reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A na czym on polega? Coś w stylu spirali?

Po tej ciąży dopiero zrozumiałam jakim problemem jest antykoncepcja w połogu... Zastrzyk się u mnie nie sprawdził, więc na przyszłość szukam alternatywy:)

Martuchaa
i wzajemnie ---> też Cie uwielbiam :))
smacznego Wam zyczę :)

Ewcik
no to dzis posłodziłaś sobie
---> zakaz na słodkie hahahhaaaa

Tusia
pewnie też jest dobry..ale nie znam firmy..
najwazniejsze to kupić i REGULARNIE używać :)

możesz zrobić sobie domową maseczkę :
zmiksuj śliwkę lub dwie
dodaj łyżkę otrębów owsianych
i 5 kropli wit E(kupisz w aptece)
nałóż na 15 min i zmyj ciepłą wodą ..

Ewcik wstawiłam ..widziałaś ?

Ostatnia edycja:
Ja nie jestem pewna czy one w polsce sa juz....
jest to mala plastikowa rurka z hormonem ktory dziala jak progesteron czyli zatrzymuje jajeczkowanie. Wszczepiany jest pod skure na ramieniu (od srodka) ktorego nie uzywasz( u mnie lewe) i dziala przez 3 lata ale mozna wyciagnac kiedy sie chce. Samo wszczepianie jest bezbolesne bo zawsze daja zatrzyk. Przez 3 dni nosi sie bandaz uciskowy zeby nie powstaly siniaki ktore moga wypchnac implant. Jest dobry bo on po malu uwalnia hormony na przestrzeni 3 lat a nie tak jak zastrzyk odrazu. Mi bardzo pasoje puki co i jest on bardzo dobry bo jest malo zeczy ktore moga zaklucic jego dzialanie :) no i omija on uklad trawienny lepiej dla watroby :)
Implant antykoncepcyjny - Antykoncepcja - Seks - Polki.pl
tu mozesz poczytac

Ostatnia edycja:
No to moż zanim urodzi się drugie to w Polsce też będą dostępne:) Bo ja jestem po cc ,więc przez pół roku po porodzie spirali nie można, a że drugie dziecko będzie w krótkim czasie to na 90% będzie następne cc:) A na dwójce to ja chciałabym jak na razie poprzestać:)

reklama
Do góry