reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
KosmopoliTAN- jesli cykle masz minimum 28dniowe to i 11dc mozesz smialo probowac!
potem to juz tak roznie....wiesz ciezko oceniac wszytko zalezy od tego kiedy owulka nadciągnie...
No a co do kłótni.....wiesz czasem tak bywa- Zycie!
Glowa do góry....
Jak to pisza dziewczyny: CO KOMU PISANE!!!!:tak:

AHA : A czemu to ostatni cykl staran??????

czarodziejko mojego synka urodzilam jesienia i teraz wiem ze nigdy wiecej nie chce rodzic ani jesienia ani zima :no:jestem podatka na "depresje" z powodu braku slonca, a co dopiero jak szaleja hormony poporodowe:-( naprawde byl to dla mnie ciezki i trudny okres:-(
marzyl mi sie porod wczesna wiosna (czyli staranka czerwiec, lipiec), ale z powodu trudnego okresu mojego dziecka (ciagle marudzenie i wiszenie na mnie, ciagle nieprzespane noce, ciagle bieganie po lekarzach i szukania przyczyny takiego stanu, coraz to nowe diagnozy) nie moglismy sie zdecydowac wczesniej na staranka. dopiero niedawno dojrzala we mnie decyzja o drugim dziecku. sierpnien jest ostatnim miesiacem kiedy porod wypadlby wiosna, a wlasciwie na poczatku lata.
wprawdzie moglabym jeszcze probowac we wrzesniu i pazdzierniku i wtedy ewentuany porod wypadlby latem, ale wtedy mam 2 wesela w mojej nablizszej rodzienie. no i nie ukrywam ze bardzo mi zalezy zeby w nich uczesniczych:zawstydzona/y: (to sa praktycznie jedny moje siostry cioteczne, z ktorymi jestem bardzo bardzo zżyta).
dlatego tak bardzo chcialam zeby udalo sie zafasolkowac w sierpniu to wtedy gora na poczatku czerwca wypadlby porod, a do wesel mialabym prawie 2 miesiace:tak: czyli juz spokojnie doszlabym do siebie:tak:

witam się
ja już po urlopiku
Nad morzem było super,szybko zleciało nam....
@ nie mam... i oby tak zostało juz na 9mscy ;)))) puki co 1dzień spoznienia dopiero....

Kosmopolitan- powiem ci ze ja pierwszego synka mam z pazdziernika i tez ten okres jesieni i zimy wspominam kiepsko.....dlatego podobnie jak Ty drugie dziecko chcialam na wiosne ale uznalam ze staranka zaczniemy w maju, potem czerwiec itp...nie wierzylam ze zajde za 1-szym razem.....a tu niespodzianka..pierwszy cykl staran i fasolka...stad tez nasz synek jest Styczniowym urwiskiem...mial byc lutowy ale "wyszedl" z brzucha bez pytania:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DMaksio urodzil sie w zime ale moment i przyszla wiosna...pierwszy miesiac i tak raczej sie jest z dzieckiem w domu..jest to czas wspolnego poznawania sie itp..dlatego szybko minelo i bylo pieknie...

Kinga ja tez bez @ ale jajnik mnie bardzo boli jakbym torbiel miala...temp 36,5
trzymam kciukki za ciebie

Jagienko ostatnie przygotowania :-) Jak to pokoj w ktorym TY bedziesz z mala? A maz gdzie sie podzieje?;-) wyprowadzasz sie z sypialni?

Czarodziejko trzymac kciuki za fasolke?

Jagienko ostatnie przygotowania :-) Jak to pokoj w ktorym TY bedziesz z mala? A maz gdzie sie podzieje?;-) wyprowadzasz sie z sypialni?

Czarodziejko trzymac kciuki za fasolke?

Mojego męża niestety w większości nie ma więc wtedy będę z małą w pokoiku obok chłopców :tak:
Na dni które będzie przyjeżdżał-przeprowadzę się do sypialni,nie będzie poszkodowany :-p;-)

Pokoik skończony ale nogi to mi chyba w d... wejdą :dry:
Urobiliśmy się,tzn ja niewiele mogłam pomóc i mój mąż wszystko musiał robić sam,pomogłam jedynie "urządzać" ale efekt jest bardzo zadowalający :-)
Śmiałam się dzisiaj że dzidzia czeka na swój kącik i szybciej na świat nie przyjdzie, zobaczymy :cool2:
Wczoraj wieczorem miałam kilka porządnych skurczy ale wciąż są nieregularne...

Jagienko pokaz zdjecia pokoiku!
A co do spania z mala to w sumie racja, skoro meza nie ma, ale z drugiej strony mala moze sie przyzwyczaic i robic Ci akcje za kazdym razem jak bedziesz chciala isc do meza... wiem cos o tym. Moj sie wyspal ze mna w PL prawie 3 miesiace i teraz po 3h w nocy wyje i wola nas na zmiane zeby wymusic spanie z nami, wymiekamy, nie spimy czasami do 3 nad ranem...albo od 3.

Czarodziejko trzymam wiec kciuki zeby bylo po Twojej mysli :-)

reklama
Śmiałam się dzisiaj że dzidzia czeka na swój kącik i szybciej na świat nie
przyjdzie, zobaczymy
cool2.gif

Wczoraj
wieczorem miałam kilka porządnych skurczy ale wciąż są nieregularne...
Jagienko to oby tak było ..juz bys miala z glowy to czekanie!!!!!:)))) No a poza tym wreszcie zobaczyla bys swje Cudo!!!!!!
Koniecznie pokaz pokoik!!!!!
Co do skurczy..wiesz jak to jest...tak naprawde nie do przewidzenia...Chociaz ja skurcze mialam juz 3 tyg przed porodem i to takie jak na porodowce z 1-szym dzieckiem....lapalo mnie co wieczor i w nocy,,a nad ranem sie rozchodzilo.....nie wiedzialam kiedy jechac do szpitala ale jak zobaczylam w sluzie niteczki krwi to wiedzialam ze to juz nie dni godziny tak tez bylo...ur tydzien wczesniej
Aha i przez to ze mialam przed porodem takie bolesne skurcze to jadac do szpitala ze skurczami co 3 min i rozwarciem na 7 nie zrobilo to juz na mnie takiego wrazenia jak za pierwszym razem:))))))

Beatko= gdzie przepadlas???? KUPUJESZ SUKIENKI????:)))))

Do góry