reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
jestem z poranną herbatką..
wczoraj wieczorkiem oglądaliśmy sobie drugi raz na dvd IV część Zmierzchu;) i potem spać..

Hej,

ja dzisiaj byłam u gina na wizycie obraz usg jak w połowie cyklu, mówi że nie wie czy owu była bo pęchęrzyka żadnego nie mialam dominującego tylko same małe. Powiedział, że estradiol mam za niski i on najbardziej martwił gina, moja prl 27 nie. Powiedział, że jak się nie uda to da coś na owu.

Mama, Truskafka co o tym sądzicie? W 1 chwili się ucieszyłam bo może bliźniaki sie trafią, ale boję się trochę hormonów...Mama Ty miałaś ciążę po clo? W ktorym cyklu się udało?

Noemi -tak ,ja mam synka z Clo -udało się w I cyklu z Clo -wcześniej miałam inne hormony i nie pomogły-antyki na zablokowanie cyklu-a Clo brałam przez 5 dni po 1 tab.potem co 2 dni monit i działanie i jest Domino:tak:
teraz niestety na mnie Clo nie działa bo już chyba z 8 cykli miałam (nie pod rząd) i jak widzisz nic...
teraz po @ BIORĘ Clo ostatni raz...
tak więc ogólnie ja sie Clo nie boję jeli chodz o bliźniaki bo mi działa tylko 1 jajnik,ale u Ciebie-kto wie:-D&&&&&&&&&&&&&& zaciskam ;)))

Pirania no to ci Krzysiu...szkoda,że się nie udało posiedzieć trochę z rodzinką..no ,ale cóż zrobić..dobrze,że wróciliscie do domu bo po co się denerwować-siebie i dziecko...
i dzięki za Twoją wiarę w mój nadchodzący cykl:-)

Beatka kochana moja-dziękuję ;)))ja wiem ,że się bedziesz cieszyć słonko-tak jak ja byłam przeszczęśliwa,że Tobie się udalo zajść po roku i do tego jeszcze jest Hania:tak:
masz cudnych chłopców-superowi są !!!!
i w ogóle rodzinka pierwsza klasa:):tak::tak:

Merylin wlatuj częściej ciężaróweczko:)

miłego dnia-u nas strasznie zimno-Tom był z Bono i mówi ,że masakra jakaś!!
rosół juz na gazie..
poodkurzane
i to wszystko na dziś :)

dzien dobry dziewczynki :-)

Witam sie z kawusia, piekny dzionek za oknem tak wiec moze byc super dzionek....

Co do wesel i dzieci na takich imprezkach to ja mialam tak samo, moje sloneczko w kosciele tancowalo, a na imprezie juz chciala uciekac do babci, tak wiec po obiadku juz mojej laleczki (wtedy miala okolo 3lat) nie bylo.

Pisalyscie o "kontaktach" rodzinnych, oj boszeeeeee one to zawsze cos musza spie.....c. ONE niby kochane a pozniej w malzenstwie WIELKa JAZDA, pisze to z wlasnego doswiadczenia :angry:

Dziewczynki milego dnia i wielkie buziaczki

Dziewczyny ja jeszcze z waznym dos dla mnie pytankiem, prosze doradzcie cos...

Wczoraj 12dc test owul pusty, tak wiec licze ze owul bedzie okolo 15-16dc, +2dni po owul i zaczac lykac dupka. czyli w okolo 18dc ( przez 10dni) do 28dc z dupkie?????? Moje cykle sa 27-28 dni, co ja mam robic???????

witam niedzielnie i niestety bardzo deszczowo...
Kasia - niestety, nie pomogę, bo nigdy nie brałam dupka i zwyczajnie nie wiem..ale na pewno inne dziewczyny pomogą
Pirania - no to użyłaś kochana na tym weselu jak pies w studni...ale co tam, dzieciaczki ważniejsze:tak:
Mama - Ty wulkanie energii!!! wychowałabyś jeszcze pięcioro dzieci!!! staraj się, taki materiał na rewelacyjną mamę nie może się zmarnować!
Andziak - wiem, wiem, moja mama też ma patent na rację!!! ale już przestałam się tym przejmować, robię swoje i do przodu!
Beatka - Hania jest fantastyczna!!! chłopcy super!!!

