reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

natusiu301 ja sie na wykresach jeszcze nie znam, to mój pierwszy ale jak mówisz, że jest książkowo-ciążowy to bardzo się cieszę :-) A test robię w Walentynki, może dzień wcześniej.

reklama
Piranha dzieki :-)
a powiedzcie mi jak u was sie sprawdzil ten przesad ze jak dziecko powie pierwsze mama to corka a jak powie tata to syn ?

natusia, nic się nie martw, pik LH był i pewnie po nim szybko stężenie hormonu LH spadło - stąd wieczorem test negatywny. A te plamienia idealnie pasują do owulacyjnych (tym bardziej, że wnioskując z wykresu to miałaś duży pik estrogenowy i spadek tempki przed owulką), pewnie dziś owulka skoro wczoraj test pozytywny i bolą Ciebie dziś jajniki, wszystko na pewno jest w najlepszym porządku. A badania hormonalne tak czy siak dla własnego spokoju warto zrobić.

Daria, mój Krzysiu najpierw mówił "tata", na "mamę" musiałam sobie poczekać ;-) ...a teraz mały mamoholik z niego :-D

hej

czarodziejko dzieki :-) mi sie jeszcze do porodu nie śpieszy,
musze jeszcze kilka spraw pozałatwiać min w nastepnym tyg odwiedzic kosmetyczke i fryzjera :-D ale plany
mam nadzieję że Zuzia sie dostosuje.
Z Miśkiem przed porodem nie miałam żadnych zwiastunów, więc nawet nie szukam objawów

Ania jeszcze nic nie pisała, więc napewno biedactwo dalej leży i czeka, zaraz do niej skrobne to zobaczymy

pa

Ania

kosmopolitan jak idziesz na badanie glukozy to wez sobie 3 lub 4 cytryny i wcisnij do tego co masz wypic, nie wpływa to na wyniki, mozesz zapytac pielegniarki a przynajmniej da sie wypic

reklama
hej dziewczynki, nie wiem czy wszystko nadrobię co napisałyście ale będę się starać.
Piranho, baaaardzo się cieszę, że u Ciebie i Twojej córeczki jest wszystko ok, tak bedzie już do końca, zobaczysz. Oby Twoja księżniczka była tak pozytywną i pomocną osobą jak Ty! I oczywiście pamiętasz o mojej dzisiejszej wizycie, Ty jesteś normalnie ROZUM i SERCE w jednym:) Dzięki za kciuki, dam znać jak poszło.
Daria, Ty też masz dzisiaj wizyte, prawda? Ja mam o 17.30 tak więc o 18.00 będę już mogła trzymać za Ciebie kciuki. Nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze!
Gal, Mama05, Kinga- naprawdę mi przykro, że się nie udało, ale wierzę, że już niedługo wszystkie zobaczycie dwie kreseczki na teście. Najpierw owulacyjnym, a potem ciążowym. A tak a propos udrażniania jajowodów (tak to się chyba nazywa), to moja koleżanka miała syna i nie mogła przez parę lat, zajść w 2 ciążę, zaszła miesiąć właśnie po takim zabiegu (robili go w szpitalu) i teraz ma juz 2-letnią Polę. Gal ja chyba na Twoim miejscy przybliżyłabym się trochę do owulacji, przecież wiele dziewczynek jest z owulacji. Jeżeli obniżyłaś jakość śluzu i wspomagasz się dietą to warto spróbować. Znam też przypadki z kafeterii chłopców sprzed owulacji ale dziewczyny nie stosowały tych wszystkich rzeczy wpływających na śluz. Więc może tu tkwi sekret?
Kate dobrze, że Twój synek czeka grzecznie na termin, chociaż pewnie Ci się już dłuży? A mogłabyś mi przypomnieć czy Twoi chłopcy są z owulacji czy próbowałaś parę dni przed?
Wszystkim Wam miłego dnia w te obrzydliwe mrozy i dużo dobrej energii.

Do góry