reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marika- jak już będziesz wiedziała kto mieszka w brzuszku to daj znać:) trzymam kciuki za dziewczynke:-). pytam bo ja też mam ostatnio dość długie cykle , w tym miesiącu robiłam testy owu. i wyszły niby pozytywne 27-28 sierpnia. straliśmy się 27 z rana od razu po pokazaniu się dwóch identycznych kresek a później nic już. no i zastanawiam się czy mam choć trochę szansy na dziewczynke. chociaż jestem jakoś na chłopca nastawiona, pewnie mi się nie uda:( owu. chyba była 29sierpnia, chyba.
a tak ogólnie to fajnie że plemniczki twojego męża przeżyły dość długo ok.5 dni. ja myśle ze to te dziewczynkowe Ci pozostały:) pozdrawiam

reklama
Polisiu,ja jednak trzymam kciuki zeby serduszko sie pojawilo. Daj znac koniecznie jak sie sprawy maja.

Krystianmartin,uwazam,ze podjelas bardzo dobra decyzje.nie mozna odkladac zycia na pozniej.wszystko bardzo dobrze sie ulozy,a dzieciaki sie zaklimatyzuja szybciej niz myslisz.glowa do gory i myslimy pozytywnie ;-) :-)

Witam dziewczynki po wakacjach. Było cudownie. Teraz mam mniej cudowne stosy prania, ale warto było!

Elmo, na wiadomość od Ciebie czekałam jak na szpilkach! Mieliśmy w hotelu bardzo ograniczony net, ale musiałam przeczytać. Nawet nie wiesz, jak się ucieszyłam! Bardzo, bardzo gratuluję. Teraz spokojnie czekaj do rozwiązania. Przeczytałam opis Twoich strań i normalnie pokłon! Mój mąż żadnego lodu nie dałby sobie położyć. Zresztą, jemu teraz zupełnie obojętnie, jakiej płci dziecko będziemy mieli, bo on chciałby mieć cały autobus. :szok::-D Kupuj teraz niebieskie ubranka i myśl nad imieniem.Różnicą wieku się nie przejmuj. Zuzia pokocha brata nad życie. Zobaczysz.
Ewelin, kiedy Ty masz wizytę? Jak Twoje nogi? Lepiej?
Krystianmartin, gratuluję decyzji.Wiem, że wyjazd z kraju łatwy nie jest, ale uwierz, że żałować nie będziesz. Rób badania i do roboty nad córeczką. Głęboko wierzę, że będziesz miała córeczkę!
Polisiu, co się dzieje? Plamisz nadal? Może serduszko zacznie pukać lada dzień? Mocno, mocno trzymam kciuki!
Axari, wrzuć fotkę malutkiej! Co słychać?

Krystianmartin właściwie podjęta decyzja w Dani będziecie mieć prawie jak w raju chodzi nie tylko o finanse;-)
Dzieci dadzą radę spoko tylko bądź przynich rozmawiaj pomagaj i zrozum kiedy będą mieć dołki bo każdemu się zdażają
My się prprowadziliśmy jak chłopcy skończyli 3 klasę minął rok a oni tak zamiatają po Hiszpańsku że aż się dziwię zaro zająknięć czego nie mogę powiedzieć o języku Polski bo tu to można pękać ze śmiechu jakie wyrazy wymyślają

Podziwiam Ci że 7 lat mąż jest gdzieś ibndziej ? szok mój przez 3 miesiące jeździł za granicę ale do domu co 1 tydziń lub2 ale zrezygnował bo to nie dla nas takie odległości .Więc Podziwiam Cię i rozumiem moja mama 17 lat żyje w rozłace ta za granicą mama w Polsce i tak co ok 3-4 tyg się widują no cóź tak to bywa

Marika no to w zasadzie prawie 0 zrobione w kierunku dzidzi bo nawet owu nie wiemy kiedy było :shocked2: oczywiście według naszych starań o tą płeć ale poczytaj kilka stron wstecz dziewczyny pisały całe listy co i jak na dziewczynkę

trzymam kciuki oczywiście za spełnienie marzeń na pewno trafiłaś :)

JA cóż znowu spanie ok. 3.30 ale tym razem chociaż z Przytulankami dziś obudziłam się o 9,40 i tempka 36,74 a przedwczoraj o tej porze była 36,64 to chociaż tyle mogę porównać
Ja tak mam że zapisuję tempki w różnych godzinach o ile jeszcze leżę w łóżku i wiem mniej więcej co i jak
czyli jakiś wzrost jest ale mały co uważacie?

