reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie jest taki sam :-) tutaj piszemy/rozwazamy/ myślimy CZY mozna zaplanowac płec a na tamtym piszą dziewczyny , którym UDAŁO się to własnie zrobic ;-)
Przyjdą/ zajrza jutro i się wyjasni:sorry:

reklama
Witam dziewczyny,,,

I kolejny poniedziałek mamy,,,, nie cierpię poniedziałków ale chociaż pogoda ładna;-);-);-)
Dziś rano tempka mi skoczyła do 37.0 a mieliśmy za sobą piękną i namiętną noc...Było świetnie, dziś powtórka... hi hi hi. Pregnyl był podany w sobotę o 15 więc powinno już pęknąć... ale słuchajcie w zeszłym miesiącu całą owu miałam bardzo bolesną!! A w tym cyklu w ogóle... nic mnie nie boli aż sama jestem zdziwiona.. no nic trzeba czekać do 1 listopada na teścik:-D:-D:-D

Witajcie ;-)

Byłam dzisiaj na wizycie u gina i wróciłam trochę zestresowana, a jeszcze teraz siedzę i czytam na necie i dalej się denerwuję..:zawstydzona/y:

A to dlatego że wyszło mi w moczu bardzo dużo bakterii, tzn norma jest do 60 a ja mam 96, do tego leukocyty - norma do 30, ja mam 34, oraz erytrocyty - norma do 25 a ja mam 55 (!), co może wskazywać że nabawiłam się jakiejś infekcji :crazy:
Ginek kazał mi zrobić posiew bakteriologiczny z moczu, jutro polecę zrobię i jeśli okaże się że wyhodują jakieś bakterie to muszę znowu szybko zgłosić się do gina po antybiotyk :zawstydzona/y:

Myślicie że to jest groźne dla Sebusia?? Boję się...

Co do samopoczucia u nas juz lepiej....dochodze do siebie i powoli zaczynam jesc!!!
Buziaczki:)))
Dbaj o siebie:tak: Dobrze, ze juz Ci przechodzi...A jak dzis sie czujesz?
kochane serduszko mi pęka
straciłam swoje dzieciątko.tak bardzo to boli :-(
Tusiu...tak mi przykro...Tule Cie mocno...

Kiki Royanka wizyte mam 29 października, sampoczucie dobre dziękuje, mam teścia na weeknedzik, to trochę posiedzimy i pogadulimy

buziaczki dla wszystich
No to czekamy do 29.10:tak:. Ja wtedy tez mam wizyte:-), chyba ostatnia;-)
Dziewczyny co ja dziś przeszłam to Masakra!!!! Wizytę miałam u gina wczoraj ale odwołał bo pilny wyjazd do Szpitala i przeniósł na dziś..... I się okazało że pęcherzyk ma 18mm i muszę dostać zastrzyk Pregnylu i gin mi powiedział że bardzo ciężko ten lek dostać.... i dziś sobota apteki do 14 a ja biegiem z mężem i synem po aptekach.... obiegliśmy ich z 15 a do 10 dzwoniliśmy...i nie ma!!! Zdesperowana mówię do M dobra trudno, nie ma to nie ma... Będziemy się starać w następnym cyklu... Pojechaliśmy do Carffura i weszliśmy tam do apteki i dostałam ten lek!!! Odrazu pojechałam do koleżanki pigóły i mi go zrobila.... pupa mnie boli ale jest ok... I tak...w poniedziałek możemy się starać o dzidzię,,,,,, Od 14 dc Duphaston przez 10 dni, 7 dni odstępu na @ jeśli jej nie będzie to test... jeśli pozytywny to odrazu duphaston... (...)
Trzymam kciuki-w koncu musi sie udac!!!:tak::tak::tak:
(...)
Wiele dziewczyn jest tu od niedawna i pewnie mnie nie pamiętaja ale pisałam kiedyś że jak Aga bedzie miała dziewczynkę to założymy wątek pt" Udało nam się zaplanowac płeć dziecka" dla tych wszystkich które nie wierzą oraz jako pomoc dla tych które wierza w tą metodę.

