reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

moja kolezanka miala inna sytuacje ze nosi dziewczynke a w dniu porodu okazalo sie ze zamiast kasi jest krzysiu a druga miala zamiast antka byla ania :p

reklama
tusia, część suplementów wspomaga płodność a część jest zalecana po to by zwiększyć szanse na córkę, oto co zaleca m.in.Tamara dla mężczyzn:
- cytrynian wapnia - 1200 mg dziennie w połączeniu z dietą (powinien brać od Twojej @ do owulacji, wapń obniża pH i wspomaga żeńskie plemniki)
- magnez - 300 mg dziennie w połączeniu z dietą (powinien brać od Twojej @ do owulacji)
- żurawina - ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców

axarai, na moim B-Complexie jest napisane by uzgodnić dalsze łykanie go z lekarzem. Z tego co czytałam to B-Complex jest bezpieczny, niektóre dziewczyny zażywają go przez całą ciążę. Ponadto witamina B6 jest polecana w ciąży na złagodzenie mdłości :-) Jeśli zależy nam tylko na zaplanowaniu płci to można tą witaminę brać tylko do owulacji. Jeśli chcemy wydłużyć fazę lutealną to powinnyśmy łykać B6 przez cały cykl. Można też łykać witaminę B6 tylko od owulacji gdy zależy nam na dobrej produkcji progesteronu w fazie lutealnej i tym samym na wspomożeniu implantacji zarodka. Ja łykałam B-100 przez cały cykl, odstawiłam stopniowo po pozytywnym teście.

Gal, dla Ciebie metoda O+12 jest idealna! Świetnie Ci poszło w tym cyklu to i uda się w kolejnych! :-) Dlaczego czujesz, że cykl stracony? Wykresik masz jak dotąd przepiękny i bardzo obiecujący! W przypadku starań przed owulką musisz zadbać o niskie pH by komórka jajowa naładowała się dodatnio :-) (najgorsze jest to, że owulka może nastąpić w nocy a wtedy smacznie śpimy i nie myślimy o pH ;-)). Jak chcesz to przetłumaczę Ci z e-Booka o tych irygacjach, jest tam osobny, długi rozdział na ten temat. Jest też wspomniane, że "replens" i "rephresh" utrzymują na dłużej niskie pH ...ale nie wiem co to, muszę doczytać o tym :-) No i przecież będziesz też mieć zakwaszacz w postaci Sylku. Ja tam wierzę, że niebawem uda Ci się począć śliczną, małą królewnę!
t2002.gif

Uciekam Krzysia kapać :-)

Mama wlasnie z ta mysla sie do niej wybieram ale jak rozmawialam z kosmetyczka przez telefon to mi powiedziala ze musi zobaczyc w jakim stanie jest moja skora a ja sie domyslam ze w nienajlepszym,zobacze co mi doradzi,wstepnie mam jechac do niej w czwartek ok 18tej,jak dojdzie do skutku to po powrocie napisze jaki zabieg mialam ;-)

Piranha caluski dla Krzysia :**i dla niuni :-)

jestem:cool2:

nadrabiam buhaha

axarai u mnie dziś 29 dc i też okresu brak..ale czuję że przyjdzie niebawem, kurde teraz po tych tabletakch pojęcia nie mam jakie cykle będę miała:dry:
i kciuki mocno zaciśnięte trzymam za piatek 13go :)

w kalendarze chińskie nie wierzę, jednym się sprawdzaja innym nie...fifty fifty generalnie :rofl:

Piranha wymiatasz z wiedzą:happy2:
a czy teraz jak odstawiłam tabletki- i prawdopodobnie będę miała dłuższe cykle, mam brać wit. B6? Da mi to coś?
Tusia też prowadzę gruby zeszyt hehe no i trzymam kciuki za powodzenie w misji:cool2:

Mama05 kocyk rozłożony na dobre, dzięki ;)
zakupy widzę udane :)

Daria gratki dwóch kreseczek :) fajnie się tak czyta czyta...aż tu nagle super wieści :)

