Katriina, zrób od razu cały komplet w 2-3 dc z LH, FSH i wszystkimi androgenami. A jakie miałaś wyniki cholesterolu i krzywej cukrowej?
Matik, ja bym brała przez cały cykl
Nuuuśka, lepiej tylko Paracetamol, Polopiryna jest lekiem kategorii C (a w okresie okołoporodowym kategorii D).
ilaczek, pisałam już smska, warto sprawdzić DHEA gdyż jest on prekursorem testosteronu i estrogenu, w dużym stopniu podnosi poziom tych hormonów (w razie niedoboru łyka się np. Biosteron DHEA, oczywiście z powyższych powodów DHEA sprzyja poczęciu synka, warto jednak najpierw sprawdzić jego poziom w naszym organizmie). DHEA jest chemicznie podobny do testosteronu i estradiolu i może łatwo być w nie przekształcony. Tu chodzi o DHEA czyli dehydroepiandrosteron, łatwo pomylić z DHEAS a to co innego.
macy, estradiol jest estrogenem, do estrogenów należą estradiol (E2), estron (E1) i estriol (E3). Mężczyzna przy planowaniu synka musi mieć niski estradiol a wysoki testosteron.
Vivienka, estradiol jest estrogenem, opisałam to powyżej macy.
Nie wiem czy pisać o Kirze bo nic dobrego nie wiadomo i nie wiem czy sobie życzy bym to napisała :-(, mam od niej wieści ale są szokujące jak dla mnie, lekarz powiedział, że przyrost bety za słaby więc to ciąża pozamaciczna i NIE ZROBIŁ USG!

Po pierwsze taki wynik nie świadczy o ciąży pozamacicznej a po drugie jeśli podejrzewa ciążę w jajowodzie to tym bardziej powinien zrobić USG! Pisałam Kirze, że ja bym pojechała do szpitala ale nie odpisała już :-(, martwię się i smutno mi, że musi przez pseudolekarza takie stresy przeżywać :-(, to się nadaje tylko do zgłoszenia gdzieś.