reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Okruszynko, ja z Olisiem miałam ułozenie miednicowe i miałam cesarkę, teraz mam nisko łożysko i też mam wskazania do cc. Nie martw się, to na prawdę luksusowy poród :tak:
[/QUOTE]

Tak zgadza sie tylko problem w tym że ja gdzies wyczytałam że jak jest pierwszy poród to jest cesarka ale jak drugi to niekoniecznie tzn zależy od tego jak duze jest dziecko. Dlatego wolałabym zeby ona sie przekręciła i rodzc normalnie niż cesrakę albo nie daj boze jeszcze posladkowy. Czytałam ze dzieci lubia się przekręcać kilka tygodni przed porodem także postaram sie teraz o tym nie mysleć co ma być to bedzie. Z drugiej strony ja jestem bardzo szczupła i nawet przy pierwszym porodzie lekarz przychodzil do mnie z cyrklrm zeby sprawdzic czy dam rade sama urodzić wiec może by mi darowali ten posladkowy. W kazdym razie tym razem biore znieczulenie bez względu na to ile by ona miało kosztować. Synka urodziłam bardzo szybko nawet nie zdązyłam powiedzieć o znieczuleniu . Zobaczymy jak bedzie teraz. narazie ma stresa................:baffled::baffled:

reklama
OKRUSZYNKA ja pierwszy poród miałam cc co i pewnie drugi tez bede mieć no i w sumie dobrze wole iść na umówione cc niż męczyć się z bólami bo wiem co to jest bo ja cc miałam robione bo nie mogłam wyprzeć synka a mu tętno spadało:-(co wole aby poszło odrazu cc i dzidzia z nami:tak:ps.czemu nie masz suwaczka:confused:załóż sobie:-)

Patryśka ja wiedziałam,że Tobie się uda:tak::-) Któraś z nas musiała zafasolkowac, nie byłam to ja więc musiałaś byc to Ty:-D
Spokojnych miesięcy Kochane!!

Ja już w domku. Nalatałam się po mieście dziś..aż mnie wszystko boli. Jutro mamy gości i w niedzielę i musiałam zrobic duużo zakupów bo jak mój M jutro z uczelni wróci to będziemy pichcic w kuchni:tak::-D
A że ze mnie taka kucharka jak z zakonnicy żona, więc musze na M czekac:-p DObrze, że on świetnie gotuje:-D
Choc nie powiem, zdarzy mi się coś dobrego zrobic, ale musze z przepisu zawsze:) Kupuję taką gazetkę "Przyślij przepis" i z niej robię potrawy:) Są latwe i sprawdzone przez czytelników no i przede wszystkim smaczne:)
Ah.. widziałam dziś w księgarni książkę Nigella ekspresowo.. ale choroba.. 79,90:baffled: M mi pewnie kupi na dzień dziecka:-p:-D Uwielbiam jak ta babeczka gotuje:tak: Można ją na tvn style ogladac tylko nie wiem kiedy.. bo coś się ostatnio poprzestawiało w tv:)
Pozdrawiam Kochane:)

Patryśka jakiej firmy test robiłas?:-)

patrysia86 i ja dołączam się do gratulacji:tak: trzymaj sie zdrowo i uwazajcie na siebie;-)

congratulations%20ballonnen-16500-l.jpg

pozdrawiam wszytskie kobietki :-)

Patrysia gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!
Dawno na wątku nie byłam a tu taka wiadomość...:-D
My zaczynamy od czerwca..ochh,...jakbym chciała żeby się udało za pierwszym razem,,,
Ale troche sie zmartwiłam bo odkąd zaczęłam czytać forum i obserwować swój cykl to widzę że na owulacje faktycznie boli mnie brzuch ale ze śluzem już gorzej...nie zauważyłam wcale tego płodnego :-(

Witam Was serdecznie;-)
Przepraszam sie sie wcinam do Waszej dyskusji, ale ja strasznie chcialam teraz miec coreczke, mam juz synka Olivierka i teraz super jakby byla parka, ale nie jest:no:Ostatnio na usg okazalo sie ze to chlopczyk, plakalam, przyznaje:-:)zawstydzona/y:M tez polecialy lzy, nastawilismy sie na corcie, wszystko wskazywalo ze wlasnie ja bedziemy mieli, niestety nie pomogly obcisle majteczki noszone przez M, ani dieta nic!!! Swietnie napisala Bershka odnosnie plci dziecka!!!
Teraz kocham calym serdzuszkiem swojego szkrabika w brzuszku, wierze ze tak mialo byc, najwazniejsze ze jest zdrowiutki:-):tak:Juz nie moge sie doczekac kiedy go przytule...a marzenia??? M szepnal mi na uszko po wyjsciu od lekarza: "Jeszcze bedziemy mieli coreczke zobaczysz kochanie:-p:tak:;-):-)i nie smuc sie juz tak bo dzidzius w brzuszku slyszy i jest mu smutno:-(
Patrysia Gratulacje :-):-):-)Dbaj o Was;-)Macierzynstwo to najpiekniejszy okres w zyciu kobiety:tak:;-)
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie:tak:

reklama
no proszę ,zaglądam , a tu taka super wiadomość:-):-):-)
Pati WIELKIE GRATULACJE!!! BARDZO BARDZO SIĘ CIESZĘ:-)
ZDROWYCH I SPOKOJNYCH 9 MSC Z KRUSZYNKĄ POD SERDUSZKIEM:-):-):-)

ps. ja w niedzielę..trzymajcie kciuki:sorry2:

Do góry