reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Sylwia a kiedy ty masz termin?
Tak czy siak juz nie dlugo obie bedziemy tulic swoich synusiow:):)

Kochana ..termin mam na 19.09.. ale ginkowi wyszedl juz 38tc.. wiec nie wiem jak to bedzie.. :szok::-).. w poprzednich ciazach obu chlopcow przenosilam.. jednego 2 tyg.. drugiego 1 tydzien.. ale mam nadzieje ze teraz bedzie wsiooo w terminie albo wczesniej :zawstydzona/y: bo ja juz jestem zmeczona.. w ogole inaczej sie czuje jak poprzednio.. :-)...
Masz racje skoro czujesz ze nie dasz rady i sie martwisz..to cesarka i juz.. a po CC to teraz dziewczyny szybciutko dochodza do siebie :tak:.. Trzymam kciuki ;-).. fajnie masz ze juz wiesz ze 20.08 bedziesz po :sorry::-)..Caluje
A jakie imie wybraliscie dla Maluszka tym razem ?? ;-)

Milego Dnia Wszystkim.. Buziaki:)

Wie kto moze jak tam nasza Pajkaaaa??:-)

reklama
witam :happy:

U nas dzisiaj strasznie gorąco...dobrze że już poród mam za sobą chociaż jak leżeliśmy w szpitalu to też były takie upały!

Sylwia no powiem że nie jest łatwo z dwójeczką ;-) ale dajemy radę! :tak: Karolek jest grzeczniutki to mogę coś w domu porobić, ale czasami domaga się już zainteresowania :tak: Kacper jak to dziecko tylko na dworze by siedział, dobrze że mój tata pracuje na zmiany to jak jest w domu to Kacper z nim na podwórku urzęduje :tak: czasami pójdzie też do sąsiadów (rodzinki) i u nich siedzi więc mu się nie nudzi przynajmniej :happy:
Sylwuś cieszę się że u Ciebie i maluszka wszystko ok :tak: no a może synuś zrobi Wam niespodziankę i wcześniej wyjdzie tak jak u mnie :-)
a Pajkaa jeszcze 2w1 przynajmniej jeszcze dziś po południu była...udziela się na zamkniętym :tak:

Aga_irlandia witaj :-) ale masz babiniec a raczej Twój mąż :-) no ciekawe czy w końcu doczekacie się synka :happy: życzę powodzenia! :tak:

Marcelkowa mama powiem Ci że dobrze że zdecydowałaś się na cesarkę w tej sytuacji :tak: najważniejsze jest dobro dziecka i nie można gdybać że a może się przekręci podczas porodu...u nas niedawno był taki przypadek że też dziecko wyciągali kleszczami i uszkodzili główkę dziecka tak że było przez kilka dni nieprzytomne :-( a teraz ma wklęśniętą główkę i jeżdżą z nim po lekarzach (na szczescie ja w tym szpitalu nie rodziłam). Cesarki sie nie bój...ja miałam 2 i nie żałuje :tak: po tygodniu juz śmigałam :tak: jasne ze dłuzej sie dochodzi do siebie i szwy ciagna ale to nic strasznego. W takim razie trzymam kciuki!!!! :-)

A jak tam reszta ciężaróweczek???

Pozdrawiam :-)

Witam....jak zwykle dzieje sie tu wiele jak mnie nie ma:) witam nowe osoby:)
Paula...no ty mialas super niespodzianke, Karolkowi sie spieszylo. A powiedz mi pierwsza ciaze donosilas do terminu? Ja mam termin z okresu na 8.09....a z usg na 27.09....a z tego co sie dzieje to lekarz twierdzi te tak w polowie wrzesnie powinna byc na swiecie....:( tak wiec czekam, a jest juz ciezko i duszno itd itd..
Sylwia...ja poprzednim razem mialam urodzic 15 stycznia a syn przyszedl na swiat 10 lutego.....ach zazdroszcze tym co wiedza dokladnie....moja kolezanka obie ciaze donosila co do dnia:) a miala jedne termin a nie jak my 7 hahahahahah