Tasha- dziękuje za tak miłe słowa;)))
pewnie,że jakby się bliźniaki "trafiły" to pokochałabym jak swoje:-D:-Dale byśmy musieli kupić większy dom a to raczej w tym czasie nie bardzo...teraz mamy fajną ratę bo kredyt brany 7 lat temu a teraz to są takie przeboje w banku ,że :szok:
tak wiec z racji lokalu możemy mieć tylko jednego bąka jeszcze:-p

wchodzimy w piatek do sklepu bo musiałam Zuzi kupić buty na zianę o szkoły a Domino ni stąd ni zowąd -mamo ,kiedy urodzisz nam Hanię:szok::szok:kobieta od razu spojrzała na mój brzuch,na dzieci ...a jej mina.......tak,tak-bezcenna:sorry2:

Kasia dupek nie wpływa na zahamowanie owu więc możesz brać juz na drugi dzień po owu...ja mam krótkie cykle bo 26 dniowe i ostatnio ginka mi zapisała dupka od 15 do 24 d.c. ..2,3 dni po odstawieniu przychodzi @..

DziennnnDooooooBryyyy:)))))
BeatKo- ja mysle o Was czesto, brakuje mi "starej gwardii" ale to bylo do przewidzenia..Gdybym miala w domu malutkie dziecko pewnie tez bym "zniknela":)..przynajmniej na jakis czas.
Twoje dzieciaczki sa przepiekne..Wspanialy pomysl na zdjecia. Widze jaka jestes szczesliwa i dumna...
Ja tez bym byla:)))))
Chlopcy sa tacy super....niesamowicie Hania wyglada posrod braci...taka malutka i delikatna:)))
A o rozszczep sie nie martw...ja tez w szpitalu poznalam dziewczyne ktorej dziecko mialo rozszczep podniebiebia dosc spory...podczas karmienia tez sie dlawilo i slychac bylo takie mlaskanie podczas jedzenia. Ta dziewczyna mowila mi ze dziecko juz jest zapisane na operacje...podobno tego typu operacje nie sa megga trudne...oczywiscie zalezy to pewnie od wielkosci rozszczepu ale jak mowisz ze hanulka ma malutki to sie niczym nie martw. Lekarze jej to "zamknal" i sladu nie bedzie a co jakby miala r. wargi..a to dziewczynka- rozumiesz..dlatego glowka do gory zobaczysz ze wsio obedzie ok...

Piranha- wspolczuje ze mlody dal czadu...tak to z dziecmi bywa....mysle ze dopiero jak ze 3 latka bedzie mial to bedzie inaczej...znajdzie sobie kolegow i bedzie z nimi ganial...
ja w ogole nie za bardzo lubie brac dzieci na wesele...zazwyczaj jak mam mozliwosc ida na chwile a potem odstawiamy do mamy...bo z dziecmi juz pozniej to zadna zabawa tylko meka bo jecza, chca spac itp.
Chociaz Maciek to i do rana potrafi wytrwac i latac jak pozna dzieci...maksio szybciej pada. chociaz w sylwestra do 2:00 wytrwal!!!!:)))))
Glowa do gory-dzieci szybko rosna:))))

Mama- buziak:)))

witam wszystkich ja juz jestem w polsce ale nie mam na nic czasu bo moj tata pije i w domu jest katastrofa a tu niedługo wesele;/
Beata super dzieciaki !!!!!:)
nie wiem co u reszty bo nie mam kiedy przeczytać mam nadzieje ze zdarze wszystko nadrobic :)
miłego dnia

reklama
Do góry