reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czarna perła i ja czytałam o badaniach z których wynikało, że kobiety rodzące córki mają uboższą dietę, jedzą rzadziej, zaś kobiety rodzące synków mają znacznie bogatszą dietę, jedzą częściej. U mnie się sprawdziło jeśli chodzi o dietę - zawsze jadłam bardzo zdrowo, podjadałam między posiłkami, jadłam dużo przeróżnych owoców warzyw. Sprawdza się to to także, jak zerkniemy na nasze diety dziewczynkowe które tutaj stosujemy - właściwe tylko nabiał, z owoców tylko truskawki, maliny, prawie dwa warzywa na krzyż (groszek, zielona fasolka..); a dieta dziewczyn co starają się o chłopców - znacznie bogatsza, zróżnicowana

Pirahniu zdrówka dla dzieci, dla ciebie

Araki Gratuluję córci :)))

Mamuśkamimi super, że samopoczucie z dnia na dzień coraz lepsze :) tak jak dziewczyny pisały, nie jedna z nas zazdrości ci twojej księżniczki :)) myślicie nad imionami?

Elle to już starania rozpoczęte, tak? Z tego co pisałaś wywnioskowałam, że próbujesz zrobić kilkudniową przerwę przed owu? a myślałaś może o O+12?

Zakręcona dobrze, że ładnie szef się zachował. Będziesz myślała o l4 niedługo, czy chcesz sobie trochę popracować?

Kiraa jak się czujesz - jak mdłości? Ja też jestem za tym żebyś poszła na zwolnienie i trochę odpoczęła - wysiłek, nerwy to to co teraz powinnaś unikać. Nie zapamiętałam - staraliście się teraz przed owu, czy jednak O+12 - jak to było teraz u was?:)

Nusiu przykro mi, że bladzioch wyszedł :( ale tak jak którąś tu z dziewczyn napisała - ja też już "czuję" że dzidziuś u was tuż tuż...poza tym ten cykl się jeszcze nie skończył, prawda?

Maggie super, że z synkiem w porządku!

Kate ufff jak dobrze że wyniki są bardzo dobre!

Nie pamiętam która z was o tym wspomniała - ja jestem tylko miesiąc na takiej porządnej diecie dziewczynkowej plus niecały miesiąc na suplementach i po raz pierwszy cuda się dzieją przy moim okresie - pocę się niesamowicie, dreszcze, bóle głowy, piersi...czy to możliwe że dieta i suplementy już tak zadziałały i coś pozmieniały w hormonach? nie pamiętam, żeby tak przechodziła @. Może jeszcze wyjazd jakoś nasilił te zmiany. Zobaczymy jak będzie przy kolejnych cyklach

Pirahniu m. jest na diecie paleolitycznej - je w ciągu dnia tylko kurczaka z warzywami, zero węglowodanów. Stara się nie jeść owoców. Łyka suplementy. Pije colę light. Kupiliśmy prawdziwe korzenie lukrecji - wcina te patyki :) do tego zamówiliśmy zioła/herbatę z korzenia lukrecji w sklepie zielarskim (m. już nie chce łykać tabletek dodatkowych..). Czy myślisz że taka dieta działa na korzyść córki (szczególnie myślę w tym momencie o diecie paleo)?

Araki
gratulacje z calego serducha :-)

dzieki dziewczyny za troske, ten tydzienmusze jeszcze dopracowac.. Potem pojde na L4 choc na chwile

aniag
moj pracodawca z tych, co im ciagle malo i w ramach tego mam pracowac jeszcze wiecej

maleliski
dziekuje ze pytasz.
Odpowiadajac na Twoje pytanie, zobacz ile mam serduszek :happy2: z lozka nie wychodzilismy :cool2:

jesli chodzi o mnie to beta z dzis jest 1300 w 22 dpo, w sobote byla 600, takze jest oki.... Jak zdecyduje sie i pojde na usg, dam Wam znac ale po :-)

strasznie mnie mdli, wiec jade na herbatkach imbirowych i z imbirek kupilam pol kilo na nastepne dni:cool2:. Mam uczucie ciezkosci na zoladku... No i mdli jak cholera, wiec ciagle gumy zuje, nie wiem czy to takie dobre no i orzechy jem....

nuska
Ty moja kochana, taka mialam nadzieje..... Kurde...@&€)&! Ja tez proponowalabym Tobie czysty cykl, i wez szmyrgnij sie nad morze :happy2:

zaciskam kciuki &&&&&&&

Male liski narazie chce pracować :-)

Piranha ale duzy juz Krzys a jaki przystojniak :-)

Kirusia jak tam u Ciebie? Jak sie czujesz?

Ana kciuki zaciskam:-)

Ja juz w łóżeczku odpoczywam Chyba Wam nie mowilam ale jakis czas temu do naszej klatki ba,parterze wprowadzilo sie chyba małżeństwo starsze i od kilku dni tak śmierdzi z ich mieszkania i od nich ze moje wyjscie i przyjscie do domu konczy sie głośnym odruchem wymiotnym na klatce Ale,moj K tez,tak ma,Poprostu masakra

Araki, gratuluję małej księżniczki!!!! I zazdraszczam oczywiście ;-)
Piranju
, po metamorfozie nie pomyliłabym już Krzysia z dziewczynką :-)
PS. niezłego masz przystojniaka w domu :-D

Kiraa, jest dobrze :tak: Coś w brzuszku rośnie, kwestia czy pojedyncze szczęście czy podwójne :-)

Ostatnia edycja:
Zakreciu
lezcie:-) i wypoczywajcie:-)
ja dzis tez mialam cofke, bo jakas stara baba sie wyperfingowala jakims smierdzacym syfem..... Ja caly czas wszedzie otwieram okna i wietrze, bo mam cofki :nerd:

kolorowych dla Was zakretusie i wszystkie :cool2:

reklama
Anetko
ja zachlanna nie jestem :-)

zakreciu
spij, ja tez pospie, w nocy i tak czeka mnie wstawanie na siusianie, wczoraj 3 razy...

Do góry