reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
witam.jestem nowa.planuję dzidziusia a dokładniej córe,morze jakieś rady dostane. jestem z lubelskiego.
:-)

...a mnie się wydaje z mojego doświadczenia, ze jak się czegoś bardzo chce to jest właśnie na odwrót. Chyba Bóg daje nam do zrozumienia, ze płeć jest najmniej ważna i pokazuje nam drogę i miłość do dzieci niezależnie od tego czy jest ono dziewczynką czy chłopczykiem. Jesteśmy tak zalatani, zabiegani i zapracowani, ze szukamy sobie dodatkowych bodźców pocieszających czyli m.in marzymy o córeczce lub synku, patrząc na to z innej strony dziecko wychowuje się tak samo i kocha identyczną miłością :-) Dziewczynki, głowa do góry. Zobaczcie ile jest chorych dzieci, rodzice rezygnują ze swojego życia żeby zająć się dzieckiem do końca swoich dni, najważniejsze zeby nasze maluchy dobrze się rozwijały a my z uśmiechem patrzyły na swoje pociechy i były z nich dumne ;-):happy2:
masz racje bereshka,,piekne slowa,,,obejmuja wszystko..:tak:;-):-)

witam dziewczyny..

agnieszko bardzo sie ciesze ze dziewczynka...super..ja ide na d4 usg 13 maja jestem ciekawa czy potwierdzi dziewczynke,,wtedy zacznie mi sie 26 tyd..twoja corcia sporo wazY,,ja jak bylöam w szpitalu to koniec 23 tygodnia wazyla 500gr.

bereshka tacy sa ludzie,krzywdza ludzi nawet nie zdajac sobie z tego sprawy,,boli to ale coz takie zycie..

pyszczek poradzisz sobie z obawiazkiem zostania mamusia..to cos pieknego nieodwracalnego..karzdy dzien jest inny i nigdy on nie powroci..ja mam trojce swieta i czwarta dzidzia w drodze i naprawde wcyle sie nie boje tego obowiazku..

jarzebinko a moze to dziewczynka lekarz nie powiedzial ze napewno chlopczyk..a jak jest chlopczyk to tez super..

wszystkie inne dziewczyny pozdrawiam i zycze milego dzionka..

Kiki a dziękuję Karolek ma się dobrze, cycuś z niego, śpi z nami w nocy nie musze do niego wstawać, duży chłopczyk mam juz 8650.
A co u Ciebie, Ty masz juz 2 synków, tak? A teraz a byc córcia? Ile dni przed owulką przytulaliście się?
medio to karolek duzy chlopak rosnie jak na drozdzach..ja mam medio 3 synow i teraz jest prawdopodobnie dziewczynka..przytulalismy sie przed owulka i w sama owulke i po wiec juz sama nie wiem kiedy zaciazylam..pozdrawiam;-):-)buziaczki dla dzieciaczkow:-):-)

Bersha zgadzam się z Tobą z wypowiedzią powyżej kazde dzieciątko kocha sie tak samo.... jak tylko poczujesz jego kopniaki ruchy itd niepozwolisz nigdy skrzywdzic swojego dziecka a plec niema nic do rzeczy ...
ślicznie wyglądasz brzusio jeszcze malutki mój już duzy balon jest:-D

Kiki 4d jest super ja praktycznie na kazdej wizycie mam usg w 4d bo lekarz taki sprzet posiada wiec robi zawsze na nim usg ale jak widac nawet usg 4d moze sie pomylic....

pyszczek codoobowiazków napewno dasz sobie rade:tak: jestem tego pewna , ja na moich tesciów niemam co liczyc od kad Oliverek sie urodzil do dnia dziejszego jeszcze ani raz go niepilnowali nawet sie niezapytali czy potrzebuje go zostawic zeby cos załatwic ..... ja o tym wiedziałam zanim planowałam dziecko ze jestem zdana sama na siebie i meza ja swoich rodziców niemam więc naprawe uwież mi wszystko da sie pogodzić ;-)

pozdrawiaski

reklama
ale zescie naskrobaly a nie bylo mnie w biurze tylko godzinke:-)

Dziewczyny zauwazyluscie ze nie ma naszej Pauli miala 5maja miec usg i sie od tego momentu nie odezwala:-(martwie sie o nia:-(

Bershka prawie brzusia Ci nie widac a to zdjecie w rzepaku to juz w ogole nie pokazuje brzuszka:-)
I tez zgadzam sie z tym co wczesniej napisalas ze nie wazna plec ale to ze bobas zdrowy i ze w ogole mozemy go miec:-)

Dziewczyny a czym sie rozni usg 3d od 4d??Bo mi lekarka powiedziala ze jak pojde na usg polowkowe i bardzo chce miec 3d to najlepiej robic podczas tego polowkowego usg!!

Do góry