reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bershka tulam Cię bardzo mocno hug.gif napewno wszystko będzie dobrze! :tak:głowa do góry! może właśnie to przez te czereśnie :baffled: trzymam kciuki za dzisiejsze badanie!!! Daj znać!

Anufifi pięknie odnowiłaś swój profil :-) przeuroczych masz tych synków :tak::-)

Gosia cięszę się że na wizycie wszystko oki :-) i super że już czujesz ruchy dzidzi :-)

Patrysia a jak tam u Ciebie po wizycie?

Royanna włoski odrosną ;-) szkoda że pogodę macie taką kiepską ale przynajmniej jodu się nawdychacie :tak:

Agniesiak a kto to jest Filipek? bo chyba coś przegapiłam :zawstydzona/y:

Margaritta miło Cię widzieć :-) zazdroszcze pogody :tak:

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo ciepło mimo "jesiennej" pogody!

reklama
witam sie i ja!

Paula super ze juz wyniki masz dobre:-)

Bershka nie martw sie moze to faktycznie przez te czeresnie??

Patrysia a jak Twoja wizyta??

Pyszczek tez miala wczoraj wizyte i sie nie odezwala:-(

Anufifi sliczne to nowe zdjecia synkow:-)

Dzień Dobry!
U nas pada , szaro i buro.....
Bershka- nie martw sie kochana, najpierw trzeba dokladne badanka porobic a ja trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!!!!!
Pyszczek jak po wizycie?
Anufifi- Tomus jest przecudny!!!!!! I przesłodki!!!!!!
Milego dnia

Cześć dziewuszki ,
musiałam coś pozmieniać ......dziekuję za miłe słowa :)

Pyszczek i Patrysia ....czekamy na relacje dziewczyny ......!!!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczynki u mnie i maleństwa wszystko dobrze :-) Byłam wczoraj dopiero o 17.30 na wizycie, a jeszcze trochę się przeciągnęło i wyszłam od ginka dopiero po 18. Jeszcze taki deszcz mnie zlał, że gdyby nie parasolka pożyczona wczesniej na uczelni od koleżanki to nie wiem jak przetrwałabym to popołudnie. Tak lało że normalnie jak szłam to deszcze wbijał mnie z parasolką w ulicę :szok::-D
Ja tez miałam wczoraj jednynie wizytę, bez usg, ale badania wyszły oki, macica się podnosi prawidlowo i rośnie, szyjka trzyma :tak: A jeszcze pytałam o moje uplawy, bo od czasu odstawienia luteiny mam takie jakies żółte, ale okazało się że to nic groźnego, lekarz mnie tam w środku objerzał, sprawdzil środowisko i te upławy i powiedział że nie widzi tu nic nieprawidłowiego, skoro mnie nie swędzi ani nie piecze i żadnych dolegliwości nie mam z tego tytułu.

Nie widziałam mojego bobaska, ale za to ginek dał mi posłuchac serduszka przez brzuch :-):-):-) Tzn przyłożył taki aparat do mierzenia tętna na brzuch i było słychac jak serduszko puka :tak::-D Ale fajnie :-)
I jeszcze dostałam od gina prezent na Dzień Dziecka - taki zestaw Pampers - jakas książeczka i płyta DVD ze wskazówkami dla rodziców którym rodzi się pierwsze dziecko jak przewijać, karmić, usypiać, itd. ;-)
Kolejna wizyta za miesiąc, znowu mam zrobić morfologię i mocz + antygen Hbs. A na usg połówkowe ma przyjść na początku lipca, między 22-23 tygodniem żeby można było już serduszko dobrze zbadać.

Tak więc jestem zadowolona po wczorajszej wizycie, oby tak dalej, aha od początku ciąży przytyłam już 3,5 kg ;-)

Teraz odpisuję do Was , postaram się do każdej z osobna :-)

Dziewczynki u mnie i maleństwa wszystko dobrze :-) Byłam wczoraj dopiero o 17.30 na wizycie, a jeszcze trochę się przeciągnęło i wyszłam od ginka dopiero po 18. Jeszcze taki deszcz mnie zlał, że gdyby nie parasolka pożyczona wczesniej na uczelni od koleżanki to nie wiem jak przetrwałabym to popołudnie. Tak lało że normalnie jak szłam to deszcze wbijał mnie z parasolką w ulicę :szok::-D
Ja tez miałam wczoraj jednynie wizytę, bez usg, ale badania wyszły oki, macica się podnosi prawidlowo i rośnie, szyjka trzyma :tak: A jeszcze pytałam o moje uplawy, bo od czasu odstawienia luteiny mam takie jakies żółte, ale okazało się że to nic groźnego, lekarz mnie tam w środku objerzał, sprawdzil środowisko i te upławy i powiedział że nie widzi tu nic nieprawidłowiego, skoro mnie nie swędzi ani nie piecze i żadnych dolegliwości nie mam z tego tytułu.

