reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko- własnie zrobiłam ten test z kapusty.tak jak pisalas rano pobrałam mocz, nastepnie posztkowalam kapuste zalałam gorącą woda i przez 10min gotowałam.po wystygnieciu odmierzylam taka sama ilosc i połączyłam!i co mi wyszło- dziewczynka!roztwór nie zmienil koloru na rózowy, ani purpurowy!jest ciemny fioletowy.
moze dlatego ze w nocy wstawałam robic siusiu i mocz nie byl z rana taki odpowiedni???a moze to ze tydzien temu brałam monural-to lek na zakazenie ukladu moczowego(badania wykazaly zakazenie ukladu moczowego)?
jej juz nie wiem, a moze lekarz na usg w 20dc sie pomylil-pokazywał siusiaka ale jaderek nie było!!!:-D
zrobilabym sobie jeszcze ten test na plec dziecka ale u nas nie jest dostepny-niestety!:wściekła/y:

reklama
witajcie dziewczyny:-)
Wczoraj nie dzialalam,troche sie balam.
Bo faktycznie ta kreska w 9dc byla juz dosc mocna.:szok:
W poprzednim cyklu dopiero gdzies w 11-12dc mialam taka kreske.
I do tego sluz raz jest raz nie,strasznie dziwny ten cykl:confused2:
monico,jak tam twoje przeczucia???kiedy testujesz??

Beatko troche zakwaszałam ale nie regularnie . Po brałam sobie lactovaginal przez dzień lub 2 a potem już nic

Aneczko- a czy ten lactovaginal to jest na recepte?i czy pytalas o to swoja ginekolog?rozumiem ze jest to do zakwaszenia wydzieliny?-ponoc sprzyja X.
i myslisz ze to nie wplynie na jakosc, ilosc sluzu???

Beatko- w takim razie sprawdze jutro jeszcze raz ten test kapusciany!jestem bardzo ciekawa jak jak ci wyjdzie ten test na plec 10tydz.-moja intuicja mi mowi ze u ciebie to bedzie dziewczynka!jak widzialam twoje przygotowania do poczecia tzn. wykres, temperatura, sluz, dokladne wyliczenie owulacji...no i test kapusciany, ph, itp. to jestem pod ogromnym wrazeniem!wiesz jesli tobie sie uda zaplanowac płec to ja za jakies 2 latka bede probowac, ale musze sie nauczyc tych wszystkich obserwacji ciala itd.
Beatko jestes moja nadzieja!!;-)
no jesli nastepnym dziewczynom sie uda to tez beda moja nadzieja!

a czy słyszałyscie o pomylkach lekarzy z usg co do rozpoznania płci??

Natan słyszałam nie raz o pomyłkach ale lepiej nastawić się ,że będzie chłopak jak już tak raz powiedzieli i najwyżej przeżyć miłą niespodziankę ;)

Hej dziewczyny...
Ja tez za bardzo nie wiem jak dzialac z tymi testami. Jak jest jasna to jeszcze sie przytulac? Moja kuzynka urodzila corke 2 mies temu) przytulala sie jeszcze w dzien kiedy byly dwie mocne krechy na tescie owu, pozniej juz nie. Przytulac sie tez w te dni kiedy kreska jest jasna? przestac jak juz bedzie ciemna?
U mnie okazalo sie, ze owu byla w 15dc wiec jakos pozno w tym cyklu, jak na zlosc(ostatnie przytlanko bylo 8dc)! Testy owu zamowie na allegro, 1zl za sztuke, wiec zrobie sobie zapas choc kuzynka sie mnie spytala czy potrzebne mi az 20 bedzie...oby nie!
Dziwnie caly czas mysle o tym, ze moze sie udalo w tym cyklu, ale szanse sa raczej zerowe. Mam ochote zrobic test ale wiem, ze i tak by nie wyszedl wiec nie bede wyrzucac pieniedzy w bloto...Czekam na @ do 20-21.
Jutro mm przylatuje. Przy planowaniu plci (dziewczynki) przytulalyscie sie po owu bez zabezpieczenia?

Ollena ja bym radziła się nie przytulać przy mocnej kresce testowej. Co do testów owu z allegro to u mnie te tanie jakoś byle jak działały i cały czas były kreski jasne . Co do przytulanek to ja odczekałam jeszcze 4 dni po owu i wtedy już kochaliśmy się bez zabezpieczenia ;)

reklama
Do góry