reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam
Chcecie przepis na najpyszniejszą sałatkę na świecie ???
No to proszę :

Podwójny filet z kurczaka pokroić w kostkę (1cm na 1 cm) i usmażyć na oleju z przyprawą do gyrosa Kamis (przyprawy dość dużo , próbujcie czy słone bo soli już się nie daje tylko ta przyprawa ) .
2 duże pomidory - pokroić w kostkę
3 ogórki szklarniowe też w kostkę
1 czerwona papryka w kostkę
1 niebieski ser feta (Favita chyba) pokroić w kostkę
makaron Lubella -takie malutkie muszelki , ugotować tak 1/3 i jak wystygnie to wsypać
puszka kukurydzy
majonez kielecki (ten średni słoik)
NIE SOLIĆ BO FETA DAJE CAŁY POTRZEBNY SMAK
Zaręczam że lepszej nigdy nie jadłyście :tak: jak zrobicie to proszę o potwierdzenie :tak:
asus ale rozumiem ze ukladamy to warstwowo? czy mozna wymieszac?
aha i ogorki szklarniowe to rozumiem ze zielone?....boszeeee ale blondi ze mnie ;)))

Ostatnia edycja:
no to juz sobie sałatke spisalam...skladniki mi pasują wiec wierze Asus na slowo ze pewnie boska ;))))
choc te co sie o corcie starają..UWAGA na sól..wiecie ze powinno sie ja wyeliminowac?
Zresztą kawkę, herbę tyz:baffled::baffled::baffled:
oj tam

Czesc dziewczynki :-)

poczytalam te rozne czary mary co do planownia plci...
dla mnie jedyna logiczna metoda, ktora przy pewnych warunkach moze sie sprawdzac jest odpowiedni moment przytulanek i jako klucz okreslenie dnia owulcji!!
w reszte poprostu nie wierze :no:

u nas pierszy misiac prawdziwych staranek i wyszlo ale jak bym teraz planowala to napewno MONITORING i jeszcze raz MONITORING!! plus obserwacja sluzu itp

Pixella to faktycznie mialas szczescie ze dzidzia sie tak ulozyla i tak szybko widac... ale u Ciebie mimo wszystko jeszcze sie moze zmienic.
ja tez jade na usg 3d kolo 13 tyg nawet jak cos tam dopatrzy to nie bede sie mocno sugerowac bo to jeszcze zbyt wczesnie...

Kurcze chcialabym ta corcie bo jak sie nie uda to juz wiecej prob nie bedzie :-(
zdecydowalismy z mezem ze 2 i koniec.
maz mowi ze jakby byl 2 chlopiec to tez super bo chlopcy by sie super bawili (tak jak on z bratem).
no zobaczymy!!
choc drugi lobuziak tez fajnie :-D

pozdrwiam
i jak bym juz nie miala czasu wejsc to

UDANEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2009!!!!! Dużo szczęścia, zero kłótni z rodziną i kochanej fasolki rosnącej w niezagrubym brzuszku!

Myślę że w tym dniu każda się skusi na kieliszek szampana pomimo staranek, albo choć umoczy dziubek - za pomyślność w Nowym Roku :-)

a jakie jestescie roczniki wogole dziewczyny? ja 1980 :tak:

ja jestem rocznik "77 :tak:

Dziewczyny mi się coś porypało.. myslalam ze Sylwester w czwartek...a tu jutro..

ja też dopiero wczoraj wieczorkiem zreflektowałam się,że Sylwester juz tuż, tuż .............. a my idziemy do znajomych i obiecałam zabrać słodkie i sałatke więc od rana dzisiaj siedzę w kuchni, teraz mała przerwa, bo placek w piekarniku a składniki na sałatke juz przygotowane i teraz przerwa na BB :tak:

dzieki za przepisy na sałatki, skorzystam napewno .............. :tak:

dziewczynki no własnie jak to jest jak rodzice maja po tyle samo lat, a zeby było smieszniej to my z mezem milismy w chwili poczecia po 20lat...
mama 20lat; 7+7+6=20
tata 20lat, 7+7+6=20
to jest razem 6+6=12 parzysta , więc powinna byc córa a jest SYNEK więc u mnie zadna z metod sie niesprawdza....

ja też bym dodała 1+2 i wychodzi 3, aby koncowa cyfra była pojedyncza :tak:

a wg kalendarza, grudzień/styczeń/marzeń na chłopca dopiero od kwietnia aż do października szansa na dziewczynkę .......a z Kacprem chyba się zgadza ..............

a wg wyliczeń wychodzi 6 więc ......dziewczynka , a z Kacprem wychodzi 10 czyli 1, więc by sie też zgadzało ........................

SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY
i spełnienia marzen w nowym 2009 roku

Dzien Dobry:)))
Jarzebinka.. trzymam kciuki za dzisiejsze serducho;-)... ja swoj plan na wczoraj wykonalam..ale cos czarno to widze:baffled::-)..no ale...czas pokaze:-D
Dziewczynki Wsiooo Najjj w Nowym Roku.. Zeby fasolki dalej sie wysypywaly z tego woreczka rozwiazanego..i szybko zagoscily pod naszymi serduszkami:-)...Aby Dziewczynki bedace w ciazy mialy lekko;-) no i porod lekki:-D..i Zdrowka bo chyba wiecej nam nie trzeba do szczescia;-)
Milego dnia.. i szampanskiej zabawy:)))
Jeszcze zagladne dzis ;)
Buziaki:-)

Hej Sylwuś ....a śluzik był? jak tak teraz czekamy , ale z dobrym nastawieniem :tak::tak::tak::tak:...

A ja juz zakupiłam składniki na sałatkę , choc siedzimy w domku z dziećmi , ale i tak będzie miło :tak:
Zostało mi kupic szampana i szampana picolo i impreza na całego .

Życzę wam kochane Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku...a przede wszystkim ZDRÓWKA , MIŁOŚCI i wymarzonych fasolek , a zafasolkowanym Spokojnych szczęśliwych miesięcy w ciąży i porodu tak max 10 minut ;-)

reklama
Kochana... znalazlam ten rozciagliwy:-D... ale nie wiem co bedzie.. nie nastawiam sie ..to bylo tylko testowanie;-).. a najlepsze ze ..musialam szybko potem leciec siq.. bo mnie tak przycisnelo:baffled::-)
Ja juz mam wsiooo pokupione tez bedziemy w domku..picolo sie juz chlodzi dla chlopakow hiihih .. chyba ze sie przejdziemy do szwagra na chwilke :-):-)

Do góry