Nie widziałam mojego bobaska, ale za to ginek dał mi posłuchac serduszka przez brzuch :-):-):-) Tzn przyłożył taki aparat do mierzenia tętna na brzuch i było słychac jak serduszko puka :tak::-D Ale fajnie :-)
I jeszcze dostałam od gina prezent na Dzień Dziecka - taki zestaw Pampers - jakas książeczka i płyta DVD ze wskazówkami dla rodziców którym rodzi się pierwsze dziecko jak przewijać, karmić, usypiać, itd. ;-)
Kolejna wizyta za miesiąc, znowu mam zrobić morfologię i mocz + antygen Hbs. A na usg połówkowe ma przyjść na początku lipca, między 22-23 tygodniem żeby można było już serduszko dobrze zbadać.

Tak więc jestem zadowolona po wczorajszej wizycie, oby tak dalej, aha od początku ciąży przytyłam już 3,5 kg ;-)

Teraz odpisuję do Was , postaram się do każdej z osobna :-)

Pyszczek super ze u Ciebie rowniez ok:-)ja tez tyle co Ty przytylam troche sie wczoraj przerazilam jak zobaczylam ze w ciagu mca 2kg przybylo:-(ale co tam po ciazy szybko zrzuce..poza tym nie wiem gdzie mi te kg przybylo bo ani grubsza nie jestem i sie mieszcze w normalne ubrania:-)Ja ide na usg polowkowe 1lipca a Ty kiedy??bedziesz robic sobie usg 3d??

Anufifi ale pięknie profil zmieniłaś! Fajne to serduszko w avatarku, a zdjęcia to już wystrzałowe! Twoi chłopcy są świetni - Filipek jakę dojrzałą minkę strzelił ;-) wygląda na takiego mądrego, rozsądnego chłopca - super! A Tomuś słodziak jak zawsze :-) Buziaki! Wiem że jutro masz urodzinki!!! :-D

Agniesia szkoda że się nie udało, ale za to teraz ulepszyłaś swoje obserwacje i jesteś przez to coraz bliżej celu :-):tak: następnym razem się uda!

Margarittka zazdroszcze Wam takiej pogody jak piszesz, u nas deszczowo i niewyraźnie, chyba niskie ciśnienie do tego, bo mnie od rana głowa boli..:baffled: Pozdrawiam!

Royannka pogoda nie dopisała, ale dobrze że pojechaliście, zawsze można coś wymyślić na przekór pogodzie i miło spędzić czas razem z rodzinką ;-) a włosami się nie martw, odrosną!

Paula ale się cieszę że już się pozbyłaś tego paskudztwa! :tak::-) Niedługo znów będziesz cieszyć się dzidziusiem w brzuszku!

Gosia dobrze że wizyta przebiegła pomyślnie,teraz już możesz się tylko cieszyć! A ja Ci powiem że jeszcze ruchów nie czuję, albo nie potrafię ich rozpoznać, ale spokojnie czekam na moment, kiedy maluszek da mamusi znac o sobie :tak:

Patrysia a jak Twoje usg? Nie napisałaś albo nie doczytałam, może nie masz czasu z powodu wizyty siostry, ae czekam na wieści! :tak:

Bershka nie martw się, zrobisz badania i będzie wszystko dobrze, kamień spadnie z serca, może to chwilowe wzdęcie u maleństwa!

Kiki trochę pracy mam, pisania i nauki, ale wczoraj dwie piątki zarobiłam do indeksu i oddałam do sprawdzenia pierwszy rozdział pracy, więc nie jest źle! :-) Sciskam mocno!

Beti Pozdrawiam!

Wszystkie Koleżanki pozdrawiam!

reklama
Gosia heh ja tez się zastanawiam gdzie te moje dodatkowe 3,5 kg, ale brzuszek mi już sporo widać, więc tam się pewnie większość mieści! :-D
Ja na usg się jeszcze nie zapisałam, bo tam gdzie ja chodzę można umawiać terminy jedynie 3 tygodnie do przodu, więc jeszcze nie, ale mam się zapisac najpóźniej do 10go lipca. Myślę że spróbuję na 4go, bo to sobota, może wtedy M się uda ze mną pójść :-) A co do 3d to ja się nie muszę na to specjalnie zapisywać, bo na każdym usg mi może ginek 3d włączyć, więc i teraz zapewne tak będzie, a cena ta sama ;-)

Do góry