reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam
Dzisiaj mam ciężki dzień całą noc mnie ząb bolał, a nic nie moge wziąśc przeciwbólowego bo karmie małego ale już byłąm u dentysty i na razie jestb lepiej.
Daria chyba udało mi się usunąć zdjęcie ale jak byś zerkła na strone 4281 czy sie wyświetla w tez w twoim poscie zaraz pod moim

ok zaraz zobacze:)

reklama
Jescze raz dziękuje Daria,
a jak klikasz w twoim poście to też się nie wyświetla? Bo mi się wtedy wyświetla zdjęcie , sorry ,że tak Cie mecze

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Ale się za Wami stęskniłam! ...i myślałam, że już Was nie dogonię :-) Coś się stało z kartą sieciową w laptopie i nie miałam internetu, trzeba było od nowa wgrywać Windowsa i dopiero teraz jestem.

tasha
- ja mam kolorek brązowy ale to dlatego, że jestem naturalna brunetką ;-) Miałam identyczne podejście jak Ty i Patrysiak - mówiłam sobie, że żadne testy, pozytywne czy negatywne nastawienie nic nie zmienią gdyż dzidzia ma już określoną płeć od chwili poczęcia i należy teraz tylko cierpliwie poczekać :-)

axarai
, na USG genetycznym można zgadywać płeć tylko na podstawie kątu ułożenia nuba (wyrostka płciowego), test PAPPA z krwi nic nie powie, o płci dziecka na 100% dowiadują się dziewczyny, które miały aminiopunkcję - wysyłają na to badanie jak na na USG i teście PAPPA wyjdą złe wyniki ale u Ciebie na 100% wszystko będzie w porządku! Ja testu PAPPA nie robiłam gdyż przezierność wyszła tylko 1,2 mm i widoczna była kość nosowa. Mam bardzo silne przeczucie, że w Twoim brzuchu mieszka sobie mała, śliczna dziewczynka! :-)

Patrysiak
, zgadza się, ja miałam do tej pory USG co 4 tygodnie, płeć poznałam na pierwszej wizycie po USG genetycznym, czyli w 16 tc :-)

Aneczko, śliczne masz dzieciaczki! Pocieszające to co piszesz, ja cały czas się boję czy sobie poradzę z dwójka maluchów ;-)

Kinga
, takie brunatne plamienia mogą być od powolnego spadku progesteronu, często takie miałam, nic się nie martw!

MissBella, nie miałam jak Ci wczoraj odpisać :-( Ja bym przytulała się w dniu pozytywnego testu (czyli wczoraj nie) i kolejnego dnia (w dniu owulacji). Jeśli piątek jest problematyczny to zadbałabym po prostu by starania były w dniu pozytywnego testu - to najpłodniejszy dzień cyklu :tak:

Truskafffko, znam wiele dziewczyn, które zaszły w ciążę przy policystycznych jajnikach, będzie dobrze! To może by tak te ziółka na PCO? Podobno po odstawieniu antyków jajniki często popadają w nadprodukcję (stąd większe szanse na ciążę mnogą), może to od tego ta duża ilość pęcherzyków (tak np. też czasem się zdarza gdy dziewczyny przyjmują macę) i wszystko się z czasem unormuje?

Noemi, a nie myślałaś o piciu mieszanki ziołowej nr 3 Ojca Sroki na owulację?

slodkamarzycielko
, owulka powinna być 24-36h po pozytywnym teście, zazwyczaj jest to 24h i pewnie owulka była w 16 dc. Co do objawów to mi pojawiły się dopiero w 6 tc ale znam dziewczyny u których zawitały one jeszcze przed pozytywnym testem, trzymam kciuki! &&&&&&&&&&&&&

Mama, odezwij się do nas!

Gal, FL w tym cyklu dłuższa, progesteron ładniutki, a zatem z paskami pH na pewno uda się w marcu, możemy się nawet o to założyć :-D

Ostatnia edycja:
Mam do was pytanie, czy to że kiedyś (w 2009 roku) miałam usuwaną nadżerkę może mieć wpływ na to że teraz nie mogę zajść w ciążę? ?
tak mi to teraz daje do myślenia. Muszę o tym porozmawiać z moim ginekologiem jak bede u niego. Słyszałam że to może mieć wpływ potem bo robią się np zrosty...
;/ fak...

Mam do was pytanie, czy to że kiedyś (w 2009 roku) miałam usuwaną nadżerkę może mieć wpływ na to że teraz nie mogę zajść w ciążę? ?
tak mi to teraz daje do myślenia. Muszę o tym porozmawiać z moim ginekologiem jak bede u niego. Słyszałam że to może mieć wpływ potem bo robią się np zrosty...
;/ fak...

powiem ci ze ja po porodzie tez mialam usuwana nadzerke a nie chcialam zbytnio sie poddac temu poniewaz czytalam ze duzo osoba po wypalaniu nie udawalo sie zajsc i jak ja nie zachodzilam w ciaze to bylam pewna ze to przez to ale w koncu sie udalo wiec nie wiem sama jak to z tym jest;/

reklama
wiem ze była duża bo musiałam ją usunąć, gin mi za każdym razem o tym mówił. nie wiem gdzie ona była :(
i może dlatego mi sie nie udaje teraz..... ;(
co ja teraz zrobię??????????????
;(

Do góry