reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Nuska
nie nie bralam pregnylu w tym cyklu....

Dziekuje/ nie dziekuje za kciuki :-D

mam slaby zasieg i dlatego nie dam rady wstawic foty testu, ani nie zabardzo moge cokolwiek napisac bo mi przerywa polaczenie...

buziaki

Hej dziewczątka!

Ufff, przeczytałam 3 dni na raz! Nie mogę sobie robić takich zaległości w przyszłości hihi:-D
Jak to dobrze, że ten tydzień pracy się skończył:tak: Koleżanka jest w ciąży na L4, a przez to mam dwa razy więcej pracy...:crazy: Jutro też przede mną pracowity dzień. Trzeba odgruzować chatę po całym tygodniu niesprzątania :-p
Coś mnie jajniory pobolewają, chyba trochę za wcześnie...
Dotarł do mnie już cały zestaw suplementów. Faszerujemy się z m jak należy hihi. Dietki też się trzymamy. Brakuje mi jeszcze tylko lampy solnej.

Kira, to nie mój pracoholizm, tylko mus. Trzeba robić i pokazywać się z dobrej strony, bo nie wiadomo czy w przyszłym roku będę miała pracę.:-p Dzięki, mam nadzieję, że w końcu zadziewczynkuję hihi;-) Kciuki &&&&&&&&&&

Nuśka, kiedy wielki dzień wyjazdu twojej córci? Pewnie bardzo mile cię zaskoczy i doskonale będzie sobie radziła sama. Będzie tak zajęta zabawą, że nawet nie zatęskni ;-)
Kochana, przed ciążą też miałam takie meeega długie cykle, do 50 dni i strasznie mnie wkurzało, że np moja koleżanka ma w tym czasie 2 razy ovu, a ja tylko raz, czyli połowę mniej szans w roku. Liczyłam, że w ostatnim roku miałam tylko 9 cykli, a ona 15. :crazy:

Justi
, dostałam dziś Calcium i to samo sobie pomyślałam, że to raczej jak czopki wygląda a nie tabletki hehe:-D Dziś odebrałam sobie lukrecję i witaminę c 1000, taką uwalniającą się 24h z DOZ :tak: To chyba będzie moja ulubiona apteka, choć pani grubo po 40stce, a propos dyskusji, i do tego wielce powolna była hihi:-D

Elle, trzymam kciuki za pierwszy cykl staranek! Oby był ostatni! Za miesiąc dołączam. Już 2,5 mies u ciebie? Kurcze, to może ja za szybko się porywam? Ale z drugiej strony to wątpliwe, żeby się od razu udało, więc też wyjdzie mi więcej:tak:

Piranho
:* za zakup :-)Sukces, że Kajusia chce w ogóle siadać na nocnik. Maksio nawet na 10 sekund nie chce usiąść. Nie wiem jak to będzie z oduczaniem.
Super wykresik:tak: Bardzo mi się podoba :-) Pragnę podnieść statystyki;-) :-D
A kiedy robić badania poziomu hormonów i minerałów? Obojętnie w jakie fazie?

mamuśkamimi, jeszcze nic straconego, mojej koleżance lekarz wypatrzył jajucha jak młody wyszedł z brzucha swojej mamy;-) Myślę, że to jeszcze za wcześnie, a do 30 kwietnia szybko zleci:tak:

airfix, ja trzymam maleńkie różowe balerinki z kokardkami i też ich nikomu nie oddam hihi :-D To taka choroba, zakaźna na dodatek;-) Kiedy planujesz zacząć staranka? Idziemy łeb w łeb?:happy:

Zakręcona, ja bym chętnie przygarnęła te paski ph 0-14 o ile je jeszcze masz:tak:

krystianmartin, szkoda, że się poddajesz. Mam nadzieję, że fasolka nawiedzi cię niespodziewanie, bez planowania i wyczekiwania:tak:

iliaczek, wyłaź z tego dołka, głowa do góry! Trzeba mieć nadzieję i próbować, to jedyny sposób, żeby zrealizować swoje marzenia:tak: Popatrz na te dziewczyny którym się udało, ewelin, czy elmo. Najprawdopodobniej bez tych przygotowań nie miałyby swoich upragnionych dzieciaczków. Dzięki tym przygotowaniom znacznie zwiększamy szanse. A jeśli nie wyjdzie i będzie inna płeć, to tak po prostu musi być, i i tak każda z nas będzie kochała swoje dzieci nad życie.:tak:

Życzę wam miłego, słonecznego weekendu:happy::happy::happy:

kiraa kciukasy&&&&&&&&&&&&&&&& sciskam wszystko co mam aby jajeczka pieknie zadzewczynkowaly :-) :-)

ilaczku glowa do gory,kto da eade jak nie ty? ;) powiedz a czemu nie badalas mineralow na początku?

maran tak planuje w maju jeszcze raz sprawdzić czy cos sie zmienilo bo i tak bede w pl na komuni to na pewno mineraly sprawdze ale nie wiem czy trafie z hormonami w odpowiedni dzien cyklu :confused2: napewno chce spelnic jak najwiecej czynników zeby zwiekszyc moje szanse do maximum.Fajnie by blo jak bym miala owulke w tym czasie to bym podejrzala kiedy dokladnie peka jajeczko ale wydaje mi sie ze pokrywa sie z bolem jajnika :-)
A ty slonce będziesz tylko raz robila czy na koniec na sprawdzenie tez?

Vivienka ja chce sprawdzic czesc w Pl a czesc bede musiala tu sprawdzic bo mi sie cykl nie ulozy... no i jakby mi wycieli pecherzyk w czerwcu to bym zaczela od razu brac suplementy i dieta bardziej rygorystyczna bo teraz to jem co chcem ;) no i w cyklu staraniowym sprawdze jeszcze na bank testosteron i estrogen jesli ten z pierwszych badan bedzie niski lub w polowie a jak bedzie wysoki to juz przed staraniami nie bedzie chyba koniecznosci by sprawdzac bo po diecie i supem powinien sie trzymac na dobrym poziomie lub wzrosnac jeszcze.... taki mam plan, ale to jeszcze sie okaze :)

reklama
Vivienka ja to nie mam cisnienia, ze chce juz natychmiast sie starac, mam juz 2 coreczki wiec zrobie wszytko by spelnic jak najwiecej czynnikow, chcialabym wszystki 7, ale czy sie uda, nie wiem bo czasem nie wszystko od nas zalezy

Do góry