reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wielkie dzięki dziewczyny. Kurde dziwnie mi.
Maran masz racje teraz tylko pozostaje mi wyłączyć mózg ;-)

reklama
Hejka!

Ja tylko na sekundkę bo na razie czasu brak, Kaja od 4 już kiepsko spała a wstała o 5 :szok:, na szczęście jeszcze potem na chwilkę przysnęła ;-)

Elmo, WIEDZIAŁAM, juuuuupiiiiiiii, ale się cieszę i mam ciary na plecach, GRATULUJĘ kochana!!! Przed Tobą dłuuuuugie tygodnie niepewności, za 10 tygodni będziesz już nuba podglądać (u synka Czarnej było wyraźnie widać, że to chłopczyk :-)), zleci jak z bicza strzelił :-) Ja sobie zawsze mówiłam tak: ta mała istotka ma już określoną płeć a moje stresowanie, rozmyślanie nic już kompletnie nie zmieni, ona mnie po prostu potrzebuje, mi to pomagało :-) Ale ja tam i tak wiem, że to mały chłopczyk uwił sobie w Tobie gniazdko i mogę się o kasztanki zakładać :-D U mnie w 2 ciąży cień cienia w 12 dpo to nawet przez zdjęcia nie był wychwytywany :-), u Ciebie widać go wyraźnie a wiem, że na żywo kreski są wyraźniejsze jak na zdjęciach.

krystianmartin, dzięki kochana! Owulka u Ciebie pasuje mi w 12 dc.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :confused2: test negatywny... hmm.... nie wiem co myśleć. Generalnie po teście troszkę mi mina zrzedła, ale nadal wierzyłam. W poprzedniej ciąży jak robiłam test w dniu spodziewanej miesiączki to cień pokazał mi się po kilku minutach i to bardzo jasny. Więc jeszcze nic nie przesądzone :happy:.
Ale poszłam do toalety jakąś godzinę temu i na papierze miałam upławy zabarwione na brązowo...

Wszystko można sobie wmówić, mdłości, częstsze wizyty w toalecie (bo podświadomie można więcej pić), ale tego kłucia i ciągnięcia w podbrzuszu na pewno sobie nie wmówiłam. Mam tak już od prawie 2 tyg. i do tego stopnia, że na wznak nie mogę spać, chyba że nogi podkurczę....:confused: na brzuchu też nie za bardzo... ROZUMIECIE COŚ Z TEGO ?????
No zobaczymy, jak @ nie przyjdzie dzisiaj albo jutro to w sobotę pójdę betę zrobić.... trzymajcie &&&&&&&&&&&&&&&

Elmo, GRATULUJĘ, oczywiście, że widać drugą krechę :-):rofl2: szczęśliwych 9 miesięcy życzę:tak:

Mamakubulki ogromne gratulacje, szybkiego powrotu do domu i do formy życzę:happy::-)

Elmo aaaa jesteś w ciazy, cudownie! :D
Maly chłopaczek już tam sobie umościł :) ten różowy test mi się dobrze kojarzy, też miałam bladziocha w swojej ciązy a potem po 2 dniach meeeeega więc lubię go jakoś :D
A u mnie, też zatestowałam, ale nawet cienia cienia :) zresztą z tym wykresem to w sumie tak dla świętego spokoju.

Piranha bardzo Ci dziękuję, tylko tak, jak zacznę brać w pierwszym dniem nowego cyklu (a może już dziś? nie jestem w ciaży, ale jakie to miałoby wpływ gdybym była? pytam też o to myśląc o tym kiedy potem przestać brać...) to chyba ten cykl czerwocy powinnam odpuścić prawda? Jak to widzisz? To znaczy widzę, że piszesz, że Ty u siebie po 3 mc, ale natura kobiety jest pokrętna i chciałabym by to działało od pierwszego łyknięcia :D A tak poważnie to skoro witaminy dość szybko są przyswajane (i wysikiwane na odplaskowo :D) to mimo tego równie szybko nie działają? :) nibywiem, a pytam :D

Elle też ten biorę :) mam nadzieję, że w kolejnym cyklu obydwie zadziewczynkujemy :) kolejny to co lipcowy chyba?
Choć oczywiście Tobie życzę już teraz :)

Czy są jakieś sposoby przy pokickanym cyklu, zawalonym progesteronie by dostać w końcu normalną @? Czy tylko czekać?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gratulacje Elmo
U mnie jeden dzien do okresu, ktory raczej bedzie,
Coz przynajmniej dowiedzialam sie ze test musze robic czesciej i owulacja moze byc wykazana tylko przez pare godzin.

Elmo ogromne gratulacje !!! wiedziałam że się uda i dzisiejszy test był tylko potwierdzeniem a więc życzę spokojnej ciąży i żebyś niedługo ujrzała na usg piękne jajeczka :-D co do marzeń o danej płci to doskonale Cie rozumiem bo ja też czasami sobie próbowałam wmówić że będę się cieszyć z drugiego synka ale jak widzę te małe królewny to czasami mam łzy w oczach i zastanawiam się czy Bóg też mi taką da... echh no tak to już jest i nic na to nie poradzimy.
Polisia ja czekam teraz na owulkę ale staranka zaczynam w lipcu bo tak chyba wypadnie mi owulka :-D kurcze ja Ci nic nie doradzę na @ bo sama tak miałam że 4 dni plamień zanim rozkręciła się @ więc chyba pozostaje tylko czekać :-(

Dorcia życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia. Mogę Cię pocieszyć, że antybiotyk podnosi ph i zwiększasz w tym momencie szanse na poczęcie synka:) -antybiotyk podnosi ph przez 6 tygodni

Kurcze dziewczyny...jestem chora...mam anginę ale czy to może mieć wpływ na śluz ??? Mam go bardzo dużo ...taki wodnisty !!! Zrobiłam teraz test owu i kurcze albo test walnięty albo zbliża się owulka bo są dwie kreski ( obie słabe)
Zgłupiałam :baffled:

Elmo- mega gratulacje!!!!
Czyli spełniło się to o czym już wcześniej wiedziałyśmy!
:tak::-)
Bezproblemowej, spokojnej ciąży ze zdrowym chłopczykiem!

reklama
Dzięki Antosia za kciuki, ale ja czuje ze u mnie nic z tego nie będzie po tych zakwaszaniach. Może czerwiec będzie naszym miesiącem. Antosia a ty zamierzasz robić odstęp czy nie i kiedy będziesz mieć owulację?

Ja nie wiem czy to się liczy jako dwa dni ale przewiduję owulację u siebie 15go a starania kończę 13go. Wczoraj już zaczęłam bo skończyła mi się miesiączka :)

Do góry