Patrysiak no no..piękna beta, poszukam swojej jak miałam z młodym:cool2:
nie nakręcam, ale kciuki za dziewczynkę trzymam zaciśnięte ;)

kosmopolitan
nie łam się, czekamy na usg i będzie wszystko jasne. No i skoro Piranha pisze że córka...to jak można nie wierzyć hehe

Gal :) dzięki
no i co tu wiele gadać...zalecenia Piranha podała, trzymaj się i nie daj się złym myślom

Ja też znam takie przypadki:-D Koleżanka u najlepszego lekarza miała robione USG, i miał być chłopczyk, a jest teraz 3 letnia Maja, i druga koleżanka na USG miała mieć córę, i była trochę załamana, bo u niej w rodzinie same kobitki, a po cesarce przynieśli jej tego wymarzonego Andrzejka (trochę nie chciała wierzyć, że to jej, bo była po narkozie ogólnej:-D)
Na tvn7 leci Duch, taki klasyk, oglądałam go jak miałam 15 lat, i tak panikowałam w nocy, że aż mi tata musiał w tyłek strzelić, a teraz oglądam i się śmieje z tych efektów specjalnych:-D

dziewczyny tak, tak piszcie mi o tych pomylkach z usg to skonna bede uwierzyc znowu w swoja krolewne :-D
tak mnie optymistycznie naladowalyscie zemoje dzieciatko tak sie rozszalalo w brzuszku ze do teraz puka po prawej stronie:-):-):-) cudowne uczucie!!!. jej, jak puka do mamusi to Malenstwo:-)
a wiecie ze dzisiaj nawet moj mąz mial okazje widziec jak brzuszek sie ruszyl od pukniecia i chlopina normalnie sie wzruszyl:szok:

wiecie co? moze to irracjonalne ale ja wierze od jakiegos czasu w "magie" tego forum:zawstydzona/y: nie wiem o co chodzi ale jest tutaj tak jakos wyjatkowo (a ja udzielam sie nie tylko na tym forum wiec wiem co mowie;-)) i mam przeczucie ze wiele dobrych rzeczy sie tu wydarzy:tak:

jejku...właśnie do tych ruchów, kopniaków szkraba w brzuchu tęskni mi się najbardziej...

...najmniej tęskni mi się do porodu buhaha

axari oooooo wlasnie przypomnials mi historie znajomych mojego meza.to bylo jakies 5 lat temu. przez cala ciaze mowiono im ze mial byc chlopczyk, a po porodzie przyniesli corke i ten kolega meza awanturowal sie ze to nie jego i ze doszlo do pomylki hahahah
Ale nie pamietam juz czy mowili cos o usg , czy bylo nowoczesne czy to jakis starszy sprzet, czy lekarz byl dobrym specjalista czy nie. w kazdym razie przy drugiej ciazy jak im mowiono ze tez synek to i tak nie wierzyli:-D ale tym razem pomylki nie bylo:-D

Kosmo ja uwielbialam ruchy maluszka,dlategow ciazy moglabym chodzic na okraglo :-D

Moja kolezanka miala miec synka ale w osmym miesiacu okazalo sie ze to dziewczynka a wczesniej co lekarz bral za ptaszynke to byla pepowinka :tak:

reklama
jestem jeszcze dosłownie na chwilkę ;)))
uzaleznienie czy jak:sorry2::-D:-D

Kosmo- w zeszłym roku kolega mojego męża chodził dumny jak paw bo czekał na syna-chodzili do gina prywatnie..masa kasy poszła i gin na końcówce ciąży nawet twierdził ,że chłopiec i to ,że ponad 4 kg będzie miał..bieda Ola juz kombinowała cesarkę bo jak ma urodzic pierwsze dziecko i od razu takie duże???
i co????
i pewnie sie domyślasz:):):)
urodziła dziewczynkę a waga....2700..

tak wiec kochana &&&&&&&&&&& za córcię :):):)

Edyta daj znac po zabiegu:):):))

Pirania spokojnej nocki:)

Truskaffka tak,,zakupy udane i juz drugi raz wszystko pomierzyłam;):):) oj ja próżna
r015.gif
r015.gif

Noemi cześć i wlatuj częściej! :)

no i teraz pożegnam gang Olsena i odmeldowuję sie spać ;)

papaśki słonka;)))

Do góry