reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo ale się uśmiałam z tego " Maryjo miałaś syna, to mi też daj" hahahahha:-D Ale udało się, można powiedzieć, że sobie go wymodliłaś!

Tak w ogóle przypomniało mi się coś. Wyobraźcie sobie, że ostatnio budzę się w nocy, siadam na łóźku i rozmawiam z M. Rano tego nie pamiętam.:szok: Np. ostatnio wstałam i mówiłam do M : Gdzie jest ta Kamila? M: która? a ja na to : no ta co tu obok spała i chrapała! M : Idź spać.Coś jeszcze mówiłam a potem posłusznie poszłam spać:zawstydzona/y: Powiedział, że następnym razem mnie nagra bo śmiesznie to wygląda:-D

reklama
Marchew, skoro to już pewne to GRATULCJE!!!!
Nuuuśka, zakupiłam sobie testy owulacyjne, żeby się w tym wszystkim połapać, wyszedł mi słabszy pasek testowy niż kontrolny, :crazy: nigdy tych pasków nie używałam ale to chyba oznacza, że do owulacji jeszcze chwila???. Niestety jajeczko się zmarnuje bo mój M wyjechał i wróci za 5 dni więc będzie już pozamiatane :sorry:

myfawy ja po okresie uzywałam lactowaginal, po strzele O+12 właśnie uzyłam lactacyd femina, normalnie z wodą ale bardzo głęboko. Ja na koniec walnęłam tampon z limonką ale gdybyś uzyła potem sylku to chyba było by ok.pamiętaj tylko o pilnowaniu ph cały czas do owu. ja po stosunkach po okresie uzywałam sylk przed i po, dorzucając latovaginal co drugi dzień.

elmo dobra jesteś. Widzisz Bozia usłuchała.;-)

Marchew ja juz gratulowałam ale GRATULUJĘ jeszcze raz. Cudnie.:-)Zdrówka życzę.

Cześć dziewczynki! Mam chwilkę dla siebie, bo synek śpi - ostatnio też zaczął przesypiać po 3 godziny w ciągu dnia, aż go muszę budzić... biedny, bo w przedszkolu mają na drzemkę tylko 1,5h, więc pewnie mu mało... :-D Chociaż dziś zapłaciłam za jego wczorajszą drzemkę, kiedy obudził mi się o 2:15 w nocy i stwierdził, że on nie chce spać i próbował prowadzić ze mną filozoficzne dyskusje o tym, czy lepiej być zdrowym czy chorym :-p Tak w ogóle już jest zdrowiutki, jeszcze do jutra ma dostawać dożylnie antybiotyk, ale byliśmy dziś na kontroli i po anginie ani śladu! :-D

Marchew, skoro już można oficjalnie gratulować to - WIELKIE GRATULACJE!!!!! Teraz odpoczywaj dużo i hoduj w brzuszku piękną, zdrową fasolkę płci męskiej!! ;-)

Ana, już wczoraj miałam Ci pisać, ale dziewczyny widzę już Ci wyjaśniły, że nie ma czegoś takiego jak wyimaginowana druga kreska :tak: Ja tu nie chcę palcami pokazywać, ale pamiętam kilka takich przypadków, że dziewczynom się wydawało że mają zwidy a teraz z brzuchami chodzą :-D Liczyłam, że jednak się złamiesz i zatestujesz dzisiaj ale twarda babka z Ciebie widzę :-D No nic, czekamy do jutra na potwierdzenie!!!

Dorcia, Nuśka - Wy jesteście takie super babki, należą Wam się te dzidzie bez dwóch zdań, i zobaczycie niedługo będziemy się tu wszystkie razem cieszyć z Waszych brzuszków!! Nie traćcie tego wspaniałego nastawienia nigdy!!

Piranhiu
, piękna tabelka po tych wszystkich liftingach wyszła!!

