reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Życzę Wam ...
By zbliżający się Nowy Rok 2012 przyniósł radość z tego co jest, nadzieję na to co przed Wami, uśmiech i pogodę ducha na każdy nowy nadchodzący dzień.
A do tego ... skrzynki szampana
i ... Sylwestra do białego rana!
I ... pozwólmy sobie w pełni dostrzec piękno tego świata,
niech radosne chwile trwają całe dnie, miesiące, lata...
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2012 ROKU!!!

reklama
axarai, no właśnie to nie jest takie proste gdyż podczas owulacji zazwyczaj pH jest wysokie co sprzyja plemnikom męskim a dodatkowo te z chromosomem Y uwielbiają podobno płodny śluz ...ale jeśli zadba się o niskie pH (a duże dawki magnezu zmniejszają też ilość śluzu) to wygląda na to, że plemniki żeńskie powinny mieć większe szanse (moja siostra ma córkę z dnia owulacji, koleżanka również). Jednak warto dołożyć do tego jeszcze dietę bogatą w Ca i Mg a ubogą w K i Na gdyż np. jony potasowe dodają plemnikom męskim niezłego kopa. Gorąca kąpiel M przed starankami też wskazana :-) (mój M niestety nie skorzystał z jej "dobrodziejstw" przed serduszkowaniem :-D). Najlepsza jest jednak metoda O+12 (śluz jest już gęsty a pH zazwyczaj niskie, do tego mamy tylko kilkanaście godzin a nie kilka dni na przypilnowanie niskiego pH), szkoda tylko że tak ciężko bez monitoringu określić czasem moment owulacji. A sprawdzałaś swoje pH?

Beatko, wielkie dzięki, strasznie miłe to co napisałaś!

Uciekam dziewczyny na "dzieciatą" imprezkę u siostry, do 24 nie będę siedzieć gdyż Krzysiu tyle nie wytrzyma ale myślę, że do 20 damy radę :-)

Piranha PH nigdy nie mierzyłam:baffled:, a przezroczystego, ciągnącego ś. to ja nigdy u siebie nie zaobserwowałam, że jest go więcej to i owszem, ale nic po za tym. Dzieci mam, więc płodny ś, pewnie też mam, ale nie w takiej książkowej postaci:-) Teraz mam 18 dzień cyklu i pływam, ale na biało, brzuch mnie boli, no i co to znaczy?
Miłej zabawy dzieciowej!!

Witajcie Dziewczynki;))

Ja jakoś nie mam co pisać skoro jeszcze się nie staramy, ale ciągle Was podczytuje i sledzę Wasze staranka;) No i kciuki Mocno Zaciśnięte&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Na pewno w tym 2012 roku same upragnione Dzieciątka się urodzą! Więc tego wlaśnie Wam i sobie;) życzę no i duuuużo zdrówka bo to ostatnio u wszystkich szwankuje.
ps.ja czekam na wieśći od psiapsiółki ze szpitala, która rodzi-ciekwe czy w tym roku się mała zalapie jeszcze czy na 2012:))) No i czekamy na rozwiązanie u mojej sis, ktora też ma mieć nieplanowana córeczkę...ale im zazdroszczę;))

To udanego wieczorku i nocy sylwestrowej !!!!;**********

my własnie wrócilismy od znajomych-było zaje....iście ;)))
ale wiadomo dzieci juz padały i do Bono musieliśmy wrócić -nie chciałam ,żeby się bał.

teraz pozostało czekanie na fajerwerki i...spać ;)))

witam sie jako pierwsza ;)

leniwego dnia zyczę :):):)
ja się wczoraj
c065.gif
i dzis ledwo mówię..:sorry2:

Kochane!
Zycze wam samych zdrowych zaplanowanych dzieciatek! Zeby w kolejnego Sylwestra kazda z was tulila upragnione malenstwo.No i dla ciezarowek zdrowych ciaz i latwego rozwiazania. My spedzilismy wieczor z dzieciakami i moja bacia (lezaca) wypuscilam rodzicow na imprezke wiec musialam popilnowac;-) No ale milo bylo , pobawilismy sie do muzyki z pana kleksa , puscilismy fajerwerki o 22 i dzieciaki polozylismy przed 23. Sami posiedzielismy do 1.30 czekajac na moich rodzicow.

reklama
Witam wszyskie Damy w NOWYM 2012ROKU!!!!!!!!!!
:-)
My nigdzie nie bylismy,zostalismy w domku sami i nie pamietam ,kiedy ostatnio tak sie smialam(az mnie kolka zlapala).Ogladalismy trzy programy na BBC do 1-szej wypilismy szampanika i poszlismy spac.Tylko moj kotek prawie na zawal serca zszedl (biedaczysko):no:te fajerwerki go strasznie zestresowaly:-(.Dzisiaj dzien lenistwa wstalam o 11-tej ,Maz kawusie do lozka przyniosl ,pozniej spacerek nam sie szykuje.Jest fajnie!!!!!!!!:tak:

Która ma kaca ,przyznac sie:cool2:??????????

Do góry