Więc chce się pochwalić i obwieścić iż właśnie taki watek wczoraj założyłam. I ja i Aga opisałyśmy juz tam jak to się stało że mamy córki i chciałam zaprosić wszystkie dziewczyny którym się to udało jak również i te którym się nie udało i jeśli znają przyczynę to napisac dlaczego ( bo niektórzy posługują się tablicami chińskimi i mówia że im się nie udało), albo z innych przyczyny, albo po prostu się nie udało bo to nie jest matoda dająca 100% pewności a jedynie zwiększająca szanse i myślę że to przede wszystki trzeba sobie uświadomić nim zacznie się planować płeć.
A więc kochane zapraszam do wypowiedzi na nowym wątku ( Ciebie KIKI oczywiście też) mam nadzieje że pomoze to następnym staraczkom i usiadmi ile naprawde trzeba sioę naobserwowac własny organizm nim bedzie się wiedziało co i kiedy....
Pozdrawiam wszystkich i zycze upragnionych fasolek.
Ja pamietam jak o tym pisalyscie:tak:
Ja na tym watku udzielam sie od niedawna(chyba stycznia)ale sledzilam go wczesniej i caaaaly przeczytalam-choc nie planowalam plci;-). Tak, z czystej ciekawosci:tak::-)

Witam Was niedzielnie!!:tak:
Jak zdrówko? My bylismy znów na weekend u mojej mamy. Kupiłam sobie wreszcie kurtke na zime w którą się mieszczę, jupi!!:rofl2:
I wogóle studia zaczynam dopiero 21 listopada i zaświadczenie mi przyślą, także wszystko oki:tak::-)
Czyli same dobre wiesci:-):-):-)
Witam dziewczyny,,,

I kolejny poniedziałek mamy,,,, nie cierpię poniedziałków ale chociaż pogoda ładna;-);-);-)
Dziś rano tempka mi skoczyła do 37.0 a mieliśmy za sobą piękną i namiętną noc...Było świetnie, dziś powtórka... hi hi hi. Pregnyl był podany w sobotę o 15 więc powinno już pęknąć... ale słuchajcie w zeszłym miesiącu całą owu miałam bardzo bolesną!! A w tym cyklu w ogóle... nic mnie nie boli aż sama jestem zdziwiona.. no nic trzeba czekać do 1 listopada na teścik:-D:-D:-D
No to czekamy do 1.11:tak: Juz niedlugo;-):-D:-D:-D

Wszystkie Was babeczki goraco witam! I wymienione i n iewymienione. Przez weekend troszke odpoczelam, ale bb starsznie mi brakowalo;-), tak jest z nalogami:-):-):-)

Witajcie ;-)

Byłam dzisiaj na wizycie u gina i wróciłam trochę zestresowana, a jeszcze teraz siedzę i czytam na necie i dalej się denerwuję..:zawstydzona/y:

A to dlatego że wyszło mi w moczu bardzo dużo bakterii, tzn norma jest do 60 a ja mam 96, do tego leukocyty - norma do 30, ja mam 34, oraz erytrocyty - norma do 25 a ja mam 55 (!), co może wskazywać że nabawiłam się jakiejś infekcji :crazy:
Ginek kazał mi zrobić posiew bakteriologiczny z moczu, jutro polecę zrobię i jeśli okaże się że wyhodują jakieś bakterie to muszę znowu szybko zgłosić się do gina po antybiotyk :zawstydzona/y:

Myślicie że to jest groźne dla Sebusia?? Boję się...
Pyszczku, to nie jest grozne dla Sebusia:tak:
Najwazniejsze abys Ty to wyleczyla, bo to uciazliwe dla Ciebie. A teraz nic Ci nie dal, np Furagin czy cos takiego? Na watku Listopadowym co chwila ktoras ma takie wyniki, nie martw sie:tak:

Zastanawiam się czy to nie dlatego że nie podmyłam się przed zebraniem do pojemniczka próbki moczu...:eek: Bo tak już chciało mi się rano siku że nie mogłam wytrzymać i zamiast wskoczyć do prysznica i się szybko podmyć to od razu zebrałam... A wiecie jak to po nocy, dużo śluzu takiego białego mi się wydziela w ciaży i może po prostu coś tam razem poleciało..:sorry: Teraz mam zalecenie żeby najpierw się podmyć, potem założyć tampon, a potem dopiero zebrać mocz i to środkowy strumień do pojemniczka...

Ale i tak się niepokoję, bo wyniki moczu z poprzedniego miesiąca były dużo lepsze, bo erytrocytów było 6 a leukocytów 3...:zawstydzona/y:

reklama
Witam dziewczyny,,,

Dzastina to super! :) Ty 1go listopada a ja zaraz po tobie 2go :tak:
dziś moja tempka 36.8 oby tak dalej a nawet i lepiej eh... :)

Miłego poniedziałku
ja dziś mam męża w domciu cały dzień:happy: zaraz jedziemy na zakupy.
Bede zaglądała w możliwej chwili.
Pozdrowionka for all;-)

Do góry