiaj wizyte Wszystko ok rozwarcie na 1 cm i szyjka minimalnie sie skrocila wiec raczej jeszcze troszke do godziny 0 :) i dobrze niech młdy jeszcze 2-3 tyg posiedzi Choc wczoraj tak mi dal popalic ze ledwo siedzialam prawa nerka i zebra to myslalam ze wyrwe z bolu Dzisiaj lepiej :) Ogolnie ok sie czuje tylko chyba juz pomalu woda mi sie zbiera w organizmie

milego wieczoru :*

a zapomnialabym czy poduszke do karmienia polecacie czy raczej jest zbedna ??

Nuuska jak tam ... jak badanie Oleńki ???

Elmo witaj kochana ... po pierwsze poproszę o fotencje dzieciaczków !!! U mnie kochana ( po dzisiejszym usg prenatalnym - połówkowym ) mogę powiedzieć śmiało że pod mym serduchem rośnie chłopiec !!! Lekarka nie miała wątpliwości ! Teraz pozostaje mi tylko modlić się o donoszoną ciążę i zdrowe dziecko ! Ślę buziaki dla dzieciaczków

Piranha ... uwielbiam oglądać Twoje foty ... dzieciaki cudo ... koty słodkie !!! Tylko jakoś Ty się nam nie pokazujesz !!!!!!!!!!

Zakrecia
to jak się czujesz już tak kijowo to myslę że jeszcze góra dwa tygodnie i przytulisz synusia do piersi ! Centymetr rozwarcia o czymś świadczy ... już niedługo kochana !!!
Ja mam taki długi rogal ( podkładam między nogi podczas snu ) ale nie wyobrażam sobie go wlec do każdego karmienia ... przy córce nie miałam rogala - zdarzało się że podkładałam poduszkę. Ale rogal później możesz wykorzystać kiedy będziesz chciała Małego położyć na brzuś żeby widział świat i jako podusię również.

Vivienka ja z uporem maniaka ślę ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ niebieskie !!!!!!!!!!!!!!

Małe liski a mnie teraz cyce prawie nic nie urosły ... za to z córcią z misieczki B na DD ...więc fajne miałam zderzaki ! Mnie pomagał Mammarin ( pewnie już to pisałam ) Mam też Torecan tabsy ( nie zażyłam ani jednej

Macy toż to Meksyk masz tam !!! Dosłownie ! Jaja żeby kobita musiała się prosić o poród rodzinny !!! Ja to Cię w ogóle podziwiam ... dzielna kobita jesteś !

Airfix daj znać jak wyniki ...czekam jak na szpilkach !

zakrecona myślę że rogal do karmienia super sie sprawdza jeśli się ma niezbyt duży biust. ja miałam i u mnie się sprawdził, bo nie musiałam cały czas trzymać młodego tylko kładłam na podusi i sobie leżał. używałam go bardzo długo, gdzieś do 6 miesiąca, później już był na niego za duży i się za bardzo wiercił

piranha super kociaki i dzieciaki :)

vivienka kobieto tyle zrobiłaś że to musi byc chłopak i się nie zadręczaj już teraz.

reklama
Dorcia gratuluję w takim razie jeszcze raz chłopczyka :-). Na pewno wszystko będzie dobrze i ta druga połowa będzie równie spokojna, woow to już połowa ale ten czas goni
Piraniu słodkie masz dzieciaki i kotki też super. A nóż się w kieszeni otwiera na tą znieczulicę w szpitalach, bardzo smutna historia z Antosiem
Zakręcona ja miałam rogal do karmienia i mi się bardzo przydał, przede wszystkim mały miał wygodnie z tym karmieniem, a później jak zaczynał siadać to używałam go do podpórki czasami, teraz już służy trzeciemu dziecku bo dwa razy go pożyczałam
Airfix daj znać jak po wizycie

Ostatnia edycja:
Do góry