reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha nie wiem co to za skład w tych tabletkach. Cena nieziemska :szok:.

Matik ja nie wiem jaki skład jest tamtych tabletek ale one opóźniają @ o 2 tyg. Ja potrzebuje 2-3 dni. W każdym razie zwiększają progesteron. A Ty jakie masz tableciory? bo ja mam duphaston 10mg.

reklama
Piranha już znalazłam:tak::Norethisterone to preparat farmaceutyczny zawierający 5 mg syntetycznego progesteronu. Rekomendowana dawka leku to trzy tabletki dziennie (rano, po południu, oraz wieczorem). Stosowanie leku należy rozpocząć ok. trzy dni przed terminem planowanej miesiączki. Pigułki Norethisterone należy przyjmować do czasu, kiedy będziesz już gotowa na pojawienie się miesiączki, jednak nie dłużej dwa tygodnie.
Więc jak to się ma o duphastonu? Luteina zawiera progesteron a duphaston dydrogesteron. Czyli 2x2 powinny opóźnić @?

Ostatnia edycja:
ja mam utrogestan 100mg i utrogestan 200mg tu dupchastonu nie sprzedają w Hiszpanii

brałam w innym cyklu tempka była piękna na górze ale i tak nie pomogło wiec później nie brałam ale @ był w terminie więc to na pewno nie progesteron opóźnia a i lekarz mi powiedział ze progesteron podaje się na podtrzymanie ciązy albo na wyregulowanie @ więc na bank nie opóźnia

zalecają brać 200 na noc a 100 rano lub 300 1 dziennie
jakiś inny składnik musi to powodować

Matik, ten lek (Norethisterone) opóźnia okres do 2 tygodni, czytałam nawet że do 17 dni, podobno to naprawdę działa. Substancja czynna jest inna, jest noretysteron i ma działanie dużo silniejsze niż progesteron.

Kiraa, bez problemu dochodzą do mnie smsy od innych osób (dostałam dziś kilka), na pewno wysłałaś te wczorajsze i poranne do mnie?

krystianmartin, Norethisterone zadziała z dużo większą skutecznością :tak:

po owulacji do pozytywnego testu którego nie było tylko albo był ale ok i tak przyszedł w terminie wiec przestałam :) ale jak widzisz po mimo tabletek i to na prawdę dawka która dopiero porządnie działa

Pirania no ok ale to nie działa jak progesteron tylko co innego skoro niby opóźnia

5mg mocniejsze niż 300mg progesteronu to musi być zupełnie coś innego , nie można mylić z progesteronem bo się dziewczynom namiesza

DZIEWCZYNY uważajcie z tymi tabletkami wszystkimi żebyście sobie nie namieszały bo efekt może być odwrotny!!

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie:-)
Dorcia, na kawę wczoraj nie zdążyłam, możemy dziś zaparzyć :-) - ja dorzucam do kawy domowej roboty szarlotkę - uwaga! częstuję was!

Takie mam 1389262763203.jpg

u nas dziś pada deszcz szok bo zdarza się to może 1 czy 2 razy w roku :)

Załączniki

• 1389262763203.jpg
    1389262763203.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
Polisiu,doczytalam twoje pytanie o genetyczna tendencje.u mojego m w rodzinie po linii meskiej tez sam chlopy.m ma 2 braci,z czego jeden ma chlopaka,my chlopaka,jedyny kuzyn dwoch chlopakow,a w czerwcu urodzila mu sie ksiezniczka :-) wiec wszystko przed nami kochana ;-) my dorobimy sie malych pipulek :-)

Araku,zazdroszcze ci zakupow dziewczynkowych.jak wpadam do lumpexu i widze te cuda,to az serce rosnie,tak by sie chcialo ;-)

reklama
A co do naciecia krocza to ja tez bym sie bronila rekami i nogami.zle mi sie goilo,poza tym lekarz mnie kiepsko pozszywal.jak moja gin to zobaczyla,to zaproponowala mi od razu plastyke pochwy :-/ ale to dopiero po skonczonej produkcji ;-) u mnie bylo tak,ze kawalek blony dziewiczej blokowal glowke,ja parlam,a glowka sie cofala z powrotem.ciekawa jestem czy kolejnym razem daloby rade bez...

Do góry