reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witajcie niedzielnie - mamy Świętego :)!!!

Aljul zapomniałam odpisać ci na twoje pytanie o włosy - bardzo dobre i drogie :) są tabletki ineov l'oreal na gęstość włosów - już po miesiącu zobaczyłabyś sporą różnicę, po 3 miesiącach efekt jest naprawdę super. Ale ponieważ jesteśmy starające się :) to pewnie nie jest wskazane łykać jeszcze inne substancje, które nie wiadomo czy wpływają prodziewczynkowo czy prochłopczykowo...Do stosowania na włosy - bardzo dobre są płukanki ziołowe np. z pokrzywy, maseczka z żółtka jajka i oliwy z oliwek - tylko trzeba stosować te naturalne kosmetyki regularnie, na efekty trzeba troszkę poczekać

Nusia z chęcią i ja się dowiem czegoś w temacie zabezpieczania przed kleszczami, może dziewczyny coś podpowiedzą...słyszałam kiedyś o spray-u na kleszcze do kupienia tylko u nas na allegro, podobno skuteczny, ale słyszałam o nim pare lat temu, nazwa uciekła już dawno z głowy

Zakręciu dobrze, że mi przypomniałaś, zerknę na priv zaraz..

Gdusiu a czy na pewno ta ilość replensu na czubku palca to nie za mało :)? Ja z chęcią wykorzystałabym przynajmniej pół aplikatora, żeby mieć pewność, że ph - wszędzie :) -na pewno obniżyło się ( u ujścia szyjki jest wyższe) zapytam o to przed staraniami Pirahnię - jaką maksymalną ilość możemy zastosować

Matik jak ty dziewczyno upilnowałaś tych wszystkich chłopaków :D?! Podobała się impreza twoim chłopakom?

Oczy niebieskie dziękuję :-) stres mnie momentami przez te hormony zjadał, dlatego tak poleciałam na te badania jak wściekła:szok::-D gdybym ich nie zrobiła, to na pewno by staranek nie było, bo wyniki z 3dc były kiepskie, ale teraz wiem, że ważne są te hormony przed owulacją. udało się nieźle wstrzelić. dieta bardzo, bardzo rygorystyczna, ph śluzu wczoraj sprawdzałam i było 7,5 te moje naturalne, więc jeszcze na noc odrobinkę sody zapodałam, owu była miedzy 21 a 23. po 23 ciej ból ustąpił, po 21wszej wracałam samochodem z urodzin, bo mój m z racji staranek pozwolił sobie na drinka, a mi nie pozwolił pić, bo ja już się zafasolkowałam i teraz muszę się zaimplantować:-Dtak mi powiedział. jest pewien, że się udało, zobaczymy:tak:
a JONASA nie sprawdzałam. bo on chyba się opiera na podaniu dniu owulacji, a ja nigdy nie umiem jej przewidzieć. a teraz można gdzieś sprawdzić Jonasa dla mnie? ciekawe co on mówi? ma może któraś z was dostęp?

z tym lodem to mój m myślał,że ja żartuję...hehehe. ale miał minę jak mu dałam worek lodu zawinięty w kocyk:))))
ubranka chłopięce też były pod materacem:-D
maran - ładne testy, a nie zrobiłaś testu jeszcze koło 23ciej? bo u mnie jak są kreski już takie same, to za dwie godziny zawsze ta druga jest jeszcze mocniejsza, a już 3-4 godziny dalej słabnie,na pewno był u Ciebie pik.zdrówka.

my mieliśmy gości, ale już pojechali, zjedli i się zwinęli, popołudnie na lenistwo przeznaczam:-D
miłego spokojnego popołudnia życzę

Ostatnia edycja:
Ilaczek, musi się udać!! Taka pozytywna energia bije z twoich słów, ze nie muzę być inaczej

Małe liski, no właśnie też myślałam o tej optymalnej ilości replensu, bo z jednej z strony trochę strach, że powybija wszystko, a z drugiej jednak ważne żeby te pH było dość niskie... myślę, że może trzeba po @ do kilku dni przed owu robic tak ja kz rephreshem - 1 lub 1/2 aplikatora co 3 dni, potem w dniu staranek 1/2 aplikatora i po starankach na koniuszku palca... Jeśli doszedł by do tego lacibios femina doustnie i np. lactovaginal to moze było by dobrze? niech Pirania doradzi :tak:..
A jak z tym tamponem limonkowym? Jeśli staranka wypadły by 3 dni przed owu to muszę do owu pilnować pH, więc co ile mam zmieniać ten tampon? :sorry:

Ja już mam doła przed jutrzejszym dniem w pracy.... jakiś taki niepokój we mnie jest zawsze w niedziele popołudniu :(

Dołączam do pytań Gdusi plus jeszcze jedno - jak w końcu poradzić sobie z nasączeniem tamponu nie zdejmując nie przerywając tej folii :)?

Ilaczek podaj mi na priv pełna date urodzenia wraz z godziną to CI Jonasa sprawdze :) a Ty wiesz dla mnie te testy 20ml są lepsze niz 30ml. Dzis cały dzien mam "Balon" w podbrzuszu, ale to jeszcze nie taki typowy ból owulacyjny, wczoraj robiłam test o 00:30 ale kreska była slabsza niz ta z 21szej za to rano o 9tej była tak samo mocna, ale to pewnie przez mocz bo był po 4-5 h skondensowany o 14 te keski też mocne sa wiec juz sama zgłupiałam czy ten pik byl wczoraj czy dziś... zobaczymy kiedy pojawi sie ten charakterystyczny ból owulacyjny, ale sluz mam białko jaja I rozciągliwy przeźroczysty z bialymi drobinkami niekiedy ;) no a co do Ciebie to tez poczułam mega spokoj, że wszystko tak sie ladnie poskladało w całość... ja nie dam rady tak sprawdzić hormonów bo u mnie to sie czeka 2-3 dni wiec nic mi to nie da... a tez bym chciała tak sobie sprawdzić...

reklama
Do góry