reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
WITAJCIE:-)
U mnie ok i cieszę sie bo siostra przyjeżdza do mnie:-)

patrysia zrob zdjecie w nowych spodniach z brzuszkiem i wkleic nam prosze..

super że niunia dobrze sie rozwija:-)a ja wkleje zdjątko ale troche później teraz musze tu opczytać wątki i na nie odpisać i szykowac obiadek bo niedługo siostra przyjeżdza:tak:a jutro jeszcze jade na usg co niedługo zobacze moje maleństwo:-)

AGNIESIAK nie wiem jak to jest z tym podbarwionym śluzem bo u mnie jak miała być @ to odrazu normalnie leciał bez śzu podbarwionego ale mam nadzieję ze to tylko tak że fasolka jest już w brzusiu:tak:

A co tu tak cichutko dziś:-D
ja wrociłam z uczelni i myślę sobie, że pewnie te moje panny naskrobały setki stron a tu proszę:-) Zaskoczyłyście mnie:-D
U mnie @ na całego wg suwaczka:tak:
W tym miesiącu ida w ruch testy owulacyjne, moze pomogą. Aha! No i tempkę mierzę:tak:

Agniesiak,szkoda...bo pełna napięcia (tak,jak reszta dziewczyn) trzymałam kciuki i już widziałam "światełko" w tym tunelu ;-)
Pozdrowienia dla Was wszystkich :-)

Aga jeśli zabierzesz sie za ten cykl z mierzeniem tempki i testami to duża szansa ze juz wiecej @ mieć nie bedziesz ....( znaczy przez dłuższy czas)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny....tak sie zastanawiam i może mi podpowiecie...
Bo na dziewczynkę to tak 2 dni przed owulką powinny być starania...i ja mam cykle 26-28 dniowe więc suwaczek mam na 27 dni.....tak żeby wypośrodkować.
I skoro chcemy trafic w tą dziewczynkę to przy cyklu 26 dniowym ta owulka powinna być dzis lub jutro...serduszkowaliśmy 29 maja (wczoraj zasnęłam zanim mąż z pracy wrócił:zawstydzona/y:) i nie wiem czy to tak zostawić czy starać sie dziś jeszcze bo moze owulka będzie potem....:sorry:
Ogólnie ze śluzem u mnie marnie...żadko kiedy mam uczucie "ślisko"...jest wilgotno ale bez tego rozciągliwego śluzu...Brzuch mnie ewidentnie dziś pobolewa i już nabrzmiało mi podbrzusze....szyjka dość wysoko...ale jakoś udaje się ją jeszcze dosięgnąć. Miękka i wilgotna...chyba się lekko otwiera ale dość trudno mi to stwierdzić bo to moje pierwsze obserwacje....:sorry::sorry:

A poza tym na końcu szyjki czuję lekkie zgrubienie coś jakby twarda krostka:eek: ale nie boli i nei mam żadnego zapalenia ani nic z tych rzeczy...co to moze być? A może już było zawsze tylko ja teraz wyczułam???:eek::eek::eek:

pomóżcie mi zinterpretować jak z tą owulką....
Chcemy tak z 2 miesiace postarać sie o ta dziewczynkę a jak się nie uda to potem juz nie będe zwracała uwagi na to czy przed owulką w trakcie czy po.....
Pozdrawiam i dzięki za pomoc

reklama
Witaj Madzia....
Moim zdaniem powinnaś zostawic to tak jak jest...
W planowaniu płci najważniejsze jest wiedziec dokładnie kiedy sie ma owulacje i niestety nie jest to proste bo jak sie okazuje( i mozna to na tym forum zaobserwowac) najprostrze wyliczenie ze jeste to 14 dni przed @ nie zawsze sie sprawdza....jesli czytałas forum to zauwazłas ze dziewczyny robia wiele zeby wiedziec kiedy owulka jest dokłądnie ...najskuteczniejszy jest monitoring...
Dziewczynka jest najpewniejsza z 4 dni przed owu....do 2,5 dnia i to licza sie godziny....ale jak wiadomo to tylko zwieksza szanse a nie daje gwarancji....

Do góry