reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marchew mi moja endokrynolog tłumaczyła mi że w ciąży jest większe zapotrzebowanie na hormon więc skąd u niej ten pomysł na całkowite odstawienie hormonu? - ja miałam zwiększaną stopniowo dawkę od 50, 75 do 88 Eutyroxu i z dzieckiem i ze mną było wszystko ok

reklama
Kiraa, ja uważam, że testy owulacyjne należy robić dopóki tempki czy najlepiej USG nie potwierdzą owulki, pisałaś, że po tym pierwszym piku testy były już negatywne a skoro kolejnego dnia o 10-tej test był znów mega pozytywny (a zgaduję, że o tej godzinie nie był z porannego moczu :-)) to prawdopodobnie dopiero wtedy był właściwy pik LH. Jakiej czułości są te testy w Personie? Być może bólu nie czułaś gdyż go przespałaś. Obniżenie prolaktyny zazwyczaj podnosi poziom LH co może spowodować, że testy będą działać inaczej jak w poprzednich cyklach. Ja bym zaznaczyła owulkę inaczej (stąd nie lubię OF ;-)) gdyż w 14 dc.

Piranju
dzieki kochana.... Mysle ze moglo sie pokickac przez Dostinex.... Pozyjemy zobaczymy. Ja wewnetrznie jestem pewna ze owu bylo okolo poniedzialku :-):-) ale to i tak juz nic nie zmieni.... Najwazniejsze ze byla, bo chyba byla. Czy w pon czy wt przy takim odstepie raczej moge zapomniec o czymkolwiek.
rozmyslam juz nad marcowym cyklem. W owu bede akurat w gosciach u mamy.... Takze super :cool2::baffled:. Mysle ze szkoda mi tracic cykle i chce sie stymulowac , z jakimi gonadotropinami masz dobre doswiadczenie? Czy wowczas bierze sie je same czy wywoluje sie owu

co do Persony nie umiem odpowiedziec jaki poziom lh bada, szukam narazie bezskutecznie..

aljul - taki eksperyment chciała sobie zrobić, przestań brać i zobaczymy co się stanie - w ciąży królika sobie znalazła, żeby tylko potwierdzić swoją teorie...
ale wyobraźcie sobie pani dokor do mnie zadzwoniał koło 18 i powiedziała, że faktycznie dla kobiet w ciąży są inne normy i od razu skieruje mnie do endokrynologa co się zajmuje tylko kobietami w ciąży... i, że napisze pilne... proszę - czyżby pani doktor się doedukowała w tej kwesti?

Piranha - spacjelnie do Ciebie... zdjęcie z usg, które tak pilnie wczoraj przeglądałam...
telefonMarty 594.jpg

Załączniki

• telefonMarty 594.jpg
    telefonMarty 594.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 52
piranha to dobrze ze im nizszy tym lepiej - a jak to sie ma do testu czynnosciowego, jak bardzo po podaniu tabletki powinna wzrosnac a na jakim poziomie sie zatrzymac zeby bylo dobrze ?

Ide babulki spac - padam na gebe !! :blink:

Kiraa, nie mam doświadczenia z gonadotropinami ale wiem, że powstają po nich podobno lepszej jakości komórki jajowe. Najtańsza z nich to podobno Fostimon, są dziewczyny którym np. Festimon nie pomógł a dopiero zrobił to Menopur, wszystko jest sprawą indywidualną - jest to już jednak strasznie kosztowne! Gonadotropiny podawane są w postaci zastrzyków. Może spróbujesz na początek z Femarą (postać tabletkowa)? ...niektóre dziewczyny łączą np. Femarę z gonadotropinami, tych gonadotropin jest cała masa, np. Puregon, Gonal F, Fostimon, Merional, Menopur, Bravelle. Według mnie nie ma co się od razu rzucać na drogie gonadotropiny bo przecież masz cykle owulacyjne i byłaś już niedawno 2 razy w ciąży biochemicznej, teraz pechowo wyszedł tak duży odstęp, warto spróbować np. z Femarą i skupić się obniżeniu prolaktyny i podwyższeniu poziomu progesteronu, co Ty na to?

Marchew, lekarze coraz bardziej mnie przerażają ;-) Co do nuba, no cóż, faktycznie wygląda dość dziewczęco :tak:, cudna dzidzia kimkolwiek jest :-)

Nuuuśka
, a robiłaś test czynnościowy? Powinna wzrosnąć 3-5-krotnie, u mnie rosła 15-krotnie a u siostry aż 30-krotnie.

Piranha - ja też już myślę, że raczej dziewczynka - no cóż chyba trzeba zacząć myśleć nad żeńskim imieniem... wygląda na to, że będę miała 3 dzieci ;P

Piranju kochana
tez tak mysle, ze albo Clo+estrofem
albo Femara
oczywiscie Dostinex dalej i Dupek

chce zrobic w 7 dpo jeszcze raz hormony, mysle o Prog i PRL cos jeszcze? Jak myslisz

marchewciu sliczna dzidzia

nuska
chcialam cos napisac na ten poruszony temat ale nie mam mocy, moze jutro w drodze napisze :cool2:

zakreciu
za tempke jutro i kolorowych snow

matikowska
cos dzis cicho jestes :cool2:

krystian
a Ty gdzie sie chowasz?

buziaki, pilnujxie Ren Raczkowskich :-)

Uf, doczytałam was babeczki, choć to nie takie proste, a ostatnio zaglądałam koło 10 rano. Szok, jak produkujecie;-)

Mamakaja
, tak, uczę angola :tak: super suwaczek :happy2:

Co do Reni Rączkowskiej, to mój m mówi, że każdy facet to robi, nawet jak ma wystarczająco bzykanka z kobitą, bo po prostu lubi hihi:-D

dorcia, Mój to w ogóle długo może, a jakby sobie upuścił przed, to chyba by mnie przetarł do kości hehe:-D U mnie też stosunek przerywany dawał radę :-) A za to gumka odpada, bo mnie podrażnia. Ogólnie w tych sprawach dość delikatna jestem i o infekcje u mnie łatwo.

gorgusia, u mojego małego też było widać jajuszka i dopiero siusiaka, a u ciebie jakby sam siusiak. W którym tygodniu ciąży jądra schodzą do moszny??

ewelin, kciuki za jak najszybsze lekkie rozwiązanie! Nie mogę się doczekać jak pokażesz nam swoją królewnę:happy2:

reklama
Roszpunka dokładnie chyba tak to jest...Renia Rączkowska działa u każdego !!!
Kupiłam jakieś gumiaczki...skyn'y chyba i zobaczę czy M nie zapomniał jak się aplikuje to cudo !?

Ciekawa jestem co u Elmo..jak się czujesz kochana...pochwalisz się synusiem !!??

Do góry