reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marchew testuje albo jutro albo w piątek (bardziej piątek)

Nuuska kurcze nie tak mialo być...:-(szkoda że nie zrobiła Ci USG a nie możesz iśc do jakiegoś innego gina?

Piranha to nie ciekawie załatwiła sie Twoja ciocia :-(Kurcze cieszę się żę wyszłam cało z tego bo koledzy mówili że nieciekawie to wyglądało

Kiraa kciuki zaciskam kochana :-)

Księżniczka cieszę się żę materiały Ci się przydały ale fachowcem to ja nie jestem Fachowcem na tym forum jest tylko jedna osoba NASZA KOCHANA PIRANHA :-)

reklama
Nuska
ty moja kochana... Idz jutro do innego gina i olej ja i koniec:crazy:

piranju
jak prorokujesz kochana? Hm wiem prorokiem nie jestes.... Ale moze powiesz mi co mam robic, bo jutro pracuje niestety. Czy wstac rano o 4 tej i serduszkowac. Ale nie bede w stanie zbijac ph? Czy po powrocie z pracy? ... Nie wiem czy wyczuje moment owu... Boli mnie mniej niz zwykle i gin potwierdzil, ze pecherzyk jest jakby bardzoej z tylu jajnika i moge mniej czuc.... Boje sie ze przegapie.... Chyba nici beda z tego cyklu.... Test owu jasnieje, czyli pik byl miedzy polnoca a 6 rano.....

Kiraa &&& żeby w tym cyklu zaskoczylo:-)
Nuuśka kurcze, no co za babsztyl z tej ginki... nie denerwuj się kochana i może pomyśl o pójściu do kogoś innego.

Lilly zeby zaskoczylo na rozowo to dopiero sztuka.....

piranju w zeszlym cyklu owu byla 3 godz po usg pecherzyka 19,5x24,5 mm, endo 10,5 mm.
czyli co jak dzis ma 22x19, to powinien peknac jutro? Liczac ze rosnie 2 mm na dobe. Niestety jutro nie moge do niego isc, kazal byc w piatek

anias czy moze odmowic ? pewnie, ze moze. Wszystko zalezy tak na prawde od widzi misie lekarza, ale ja z ta kobieta pracuje w jednej poradni wiec jej zachowanie rozlozylo mnie na lopatki...co by jej szkodzilo ?? mialaby dodatkowo zaplacone, bo wartosc porady wyzsza, ale co ? za duzo czasu u Niej spedzilam czy co ??
Ciezko zrozumiec niektorych ludzi, bardzo ciezko.

Dorcia tesciowa zapisuje mnie do Poradni Ginekologii Endokrynologicznej, zobaczymy co tam powiedza, do prywatnego ginekologa tez chodzilam, ale babeczka ktora u Nas jest specem jesli chodzi o leczenie nieplodnosci kasuje 150zł za kazda wizyte, wizyt w ciagu miesiaca 4 ( bo trzeba wliczyc usg a za to kasuje tak samo ) + badania, oczywiscie tez prywatne i w ciagu miesiaca mozesz zelzec o conajmniej 700zł. A na tyle nie moge sobie pozwolic niestety i tu wlasnie pies pogrzebany :-:)-(

Szkoda slow.Strzelic sobie w leb i problem z glowy.
Milego wieczoru dziewczynki.

Nuuuśka, słów mi brak, jak lekarz może tak potraktować pacjenta, no co jej szkodziło zrobić Ci to USG, przecież widziała, że się martwisz :-( Dla mnie taki lekarz byłby skreślony. Ale po @ wypisze Ci CLO (choć lepsza byłaby Femara z uwagi na Twoje endo) i Estrofem? Jeśli masz możliwość zmiany lekarza to nie wahaj się ani chwili. Kiedy będziesz mieć testy owulacyjne, jutro?

Księżniczka, no jasne, że możesz jeść czasem gorzką czekoladę, pod wieloma względami pomaga w diecie dziewczynkowej, na zdrowie :-) Jeśli sprzęt słaby a lekarz ma kiepskie oko to faktycznie może zdarzyć się pomyłka, jest to jednak na szczęście rzadkością, masz rację, ludzie bywają okropni.

Kiraa, ale Ty już czujesz ból owulacyjny? Po powrocie z pracy może być już za późno :-( Według mnie pęcherzyk pęknie najprawdopodobniej w nocy, ewentualnie bardzo późnym wieczorem.

Nuuśka naprawdę nie załamuj się .... odpuść ...kochajcie się i tyle !!! Ja też od razu poszłabym do dobrego lekarza i pewnie wcześniej bym zaszła ale niestety ja nie pracuję i z kasą jest jak jest...żal mi było dać tysiaka albo i więcej !!! Jesteś zapisana do ginekologa ...super...może okażą się tam kompetentni !!! Tak jak pisałam zrób sam monitoring i może czegoś się dowiesz ( to nie powinien być duży koszt ) albo odpuść...odetchnij...i spokojnie rusz do endo !!!
Ja nieustannie zaciskam &&& i myślę pozytywnie o Tobie ... naprawdę !!!
Buziaki dla Twojego mężczyzny !!!

reklama
Piranju
jeszxze nie jest to ten najsilniejszy bol wedlug mnie:crazy: ..... Skoro po pracy bedzie za pozno, to co odpuscic ten cykl.....czy o 4 rano przed praca? Ale wtedy nie bede w stanie kontrolowac pH... Dusza blada nie?

Do góry