reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Patrysiu witaj dobrze że czujesz się dobrze :tak: jutro wizyta u gina tak?
w poniedziałek na 15 jade:tak:
Paula nie pojechałam jeszcze, bo i tak musze czekac aż M do domu wróci :tak: ale Sebuś przed chwilą dał znać o sobie, jak zaczęłam głaskac brzuszek :-)
Jest spokojny, ale chyba wszystko ok u niego :) Wiesz co kusi mnie żeby pojechac szczególnie to rozwarcie sprawdzić :-D Na razie siedzę w domu :)

Idę szykować obiadek, a przed chwilą Sebuś czkawkę miał także chyba niepotrzebnie sie martwię :)
widzisz Sebuś sobie leniuszkuje:-)
Napisałam do Royannki i pozdrowiłam ją od nas wszystkich.....odpisała:

"Dziękuje, czujemy się dobrze, może jutro wyjdziemy do domu. Zamieszcze wtedy fotki. Alanek to słodziak. Pozdrawiam wszystkie e-ciotki!"

:-):-):-)
dziękujemy za wieści:-)super że dobrze się czuja i już jutro do domku jak fajnie:-)to czekam na relacje i fotki Alanka:-)

reklama
wpadłam tylko kuknąć czy któraś z kobietek pojechała się rozpakować :tak:
trzymam za Was kciuki :tak:

fasolka- pychaaaaa dawno nie jadłam :tak:

miłego dzionka dziewczyny :)

wtam.

paula fajnie ze napisalas do royanna ze pozdrowilas ich od nas,,dzieki..

royanna tulam cie i alanka czekamy na fotki i oczywiscie na opis twojego przezycia z porodu..

kinga i jak cacko czerwone sie sprawilo zwriowal maz..?

bereshko co tam u was..napisz moze sms bo tak martwie sie jak taka cisza...ucaluj kubusia,,

czarodziejko to cale szczescie ze ci juz lepiej..

u nas ladna pogoda slonko swieci...derya spi a chlopcy ogladaja film..danielkowi kupilam gitare bo chce uczyc sie grac na gitarze..no zobaczymy czy to tylko chwilowe zauroczenie...

pyszczku rozumie cie ze sie martwisz ja tez pod koniec wogle prawie nie czulam deryi i szalalam ze strachu..wiecznie bylam na ctg..wszyscy znali mnie tam juz na pamiec,,,24 mialam termin a 28 dostalam na wywolanie boli no i cale szczescie bo wody plodowe mialam juz zielone...to jak masz kochana sie zamartwiac ti idz na te ctg i bedziesz spokojniejsza,,,

gioesko duze dziecko tez mozna urodzic silami natury wcale nie powiedziane ze musi byc ccja mojego drugiego synka urodzilam 7 dni po terminie o 4 rano odszedl mi czop..do 5 bylam w domku bole takie do zniesienia o 5.10 bylam w szpitalu polozna przyjela mnie wziela do badania a tu juz porod bo urodzilam 5.45 danielek wazyl 4420 i 54 dlugi..byl najwiekszy na oddziele noworodkow i siostry tylko mowily takie panie jak pani sokolowski zapraszaja na okraglo do porodu..wiec glowka do gory..i duzego dzieciaczka mozna latwo i szybko urodzic wiem sama po sobie..kochana bedzie dobrze..

Gosia nie smuć się bo i Ty lada dzień urodzisz :tak: szybciej niż myślisz :tak: pomyśl sobie że im dłużej synek w brzuszku tym dłużej będziesz z nim w domku a do terminu napewno urodzisz :tak: no ciekawe czy gin da Ci jeszcze zwolnienie? :confused:
Zobacz załącznik 178728
a myslisz ze moze nie dac mi juz zwolnienia??to jak to jest...urodze za tydz 16np i co przez te pare dni ma mi macierzynski leciec??ale wyraznie jest powiedziane ze pirwszy dzien macierzynskiego to dzien porodu..poza tym z tego co wiem lekarz nie ma prawa odmowic zwolnienia bo jesli nastapi porod np 11 a zwolnienie mam do 16 to zwolnienie automatycznie konczy sie z dniem porodu..tez mnie martwi to zwolnienie bo nie usmiecha mi sie tracic macierzynskiego bedac w ciazy...
Paula nie pojechałam jeszcze, bo i tak musze czekac aż M do domu wróci :tak: ale Sebuś przed chwilą dał znać o sobie, jak zaczęłam głaskac brzuszek :-)
Jest spokojny, ale chyba wszystko ok u niego :) Wiesz co kusi mnie żeby pojechac szczególnie to rozwarcie sprawdzić :-D Na razie siedzę w domu :)

Idę szykować obiadek, a przed chwilą Sebuś czkawkę miał także chyba niepotrzebnie sie martwię :)
no widzisz i po co sie tak denerwowalas??moze Sebus ma dzis spokojniejszy dzien i chce dac mamusi odpoczac przed porodem:-)
Napisałam do Royannki i pozdrowiłam ją od nas wszystkich.....odpisała:

"Dziękuje, czujemy się dobrze, może jutro wyjdziemy do domu. Zamieszcze wtedy fotki. Alanek to słodziak. Pozdrawiam wszystkie e-ciotki!"

:-):-):-)
ja tez napisalam do Royanki
"Czujemy sie dobrze,jutro chca nas wypisac.Alanek to glodomorek i momentami nerwus:-)jak cyc mu zniknie.Mi troche dokucza odkurczanie macicy-w sumie boli bardziej niz te skurcze co 5min.Ty i pyszczek morzecie w kazdej chwili urodzic-sama widzisz jak to nieraz ekspresowo idzie!!i ze sie odezwie z domku"
swoja droga teraz bardzo szybko wypuszczaja do domku...2-3doby i do domku super w sumie bo jak ja z Maja bylam w szpitalu to bylam prawie tydz...bo mala dostala pozno zoltaczke..to byla dla mnie tortura tyle w szpitalu siedziec:-(mam nadzieje ze teraz tez 2-3max doby i do domku:-)

malenka witam

patrysia to moze fotke z usg dostaniesz to zobaczymy alanka,,

agnieszka jestem ciekawa czy bedzie tomaszek nie chce sie pokazac jak moja derya,,,zrobi bobas niespodzianke,,ja przy moim pierwszym synku do konca ciazy nie wiedzialam co nosze pod serduszkiem..patrick zrobil nam niespodzianke,,

Kiki kochana ja wiem jak to jest urodzic olbrzymka bo Maja miala 4200 i 58cm wiec tez byla jednym z wiekszych dzieci:-)ale nie wiem czy drugi raz bym chciala takiego bobasa duzego rodzic??:cool2::cool2::cool2:

gioesko u nas tez tak szybko wypuszczaja ja urodzilam w piatek i w niedziele moglabym wyjsc ale dlatego ze stracilam mnustwo krwi..pekla mi szyjka to zostawili mnie do poniedzialku ale to tez nie zadlugo po tym co przeszlam...

gioesko to rodzisz tez duze dzieci..mi sie wydaje ze nie jest tak zle..a derye wazyli i mowili ze bedzie 4300 w dzien porodu z tego 20procent mniej lub wiecej a derya miala tylko 3640 i 51cm..grubiutka a krociutka moja lalunia,,ciekawa jestem jaki bedzie kacperek..

pyszczku dzisiaj to twoj termin porodu--co nie?

reklama
Muszę sie napić kawki bo coś mi robota nie idzie ;-) pogoda paskudna u nas szaro, mokro pada cały czas jakaś mżawka :baffled:

kawa.gif

Do góry