Ewelin, zdrówka kobieto!!

narazie mysle o 4 dziecku bo sie nie urodzilo 3 ale jak 3 da mi popalic to sie okaze kiedy bedzie czwarte :) ja zdecydowalam sie na zakup baby compa po porodzie :)
ide sie szykowac na wizyte :) milego dnia :)

anette jesli zaczyna pojawiac Ci sie kreseczka, oznacza to przewaznie ze LH zaczyna wzrastac, ale zeby test mozna uznac za pozytywny kreska testowa musi byc taka sama jak kontrolna badz ciemniejsza. Jesli dzis byla slabsza, kontroluj dwa razy dziennie najlepiej okolo 11 i okolo 18-19. Bo owulacja moze byc jeszcze tego samego dnia, jak pokazuje przyklad dorci . U Niej jeden test wyszedl negatywny, ale juz pare godzin pozniej byly tak pieknie dwie tluste krechy ze nie bylo mowy ze owulacja jeszcze przed Nia. Tobie zycze tego samego, oby jajeczko poczekalo te 5 dni !! :tak:

araki dziekuje !! :tak:

Wszem i wobec oglaszam ze MALPA SIE OBUDZILA ! NADESZLA ! :ninja2:a ja jak ninja pierwszy raz chyba kamufluje sie z radoscia z tego powodu. Ale kurde z dwojga zlego dobrze ze nie kazala czekac na siebie dluzej !
Zaczynam wiec nowy cykl SZCZESLIWY CYKL SIUSIACZKOWY ! :-)

PAŹDZIERNIK 2013

Ana87 - termin @ 16.10 (3 cykl starań )

Dorcia - termin @ 23.10 ( 9 cykl starań )
Vviedźma - termin @ 24.10 ( 4 cykl starań )

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 14.11 ( 10 cykl starań )
zakrecona - termin @
gorgusia - termin @
matik2012 - termin @ ( 6 cykl starań)

krystianmartin - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
No ja przyznam ze tez juz mysle o antykoncepcji na po ciazy ;-)

Ewelin pytalas jeszcze o twardnienie brzucha. Przed poprzednia wizyta napinal mi sie co wieczor, tak twardnial ze az bolal. Jadlam wiec nospe, a kiedy powiedzialam o tym swojemu lekarzowi tlumaczyl ze to najprawdopodobniej ma zwiazek z jelitami, ze sie gazy zbieraja itd. Nie potrafie tego powtorzyc ale brzmialo logicznie, no i wyobraz sobie ze po wizycie przeszlo jak reka odjal. Moze to bylo z nerwow, zawsze jak juz daleko od wizyty to sobie wmawiam rozne historie i sie nakrecam. W kazdym badz razie juz mi sie tak nie napina. Ja mam jeszcze wieksza miseczke, biust zawsze mialam spory (D w H&M nie wiem czy masz porownanie) a teraz to juz wogole. No i mi tez juz brzuch przescignal te cycki :zawstydzona/y: ale co tam niech rosnie. Niech wszystkim rosna brzuchy :tak: Co do tych gatków z h&m powiem Ci ze mialam na Zuze w identycznym wzorze tylko w innym kolorze ale byl deko inny material i totalnie sie nie sprawdzily, wyciagnely sie po pierwszym praniu i jakos ich nie lubilam. A teraz kupilam niby takie same :) ale jednak wydaja mi sie juz teraz wezsze i z lepszego materialu. Pomyslalam ze na ta pore roku (luty, marzec) to posluza nawet jako kalesonki pod spodnie bo takiemu malcowi rajtuzki sie srednio zaklada. Eh ale sie rozdrabniam :) No coz wyboru w sukieneczkach i tuniczkach teraz nie mam ;-)

Nuska wieeeeeeelkie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

No i moc fluidków rowniez przesylam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Niuuśka no nareszcie ....super..kurde nie myślałam że będę się kiedykolwiek cieszyć z czyjejś małpy !!! Zaczynasz NOWY SZCZĘŚLIWY CYKL !!! Super to za dwa tygodnie...nie jem (no może troszkę) nie myje garów, nie sprzątam, nie prasuję bo TRZYAMAM KCIUKI !!! U ręców i nogów ... Zwerbuję do trzymania kciuków całe osiedle..a co ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie mój mąż się zdeklarował że będzie tez trzymał i Młoda też się załapie na trzymanie kciukasków !!!

reklama
Dorcia KOCHAM CIĘ :**** !!!!!!!!!
normalnie az sie chce zyc jak sie czyta takie rzeczy i otrzymuje tyle wsparcia :*** Ja juz teraz trzymam wszystkim czym moge Slonce kciuki za Ciebie najmocniej jak tylko sie da
:-) zeby jedna z Nas miala szczesliwy ten padziernik :***** !!!
Wszystko mnie boli, rwie ale ciesze sie jak dziecko, Ł. mi na to, ze on by sie nie cieszyl, ja mu na to, ze tak ale z dwojga zlego najwazniejsze ze nie dala na siebie dluzej czekac ! :tak:

Annette nie masz za co dziekowac. Testuj a ja trzymam kciuki :)

Ostatnia edycja:
Do góry