reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ooo, o tych suplementach typu lukrecja nie wiedziałam, więc kolejne cenne info :) ja mam 15 miesięcznego synka, chcieliśmy się starać już od tego miesiąca, ale niestety zdiagnozowano u mnie kamienie w woreczku żółciowym i na początku stycznia mam zabieg. Na całe szczęście po tym zabiegu szybko dochodzi się do siebie , więc planuje starać się o dzidziusia wczesną wiosną :)
Ojej no to życzę szybkiego powrotu do zdrowia. To jak masz plan na wczesną wiosnę, ja na maj/czerwiec to może Tobie się uda wcześniej to mi dasz przepis haha 😜 myślę, że witaminy w rozsądnych ilościach to jak najbardziej. Jeszcze do magnezu można dołączyć w diecie gorzką czekoladę. Czytałam tylko, że podobno zbyt duża ilość witC powyżej 1000mg może działać poronnie, więc lepiej nie przekraczać tej dawki w suplach. Wit D jak najbardziej nawet nie dla samych starań, a dla zdrowia powinniśmy ją suplementowac cały rok jak niemowlęta 🙂 jeżeli chodzi o wyniki badań to napwno testosteron powinien być w dolnej granicy i to podobno on warunkuje płeć. Ja szczerze nigdy nie robiłam sobie badań hormonalnych, bo nie miałam takiej potrzeby, ale teraz zrobię żeby zobaczyć z jakiego pułapu startować. Zmieniłam całkowicie swoje żywienie już od 3 miesięcy, na dziewczynke zalecają ograniczyć do minimum pomidory, ziemniaki i banany bo podnoszą sód i potas, a tego chcemy uniknąć przy staraniach na dziewczynke. Warto też zrobić sobie poziom tych minerałów, żeby zobaczyć czy ma się nadmiar, ja z synem miałam potas i sód w górnej granicy, więc teraz zrobię na odwrót i postaram się to obniżyć. Do tego dużo nabiału. Podobno dieta dukana jest bardzo dziewczynkowa. Szczerze najbardziej się boję, że przez diete i zakwaszenia organizmu trudniej będzie wgl zajść w ciążę, z synkiem zaszłam z tzw złotego strzału. Dużo dziewczyn z tego forum tak miało i nie wiadomo czy było to spowodowane tymi wszystkimi działaniami czy nie miało związku

reklama
Ale super, że Cię tu spotkałam. Nie jestem sama w tych moich marzeniach o córci. Dziękuję za pomoc :) mam nadzieję, że będziemy tu w kontakcie. Może ktoś jeszcze dołączy :)
Nie ma za co. Postaram się dzielić wiedzą którą pozyskuje z różnych źródeł. Oczywiście że będziemy mieć kontakt, niestety nie mogę z nikim (oprócz męża) o tym porozmawiać, bo ludzie patrzyliby na mnie jak na nienormalną, dlatego bardzo się cieszę, że się odezwałaś. Uważam, że marzyć może każdy i to nic złego. Jak czytam posty dziewczyn sprzed 8 lat to miały mega kontakt i razem się wspierały w tym wszystkim. Szkoda, że wątek umarł po tylu latach, ale może na nowo odżyję 😃 jeszcze wracając do supli to z lukrecja trzeba ostrożnie, ponieważ u niektórych lubi podnosic ciśnienie, więc trzeba sobie mierzyć czy wszystko jest okej. A tymczasem ja przeglądam sklepy żeby kupić branzoletkę z różowego kwarcu na ujemne jony, a co mi tam 😁😁

To może z tymi suplami rzeczywiście nie ma co szaleć. Zwłaszcza z tymi mniej popularnymi. O bransoletkach też słyszałam i mam zamiar zamówić :)
A jak jesteś nastawiona do odstępu? Bo też słyszałam różne opinie, że na dziewczynke 2-3 dni przed owu lub O+12. Ja mam synka z 24h przed, więc też mam mieszane uczucia

A jak jesteś nastawiona do odstępu? Bo też słyszałam różne opinie, że na dziewczynke 2-3 dni przed owu lub O+12. Ja mam synka z 24h przed, więc też mam mieszane uczucia

Synka mam z dnia owulacji, więc się sprawdziło. Będziemy się starać 3-2 dni przed owu. W książce dr Wójcika tak było napisane. Moja mama pracując w szpitalu dyskutowała kiedyś z ginekologiem o tej metodzie. Powiedział, że jest to jak najbardziej prawda. I dziwnym trafem moja mama ma córkę i syna. Tak jak chciała . Może w Twoim przypadku 24 h przed to było już za późno na dziewczynkę. Może szybciej przyszła owulacja

Synka mam z dnia owulacji, więc się sprawdziło. Będziemy się starać 3-2 dni przed owu. W książce dr Wójcika tak było napisane. Moja mama pracując w szpitalu dyskutowała kiedyś z ginekologiem o tej metodzie. Powiedział, że jest to jak najbardziej prawda. I dziwnym trafem moja mama ma córkę i syna. Tak jak chciała . Może w Twoim przypadku 24 h przed to było już za późno na dziewczynkę. Może szybciej przyszła owulacja
No właśnie mnie na studiach na genetyce też uczyli tej metody i też wiem, że dużo osób potem stosowało te metodę i się sprawdzała. W sumie zanim weszłam na to forum to byłam pewna w 100%, że tak właśnie jest 😅 hmm w sumie ciezko powiedzieć na 100% jak było, wiem że następnego dnia mialam mega ból lewego jajnika i potem okazało się, że jestem w ciąży, ale oczywiście ból nie musiał oznaczać owulacji, mógł być kilka godzin po niej, tego się nigdy już nie dowiem. Wiem, że miałam bardzo dużo płodnego śluzu wtedy i czytałam tutaj, że podobno to dobre warunki na chłopaka, a dziewczynkowo powinien być kremowy nierozciągliwy, czyli taki jeszcze nie płodny. Moja mama też zna te metode w prawdzie miała problem z zajciem w ciążę ze mną, ale mówiła, że celowała "przed" bo tak chciała mocno córkę 😅 kurcze, ciekawa jestem co tak naprawdę na to wpływa. Napewno ktoś już dawno zna odpowiedź, ale nigdy tego nie powiedzą bo świat by zwariował

reklama
Na chłopca trzeba mieć wysoki potas i podobno jak się ma w ciąży wysokie pH moczu to może wskazywać na chłopca.Przy dziewczynce chyba magnezu dużo i ważna jest też pozycja przytulania, żeby plemniki miały dłuższą drogę do pokonania.Chłopca się robi szybko a dziewczynkę powoli 😄

Do góry