reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ewcik, patrysiak uwazam ze macie racje- nie ma co juz mieszac w glowie andziak. skoro powiedziano 3 razy ze synek to niech andziak szykuje sie na synka.
pozatym uwazam ze owszem pomyslki sie zdarzaja ale bardzo rzadko. w dzisiejszych czasach, majac dobry sprzet, bedac dobrym specjalista moza bez problemu okreslic plec meska w 13tc. juz pisalam ze bedac w ciazy z pierwszym synkiem pisalam na wątku gdzie byly ciezarne majace termin podobny co moj. i naprawde wszystkim mamusiom spodziewajacym sie synkow lekarze bezblednie przewidzieli plec wlasnie w 12-14tc. nie bylo ani jednej pomylki. jedynie mamusie coreczek zwykle dowiadywaly sie o plci troche pozniej. tak samo wsrod zjajomych- wszystkie kolezanki spodziewajace sie synkow dowiedzialy sie na usg genetycznym. i tez nie bylo zadnej pomylki.
wsrod znajomych mam tylko jedna pare, ktora 7 lat temu przez cala ciaze miala miec synka, a dopiero na porodowce okazalo sie ze jednak coreczka. ale podejrzewam ze to nie byl taki super sprzet , no i lekarz slaby specjalista.
takze nie ma co juz sie doszukiwac pomylki..

ewcik wyobras sobie ze od paru dni dni u mnie cisza jak makiem zasial hahah zadnego skurczybyka :wściekła/y:a juz nawet wczoraj sexik byl,dzisiaj 2 dlugieeeee spacery, generalnie sie nie oszczedzam i caly czas cos robie, biore cieple kapiele, chodze po schodach i WIELKIE NIC! co moge jeszcze zrobic? help helep help

reklama
Kosmo całkowicie się z toba zgadzam, ja tez znam tylko jedna Panią co miała miec dziewczynke a urodził się chłopiec, ale miała tylko raz robione usg na jakims starym sprzecie,
mama trzymam kciuki za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&

to jest tylko facet i dla niego wszystko jest zawsze ciezko zrozumiec tak samo jak okazalo sie ze bedzie nadia boze placz i lament u niego :-D on nawet mi na necie szukal ze w 21 tygodniu moga byc pomylki i byly zdjecia siusiakow a przy porodzie sie corki okazały chyba wszystkie fora przeleciał :-D teraz juz nie wspomina o tym ale ciagle mowi ze nie zna plci i sie dowie 26 czerwca ;-)co ma byc i tak jest a na 100% to sie przy porodzie okaże :tak: moja polozna mowi ze mojego syna jak do corki bo jej na corke pasuje a czemu nie wiem :)tylko tak mi powiedziala :)

Patrysiak wielki szacun dla ciebie :tak: super podejscie.
zgadzam sie z wami dziewczyny. dajmy czas Andziak zeby naprawde uwierzyla w to ze w jej brzuszku mieszka zdrowy, sliczny chlopczyk.

Kosmo zobaczysz ze wszystko zacznie sie w najmniej oczekiwanym momencie i wtedy, zycze Tobie tego bedziesz miala szybki bezbolesny porod :tak:

a jak tu w niemczech ufa lekarzowi jak on u dziecka nawet nie poznaje skazy białkowej a jak jest duza dziura w zebie to wyrywa i daje koronke :-D tu to w ogole wszystko inaczej wyglada :) a w polsce ja mieszkalam w malej miejscowosci i o pomylkach tez duzo wiem i widziałam :tak:
to jest tak samo jak lekarz daje zla diagnoze choroby trafilam do szpitala w ciazy niby przeziebienie a w szpitalu sie okazalo ze mialam zapalenie pluc i komu wierzyc :-)ja nigdy nie ufam lekarzom i nie bede ufała wole sie leczyc sama i nadie tez niz nieraz brac jakies leki i isc do lekarza ktory i tak nic nie wie :) i zapisuje ciegle te same leki na rozne choroby :)moj szwagier w domu byl leczony rekami i on nie bral prawie cale zycie tabletek dopiero zaczal jak sie ozenil z moja siostra ale to moze od 2 lat bierze i to tylko na nad ciśnienie :)

mama dziekuje, Alan juz na szczescie zdrowy, własnie sie obudził , spał 3 godziny,
juz gawoży i śmieje sie cały czas, nawet przez sen

reklama
Kate to super ,że zdrowy już i że taki słodziak z Niego-wycałować stópki:tak:

Patrysia* pewnie,że Marcello będzie grzeczny:tak:co ma nie być-po takiej spokojnie mamusi :))

Pirania -kochana a Ty gdzie znowu cały dzień się podziewasz????????

Do góry