reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

beatko- przykre ze mąż nie jest za toba "rekami i nogami" w koncu to z toba zyje a nie z rodzicami!!!!! troche tak bez sensu!!!!! ale wiesz moze tak palnął wlasnie w ramach obrony a potem bedzie sobie przypisywal ze tak o corcie sie wystaral!!!! ehhhhh faceci!!!!!!

mam nadzieje ze hania utrze nosa tesciom....!!!!!!!!!!1
a ty sie trzymaj mamusko!

reklama
zmierzyłam temperaturę i jest 37 stopni, wiec mialam racje, ze owulka juz byla

kurna w 13 dc, miala byc w 15 wieczorem :no: i jak tu zaplanowac, ostatnio staranka w 13 dc a owu w 15 wieczorem wiec specjalnie teraz na 11 dc skonczylam i co....

no to Aneczko czekamy..

aneczko wiesz wydaje mi sie ze 13 byla, ale w tym cyklu nie mialam jak nigdy zadnych objawów, w sobote bolały mnie jajniki ale to byl lekki ból, a zwsze w owu aż zgina mnie w pół, wiec nie potrafie okreslic dokładnie kiedy :wściekła/y: śluzu nie miałam płodnego nawet badajac szyjke, wrecz mleczkowaty
wolałabym, żeby w tym cyklu nic nie było...

Witajcie
Do mnie przyszla dzis @ ;-)
Tak wiec nastepne staranka przede mna:-)
I tak rozpatrywalam ten cykl :
-staranka zakonczone 11dc wieczorem
-test owu.pozytywna 14dc wieczorem
-15dc wieczorem test jeszcze pozytywny
-16dc rano , test owul. tez pozytywny
-16dc wieczorem juz negatywny
Owulka byla gdzies z 15 na 16dc.
wychodzi ze staranka byly 4,5 doby przed
plemniczki nie przezyly-chyba za daleko:tak:

Ostatnia edycja:
monico ja kiedys w moich cyklach bezowulacyjnych tak mialam,
ze tempka wzrosla test O byl pozytywny z owulkie nie bylo na usg
wiec moze trafilas na cykl bezowulacyjny skoro sluzu nie bylo
a mleczkowaty sluz oznacza dni nieplodne
poniewaz w takim sluzu ~o nie przezyja

dido no chyba troszke za daleko
chociaz i zdarzaja sie przypadki ze plemniczki dozyly tyle

u mojego M 4 dni to za dlugo
3 dni przed dopiero zadzialalo

a mnie tak cholernie muli ze to przeszkadza
nic nie pomaga
jedynie cytrusy
ale wlasnie mi sie skonczyly
teraz serniczek sobie pieke mniam

jagienka wiem ze ty tak mialas po czym ci przechodzilo?

czarodziejka gorzej bedzie jak jednak synus sobie u mnie mieszka
moi tescie oszaleje z radosci ze mieli racje

Beatka,najlepszy na mdlosci jest imbir.
Plasterek świeżego korzenia imbiru zalej wrzątkiem i trzymaj 10 minut pod przykryciem.
Możesz posłodzić taką herbatkę ciemnym cukrem albo miodem.
Utarty, świeży imbir to doskonała przyprawa do sałatek.
Możesz też dodawać go do dań gorących, ale wówczas wrzucaj go w ostatniej chwili.

Beatko to się dowiem dzisiaj czy owulka była jade właśnie bo mam na 15.15, ale pęcherzyk w 11 dc miał 14,4 mm więc był
A jak na USG wygladały u Ciebie cykle bezowulacyjne?? Pecherzyk nie pękał, czy zapadał się ??
Nigdy nie miałam bezowulacyjnych cykli ani mdłości w ciąży:szok:

Beatko musi być córcia i będzie zobaczysz...

reklama
monico ja w pazdzierniku skoncze 33 lata

moje cykle bezowulacyne wygladaly tak jak z PCO
pelno malych pecherzykow a najwiekszy mial 8mm i tak przez caly miesiac
wogole nie rosly
a @ mialam wywolywana luteina
bo inaczej cykle mialam nieskonczono dlugie
nawet po 3 miechy bez @
tak wlasnie wpadlam z pierwszym
i w 12tc dowiedzialam sie, ze w ciazy jestem
gdyz brak @ nie byl mi dziwny

Do góry