reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej dziewczyny.
Ann ogromne gratulacje. Miałaś niezłe przeżycia. Dobrze, że z małą wszystko ok. I ponawiam prośbę o przypomnienie staranek.
Maggie o to babsztyl, ale nie przejmuj się. Z nią żyć nie musisz tylko szkoda, że z mężem tak wyszło... Tulę mocno
Pirania mądry ten Twój synek i niezły agent. :-D Zdrówka dla dzieciaczków, oby Kai nie dopadło. Ja swojego też katarem zaraziłam, ale tylko na katarze się skończyło.

Jaa w tym roku prawie wszystkim przez neta zamówiłam prezenty. Jeszcze tylko kilka i wszystkie zgromadzę. A dzisiaj sama zrobiłam sobie prezenty. Zamiast na wykłady pojechałam do sklepów. Haha. Trzeba czasem i o sobie pomyśleć:tak:

Co to przygotowań to ja nie wiem jak to ze mną będzie. Zapominam tempki mierzyc:tak: Mały rano zapłacze to od razu lecę do niego i tak już to jest... ale się poprawię. Dowiedziałam się niedawno, że u znajomych dziecko rozwija się nie tak jak powinno, podejrzewaja porażenie mózgowe. W kręgu naszych znajomych to juz druga para z chorym dzieckiem. I mnie nachodzą takie myśli czy kusić los trzeci raz? Dopóki coś się nie wydarzy blisko nas to wydaje nam się że nas to może nie spotkać. Czasem nawet myślę, że nie powinnam planować tylko zdac się na los, ale wiem, że bym potem mega żałowała (jakby nie wyszło). Ale już nie smęcę. Dobrej nocy

Piranho, masz prawo odstąpienia od umowy. Sprawdź, może ten sprzedawca ma coś innego, co Ciebie i Krzysia zadowoli. Masz prawo odstąpienia od umowy zawartej przez net w ciągu 10 dni. Pewnie sprzedawca wystawi Tobie negatyw, ale zawsze to lepsze niż durna zabawka. Pewnie prócz wiadomości do sprzedawcy możesz napisać też do obsługi allegro.

Ostatnia edycja:
pirahna ja kupilam nadii z lego ta kolejke ale tez zrobilam blad bo kupilam ta wieksza bez mostu ;/ i zaluje bo chcialam ta z mostem ale mam nadzieje ze most pojdzie kiedys dokupic :)

Daria a herbata z liści malin nie jest na wywołanie skurczy ?????????

Milla marzec zbliża się wielkimi krokami...będziemy zaciskać &&& !!!

Nuusiątko....czekam ...czekam...czekam... KOCHAM CIĘ !!!:-D

Piranha
dzień dobry....wstałam z rewelacyjnym humorkiem...mam nadzieję że nikt mi go nie zepsuje !?
Jak się ma Krzysiu ? Mam nadzieję że nocka przespana i kaszelek go nie męczył ?

BUZIAKI NIEDZIELNE ...

Hej hej!

Dzięki dziewczyny za Wasze cenne wskazówki :-), muszę się zastanowić czy niech Krzyś ma już to co wybrał, czy zamienić na coś innego (a wszystkie pociągi u tego sprzedawcy jeżdżą same automatycznie w kółko :-D) czy odstąpić od umowy, dziś trochę się śmieję z tej całej sytuacji i tego, że Krzyś sam sobie kupił prezent skoro mamusia nie mogła się zdecydować :-D

Nuuuśka, jak sytuacja na froncie? :-)

Annette, są różne zdania na ten temat, jednak laboratoria badające jakość spermy chcą otrzymać do badania nasienie lepszej jakości i radzą 3-5 dni abstynencji (a oni już tam najlepiej wiedzą jak to wpływa na jakość nasienia :-D), do tego codzienne współżycie podobno podnosi poziom testosteronu, ja więc zawsze powtarzam, że jestem bardziej za minimum 7-dniową abstynencją :-), my z M działaliśmy raz na miesiąc ;-)

Milla, strasznie współczuję tej sytuacji znajomym, , nie zapomnę tych stresów gdy rodzina zaczęła mi wmawiać, że synek może mieć autyzm, nie ma nic ważniejszego jak zdrowie. Myślę, że to się może przytrafić bez względu na to czy będziemy planować płeć czy nie, w zasadzie to np. planując chłopczyka zwiększamy szanse na zdrową ciążę gdyż wiele z tych suplementów poprawia bardzo jakościowo żołnierzyki. Porażenie mózgowe nie wynika chyba z wad genetycznych ale uszkodzenia mózgu dziecka podczas ciąży lub porodu (podobno najczęściej to się dzieje między 26 a 34 tygodniem), może do niego doprowadzić przedwczesny poród (bardziej narażone są wcześniaki), niedotlenienie, zakażenia, przedwczesne odklejanie się łożyska, wahania tętna płodu a nawet choroby matki. Jestem pewna, że będziesz mieć śliczną i ZDROWĄ córeczkę.

Daria, podobno mogą być też tabletki :tak:

Kiraa, jak tempka? :-)

Dorcia, dzięki kochana, nocka Krzysia na szczęście przespana, od rana synek strasznie kaszle ale oby tylko na tym się skończyło, najbardziej boję się czy zarazi się Kaja i jak u niej to się rozwinie, ostatnio Krzyś miał tylko kaszel i lekki katarek a u Kai zrobił się z tego mega katar z gilami po pas, no ale nie ma co się martwić na zapas :-) Życzę by Twój dobry humorek został Twoim nierozłącznym kumplem na długi czas :-D

Ostatnia edycja:
reklama
dorcia niby ta herbata ma przyspieszyc porod u mnie niegdy nie przyspieszyla;/ ale porod mialam szybki nie wiem czy dzieki temu ale dodadtkowo chce kupic leki hemoopatyczne czytalam o arnica 9ch i actea racemosa 9 ch :) ponoc szyjka lepiej sie rozwiera i szybko porod sie odbywa i ponoc lepiej sie rozciaga szyjka ze nie trzeb nacinac czy uniknac pekniecia :) ja i tak czuje ze pekne w tym samym miejscu co po cieciu w pl ;/ z colinem tak bylo

Do góry