Dzis chyba sloneczka zawiele nie bedzie:( a i tak czas na spacerek pozdrwiam

Witam niedzielnie :)
Paula... jeszcze troszke i bedziesz sobie swietnie radzila..:tak:.. kwestia wprawy ;-).. ja bylam sama..bez pomocy nikogo ..na dodatek Mężuś na wyjazdach .. i z czasem wszystko mialam jak w zegarku ;-)..co do Maluszka to tylko bym chciala aby nie przenosisc..bo naprawde jestem juz bardzooo zmeczona :-(;-).. A to Pajkaaa bidulka.. :-( ..myslalam moze ze juz rozpakowana :zawstydzona/y::-).. Ja sie nie znam na tym zamknietym..mialam zaproszenie ..ale juz go nie ma ..wiec sie nie pcham :sorry:..
Joanna.. pogode mamy taka sama :-D;-).. Ja mialam w 1 ciazy termin na 15 maja.. urodzilam 1 czerwca :eek: przez prowokacje.. w drugiej mialam na 13 marca...urodzilam 20 marca..ale juz mialam skierowanie do szpitala..tylko zaczelam w domu kombinowac :zawstydzona/y: i sie ruszylo:zawstydzona/y::-).. A do ktorego ginka chodzisz? pisalas ze do babki.. to pewnie do A.P??:-)

Buziaki niedzielne dla wszystkich :)

Dzień dobry :happy:

U nas wczoraj był taki upał że szok i dziś od rana też grzeje...mam już dosyć tych upałów, od jutra ma być trochę chłodniej...uff...

Miłego dnia dziewczynki :happy:

witam was
u nas też strasznie gorąco jest. Wczoraj wieczorem burza przeszła i popadało trochę ale dziś na nowo upał.
Dopiero o 14 weszliśmy z młodym do domu. Byliśmy w odwiedzinach u koleżanki która niedawno urodziła córeczkę Majkę, jest w wieku twojego Karolka Paula:) fajny dzidziulek. takie malutke rączki stupeczki ach.
Teraz siedziemy juz w domu i odpoczywamy
Filip już gotowy do przedszkola, wszystko kupione czekamy na telefon :)

Pozdrawiam was!

Witajcie

U nas tak samo upał, już któryś dzień z kolei, czekam więc do wieczora żeby wyjść na spacer z Sebusiem.

Pozdrawiam wszystkie i każdą z osobna!

Witajcie -> już jesteśmy:happy:

Najważniejsze -> jak PAJKAAAAA???????????:laugh2: i inne dziewczyny w dwupaku, bo nie pamiętam, która następna:sorry:

Wyjazd był super, wszyscy nie mogli się nadziwić, że mamy takie kochane i grzeczniutkie dziecko i że tak ładnie w nocy śpi:tak: udało Nam się zaliczyć odwiedziny u rodziny, zrobiliśmy grilla na którego wszyscy się zjechali, odpust i wiejską imprezkę:-p

Ostatnio mamy wieczorami szał z Bartusiem, bo po kąpaniu jest tak rozbudzony, że nie chce jeść mleczka i iść spać tylko chce się bawić i wszystko kończy się płaczem i krzykiem:wściekła/y:

Armageddon mamy też z ząbkami, bo strasznie gmera przy zasypianiu rączkami i paluszkami w buźce, jak mu się daje herbatkę i mleczko to strasznie gryzie smoczek jak już się napije i naje, gryzak wystarcza na chwilkę, żel nie działa wcale (ehhh może 5 sekund), a ślini się tak, że trzeba Go co 2-3h przebierać:szok: chyba musimy się pomęczyć, ale gorączki nie ma:tak:

Wacek był dziś wyrwać zęba (w końcu!!!!!!!!!!!) i umiera:szok: strasznie mi Go szkoda, a najgorsze, że wcale nie mogę mu pomóc:-(

Dziś byłam na badaniach do pracy:tak: w 5h załatwiłam:
- mocz i krew;
- rtg płuc;
- psychologa (testy psychologiczne trwały 1,5h);
- psychiatrę;
- ekg;
- laryngologa + audiogram;
- okulistę;
- neurologa;
- lekarza ogólnego:-D
Na szczęście wszystko ze mną w porządku (albo i nie:-p) i mogę wrócić do pracy:tak:
teściowa super sobie poradziła z Bartusiem, więc nie muszę się o nic martwić:-)

Komary mnie tak pokąsały, że jestem jednym wielkim bąblem:baffled:

Witam i ja

Mam już dwóch synków i też marzy mi się coreczka - naczytałam sie juz książek a także przestudiowałam różne fora internetowe i może za rok spróbuję??? Ale ja też mam takie nastawienie że jak będzie trzeci synek to też fajnie - bo chłopcy są tacy fajni (przynajmniej moi narazie :-D)

reklama
Wstałam na karmienie i spieszę od razu z wiadomością że Pajciaa urodziła!!!!! :biggrin2:

"Sebuś urodzony o 23:05 waga 3100 długość 58cm poród bardzo ciężki"

Pajciu Kochana jeszcze raz moje największe gratulacje! :biggrin2: Sebusiu witaj na świecie! :biggrin2: Odpoczywajcie teraz Kochani, dużo zdrówka dla Was! Buziaki :*

Do góry