Ojej no to życzę szybkiego powrotu do zdrowia. To jak masz plan na wczesną wiosnę, ja na maj/czerwiec to może Tobie się uda wcześniej to mi dasz przepis haha myślę, że witaminy w rozsądnych ilościach to jak najbardziej. Jeszcze do magnezu można dołączyć w diecie gorzką czekoladę. Czytałam tylko, że podobno zbyt duża ilość witC powyżej 1000mg może działać poronnie, więc lepiej nie przekraczać tej dawki w suplach. Wit D jak najbardziej nawet nie dla samych starań, a dla zdrowia powinniśmy ją suplementowac cały rok jak niemowlęta jeżeli chodzi o wyniki badań to napwno testosteron powinien być w dolnej granicy i to podobno on warunkuje płeć. Ja szczerze nigdy nie robiłam sobie badań hormonalnych, bo nie miałam takiej potrzeby, ale teraz zrobię żeby zobaczyć z jakiego pułapu startować. Zmieniłam całkowicie swoje żywienie już od 3 miesięcy, na dziewczynke zalecają ograniczyć do minimum pomidory, ziemniaki i banany bo podnoszą sód i potas, a tego chcemy uniknąć przy staraniach na dziewczynke. Warto też zrobić sobie poziom tych minerałów, żeby zobaczyć czy ma się nadmiar, ja z synem miałam potas i sód w górnej granicy, więc teraz zrobię na odwrót i postaram się to obniżyć. Do tego dużo nabiału. Podobno dieta dukana jest bardzo dziewczynkowa. Szczerze najbardziej się boję, że przez diete i zakwaszenia organizmu trudniej będzie wgl zajść w ciążę, z synkiem zaszłam z tzw złotego strzału. Dużo dziewczyn z tego forum tak miało i nie wiadomo czy było to spowodowane tymi wszystkimi działaniami czy nie miało związkuOoo, o tych suplementach typu lukrecja nie wiedziałam, więc kolejne cenne info ja mam 15 miesięcznego synka, chcieliśmy się starać już od tego miesiąca, ale niestety zdiagnozowano u mnie kamienie w woreczku żółciowym i na początku stycznia mam zabieg. Na całe szczęście po tym zabiegu szybko dochodzi się do siebie , więc planuje starać się o dzidziusia wczesną wiosną
reklama
2 x Olive Leaf Extract czyli Liść OliwnyCo to jest 2 Ole?
Co to jest 2 Ole?
Weronikoe2022
Zaangażowana w BB
Ale super, że Cię tu spotkałam. Nie jestem sama w tych moich marzeniach o córci. Dziękuję za pomoc mam nadzieję, że będziemy tu w kontakcie. Może ktoś jeszcze dołączy2 x Olive Leaf Extract czyli Liść Oliwny
Nie ma za co. Postaram się dzielić wiedzą którą pozyskuje z różnych źródeł. Oczywiście że będziemy mieć kontakt, niestety nie mogę z nikim (oprócz męża) o tym porozmawiać, bo ludzie patrzyliby na mnie jak na nienormalną, dlatego bardzo się cieszę, że się odezwałaś. Uważam, że marzyć może każdy i to nic złego. Jak czytam posty dziewczyn sprzed 8 lat to miały mega kontakt i razem się wspierały w tym wszystkim. Szkoda, że wątek umarł po tylu latach, ale może na nowo odżyję jeszcze wracając do supli to z lukrecja trzeba ostrożnie, ponieważ u niektórych lubi podnosic ciśnienie, więc trzeba sobie mierzyć czy wszystko jest okej. A tymczasem ja przeglądam sklepy żeby kupić branzoletkę z różowego kwarcu na ujemne jony, a co mi tamAle super, że Cię tu spotkałam. Nie jestem sama w tych moich marzeniach o córci. Dziękuję za pomoc mam nadzieję, że będziemy tu w kontakcie. Może ktoś jeszcze dołączy
Weronikoe2022
Zaangażowana w BB
To może z tymi suplami rzeczywiście nie ma co szaleć. Zwłaszcza z tymi mniej popularnymi. O bransoletkach też słyszałam i mam zamiar zamówić
A jak jesteś nastawiona do odstępu? Bo też słyszałam różne opinie, że na dziewczynke 2-3 dni przed owu lub O+12. Ja mam synka z 24h przed, więc też mam mieszane uczuciaTo może z tymi suplami rzeczywiście nie ma co szaleć. Zwłaszcza z tymi mniej popularnymi. O bransoletkach też słyszałam i mam zamiar zamówić
Weronikoe2022
Zaangażowana w BB
A jak jesteś nastawiona do odstępu? Bo też słyszałam różne opinie, że na dziewczynke 2-3 dni przed owu lub O+12. Ja mam synka z 24h przed, więc też mam mieszane uczucia
A jak jesteś nastawiona do odstępu? Bo też słyszałam różne opinie, że na dziewczynke 2-3 dni przed owu lub O+12. Ja mam synka z 24h przed, więc też mam mieszane uczucia
Weronikoe2022
Zaangażowana w BB
Synka mam z dnia owulacji, więc się sprawdziło. Będziemy się starać 3-2 dni przed owu. W książce dr Wójcika tak było napisane. Moja mama pracując w szpitalu dyskutowała kiedyś z ginekologiem o tej metodzie. Powiedział, że jest to jak najbardziej prawda. I dziwnym trafem moja mama ma córkę i syna. Tak jak chciała . Może w Twoim przypadku 24 h przed to było już za późno na dziewczynkę. Może szybciej przyszła owulacja
No właśnie mnie na studiach na genetyce też uczyli tej metody i też wiem, że dużo osób potem stosowało te metodę i się sprawdzała. W sumie zanim weszłam na to forum to byłam pewna w 100%, że tak właśnie jest hmm w sumie ciezko powiedzieć na 100% jak było, wiem że następnego dnia mialam mega ból lewego jajnika i potem okazało się, że jestem w ciąży, ale oczywiście ból nie musiał oznaczać owulacji, mógł być kilka godzin po niej, tego się nigdy już nie dowiem. Wiem, że miałam bardzo dużo płodnego śluzu wtedy i czytałam tutaj, że podobno to dobre warunki na chłopaka, a dziewczynkowo powinien być kremowy nierozciągliwy, czyli taki jeszcze nie płodny. Moja mama też zna te metode w prawdzie miała problem z zajciem w ciążę ze mną, ale mówiła, że celowała "przed" bo tak chciała mocno córkę kurcze, ciekawa jestem co tak naprawdę na to wpływa. Napewno ktoś już dawno zna odpowiedź, ale nigdy tego nie powiedzą bo świat by zwariowałSynka mam z dnia owulacji, więc się sprawdziło. Będziemy się starać 3-2 dni przed owu. W książce dr Wójcika tak było napisane. Moja mama pracując w szpitalu dyskutowała kiedyś z ginekologiem o tej metodzie. Powiedział, że jest to jak najbardziej prawda. I dziwnym trafem moja mama ma córkę i syna. Tak jak chciała . Może w Twoim przypadku 24 h przed to było już za późno na dziewczynkę. Może szybciej przyszła owulacja
reklama
Na chłopca trzeba mieć wysoki potas i podobno jak się ma w ciąży wysokie pH moczu to może wskazywać na chłopca.Przy dziewczynce chyba magnezu dużo i ważna jest też pozycja przytulania, żeby plemniki miały dłuższą drogę do pokonania.Chłopca się robi szybko a dziewczynkę powoli
Podziel się: