reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bella skoro dziewczyny radzą nie próbowac juz to nie próbuj...ale jeśli serce podpowiada Ci coś innego to działaj.
jeśli chcesz małą babeczkę to tak jak pisały dziewczyny w staraniach potrzebna jest cierpliwość..
skoro jajniki bolą to znaczy ,że faktycznie na godzinach bedzie owu...
chyba ,że jeszcze spróbujesz tą metodą co Pirania pisała- czyli 12 godzin po owu..

Kosmo=- nie rozumiem takiego podejścia Twojej teściowej;/niektóre pary marzą o synku i nie mają-syn to błogosławieństwo a nie kara!!!
a u Ciebie bedzie tak jak u Betaki-wszyscy "życzliwi" mówili,że bedzie 3ci syn a tu utarła wszystkim nosa i bedzie Hania ;)))))))))))

reklama
missbella ja bym juz zrezygnowala z przytulanek, no chyba ze chcesz zwiekszyc szanse na synka. skoro masz bole podbrzusza to byc moze dzisiaj bedziesz miala owulacje. to Twoj pierwszy cykl z testami owu wiec nie wiesz jak tak naprawde one reauja na Twoj organizm. ja starajac sie o pierwsze dziecko robilam calymiesiac testy i ani razu nie zobaczylam drugiej kreseczki, ani nie mialam sluzu plodnego. bylam pewna na 100% ze cykl byl owulacyjny. nawet nie masz pojecia jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylam 2 kreseczki na tescie ciazowym;-)

Miss Bella jeśli zależy ci na dziecku i nie do końca musi to być dziewczynka to szkoda cyklu i próbuj, pewnie. Jest też szansa, że trafisz w tę metodę 0+12 czyli po owulacji o której pisała Piranha i może być córeczka, albo te z 10 dnia cyklu przetrwają:-) A jak nie to będzie równie kochany syneczek, a córeczkę zaplanujesz następnym razem z kolejnymi staraczkami na tym forum;-)
Mama mój synek, jak jeszcze nie myśleliśmy o 3 dziecku, też ciągle dopytywał mnie, kiedy będzie miał siostrę, wieć ja go zbywałam żeby szedł do taty i ten mu kupi. Więc raz jak byli w tesco i płacili za zakupy to ten do męża na cały głos: tato, tato wracajmy masz dużo pieniążków i obiecałeś że mi kupisz tę siostrę. Mój mąż mówi że wszyscy w kolejce się śmiali. :-D

Ostatnia edycja:
Mama05, mas niesamowitą córeczkę, pewnie synek równie kochany :-)

MissBella, szkoda, że nie miałaś okazji przetestować tych swoich testów owulacyjnych w poprzednim cyklu by sprawdzić czy w dniu pozytywnego testu kreska kontrolna i testowa są takie same. Ja tam bym zaszalała i spróbowała (skoro dziś nie masz okazji poserduszkować) zastosować metodę O+12 :-D (na in-gender cały czas twierdzą, że nie ma skuteczniejszej metody :-)) ale jeśli Twój organizm nie daje Ci znaków co do momentu owulacji (choć wówczas zaleca się częste testowanie w dniu spodziewanego testu pozytywnego i odliczenie 36h od pozytywnego testu) to lepiej nie ryzykować ...i poczekać na następny cykl, przynajmniej będziesz już wiedzieć czego się spodziewać po testach owulacyjnych i będzie Ci już łatwiej (ponadto w metodzie O+12 najlepiej zachować minimum 7-dniową wstrzemięźliwość bądź bardzo częste staranka a u Ciebie obie opcje odpadają w tym cyklu ...ja bym zatem potraktowała ten cykl jako zdobycie doświadczenia w analizie testów owulacyjnych a w następnym spróbowałabym postarać się o dziewuszkę).

Ostatnia edycja:
Missbella ja Ci mowie ,ze na dziewczynke to juz sie nie staraj i szanse na ciaze:tak: jak najbardziej sa a jak bardzo Ci zalezy na CIAZY to dzialaj jutro. Testy moga pokazywac roznie i trzeba je robic z 3 cykle zeby ocenic kiedy jest owu a u Ciebie z objawow(bole i klucie) wyglada na to ,ze owu moze juz albo lada moment:tak:
Piranha moze zle Cie zrozumialam:zawstydzona/y:;-) Bo wiem ,ze dziewczyny myslaly na poczatku watku ,ze 24-36h to dobry odstep a okazuje sie ,ze juz za maly.

Daria, ja mojego faszerowałam witaminkami FertilMan, L-karnityną, witaminą E, koenzymem Q10, magnezem, witaminą C i B-Complexem B-50 :-) ...te witaminki (FertilMan i inne podobne) + L-karnityna + witamina E bardzo poprawiają płodność, zwłaszcza L-karnityna bardzo poprawia ilość i jakość żołnierzyków.

Ostatnia edycja:
Aneczko, ja od początku zalecam albo minimum 2-3 dni od owulki (plus zakwaszanie i odpowiednia suplementacja) albo metodę O+12 :-) ....opowiadałam dlaczego u mnie planowanie wzięło w łeb i skończyło się na staraniach w dniu pozytywnego testu, wyszły mi nieciekawie wyniki hormonalne (LH:FSH = 0,39, wysoka prolaktyna po obciążeniu) i bałam się, że w ogóle nie będę mogła zajść w ciążę. Wątek czytam od początku i faktycznie był wysyp chłopaków :-D ale mi się wydaje, że to dlatego iż dziewczyny wówczas nie pilnowały niskiego pH ...a ono ma tu zasadnicze znaczenie.

reklama
Nullka a ty zamawiałaś paski do ph , ja się waham, ale tak myślę że jednak kupię bo skoro ph ma największe znaczenie to byłby najlepszy sposób na skontrolowanie, przecież nawet nie wiem jak bardzo muszę je obniżyć:zawstydzona/y:Ja znalazłam coś takiego ( nr aukcji 1968956715), a jakbym kupiła takie uniwersalne u tego sprzedawcy sa dobre opinnie na te pozostałe paski, to jak zbadam ph moczu to ma to jakieś znaczenie? skoro zakwaszam organizm to chyba ma na mój rozum:no: jak wyjdzie ph moczu 5 to znaczy że dobrze? Zna się któraś z was na tym?

Piranha niezły zestawik miał twój mąz:szok:, a ja narzekam że mam długą listę. Mój tylko magnez łyka tak z przyzwyczajenia bardziej.

Ostatnia edycja:
Do góry