Polisia Trzymam Cię mocno wiem co przeżywasz , brak słów jak w mgnieniu oka wszystko się zmienia to jest straszne ale nadzieję należy zawsze mieć czasem takie pomyłki się zdarzają że głowa boli więc cierpliwości
i spokoju życzę

Ostatnia edycja:
Macy dzieki. Nawet nie wiesz jaka ulga. Pochwal sie gdzie byliscie?
Polisia bidulko napisz cos wiecej, ja mysle ze na serduszko jeszcze czas? Co z tym plamieniem ustalo? Trzymaj sie, napewno bedzie dobrze!
Krystianmartin no i wreszcie prawidlowe decyzje ;-) Bardzo sie ciesze ze dogadalas sie z mezem, moze podeslij mu kilka suplementów, powiedz ze lekarz zalecil albo cos, one naprawde duzo daja! Dobrze ze sie zdecydowalas na laparo i wyjazd. Dzieci szybko sie zadomowia i Ty rowniez, najwazniejsze ze bedziecie juz na stale razem! Trzymam kciuki!!!

Ewelin jutro sie pewnie odezwiesz, napisz co tam slychac w górach :)

Jutro bede miec wolne jak wyprawie mała do przedszkola to do was zagladne.
Milej niedzieli zycze!

No i zagladam a tu taka cisza. Co jest? :-)
Moja poszla do przedszkola, spodziewalam sie rano placzu bo wczoraj nie byla zbyt chetna ale nie, poszlo calkiem gladko. Uff
Mam chwilke dla siebie a potem ruszam w miasto.

Co u was?

Milego dnia!

No rzeczywiście cisza ogromna. Pewnie wszystkie do szkoły poszły. ;-)

Polisiu, co u Ciebie?
Elmo, byliśmy nad Adriatykiem.

elmo moja jak chodzila chetnie to dzis ryk i kwik ale nie dziwie jej sie nie zna jezyka zle jej tam a dzieci tu sa takie dziwnie ze sie nie bawia razem tylko osobno;/ colin dzis dotknął jednej dziewczynki krzesło a ta jak go wyzywała;/

reklama
hej witam;)
Elmo: serdecznie ci gratuluję wiadomo czego:)) zaglądam czasem,ale ostatnie 2,5 tyg. się urlpowałam w Chorwacji:) Mam połówkowe w czwartek (ostatnie usg miałam w 12tc, więc nie wiem nic) - dam znać oczywiście, choć żadnego parcia nie mam oprócz panicznego strachu czy nie przeszarżowałąm na urlopie i czy szyjka moja tym razem trzyma czy znowu mnie jazdy czekają jak w ciąży nr 1:) przeczucie mam na chłopaka u siebie i naokoło wszyscy mi życzą syna - taki wymarzony polski model chyba:)
Ewelin: tobie tez gratuluję - córcia będzie jak nic! przy takich staraniach nie może być inaczej:)
polisia, mamawcześniaka i nie pamietam nicka - jeszcze jedna nowa mama - gratulacje ogromniaste!!! i upragnionych płci życzę, a przede wszystkich zdrowych i donoszonych bobasków!
daria: jak twoja ciąża? co z tym łożyskiem przodującym i plamieniami? minęly?
krystianmartin: tobie po cichu bardzo mocno kibicuję za taką wytrwałość i wiarę i miałam nadzieję, ze już się udało tym razem! trzymam dalej kciuki!

pozdrawiam:)

Do góry