reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Domi33, napisz mi proszę o BDM, jeśli chodzi o dziewczynke, co tam piszą 😀
Ogólnie to trzeba obserwować cykl przez minimum 3 m-ce. Trzeba używać pasków do owulacji i mierzyć nawet kilka razy dziennie, żeby dokładnie określić dzień i mniej więcej porę owulacji. Po trzech miesiącach jak już wiesz w którym dniu cyklu wypada owulacja, to po prostu jeden stosunek na kilka dni przed i koniec. Zalecane jest zacząć od 3,5- 4 dni od owu, a jak nie wychodź po 2-3 cyklach to trzeba zmniejszyć odstęp.

reklama
Ogólnie to trzeba obserwować cykl przez minimum 3 m-ce. Trzeba używać pasków do owulacji i mierzyć nawet kilka razy dziennie, żeby dokładnie określić dzień i mniej więcej porę owulacji. Po trzech miesiącach jak już wiesz w którym dniu cyklu wypada owulacja, to po prostu jeden stosunek na kilka dni przed i koniec. Zalecane jest zacząć od 3,5- 4 dni od owu, a jak nie wychodź po 2-3 cyklach to trzeba zmniejszyć odstęp.
A czy to ma być jeden raz, czy częste współżycie?

W te suplementy to ja nie wierzę, ja nawet nie wiem skąd to się wzięło na tym forum i jakie są na to dowody, że faktycznie tak jest jak napisał "autor". Ktoś wkleił tu jakąś niby receptę i dziewczyny się nakręcają. Ja osobiście bałabym się faszerować tymi suplementami, że sobie krzywdę zrobię. Dla mnie jedyny bezpieczny suplement to m.in witaminy prenatalne, olej z wiesiołka czy po prostu kwas foliowy.
Coś tam musi byc, bo w tym bdm wątku tez rozne rzeczy biorą niektóre. Ja uważam ze napewno trzeba przed braniem zrobić komplet badań. Bo naprawde jak facet z niskim testosteronem zacznie się faszerować to może mieć problem z erekcją ;-)

Coś tam musi byc, bo w tym bdm wątku tez rozne rzeczy biorą niektóre. Ja uważam ze napewno trzeba przed braniem zrobić komplet badań. Bo naprawde jak facet z niskim testosteronem zacznie się faszerować to może mieć problem z erekcją ;-)
Elenaa, czyli ma coś być w tych suplementach? O to Ci chodzi??

Elenaa, czyli ma coś być w tych suplementach? O to Ci chodzi??
No chodzi ze nie tylko u nas na wątku, ale tez na innych forach, więc ludzie w to wierzą ze to pomoże szczęściu :-) więc te informacje choc nie wiem czy w jakikolwiek sposób sprawdzone są powielane nie tylko tu ale i w wątku bdm wśród komentarzy (bo oficjalnie ta metoda nie nakazuje brac suplementow i zmieniać diety) ale wiele kobiet dodatkowo stosuje badz trzyma diete

No chodzi ze nie tylko u nas na wątku, ale tez na innych forach, więc ludzie w to wierzą ze to pomoże szczęściu :-) więc te informacje choc nie wiem czy w jakikolwiek sposób sprawdzone są powielane nie tylko tu ale i w wątku bdm wśród komentarzy (bo oficjalnie ta metoda nie nakazuje brac suplementow i zmieniać diety) ale wiele kobiet dodatkowo stosuje badz trzyma diete
Nawet Wojcik w swojej książce napisal, aby wziąć pod uwagę dietę, ph pochwy, przy staraniach o chlopca-dziewczyny-Megi_Meg, jakiś syrop, nie pamietam juz jaki( jak bedziecie chetnw, to Wam napisze:-) ) oraz chinskie tablice, a jeśli to możliwe, bo kosztowne, wziąć także pod uwagę metodę Selnas dot.polaryzacji. Z tego wynika, że każda ,,metoda" jest zapozyczana od innych wynalazców+dołączenie jakiegoś, czasami waznego elwmentu:-).
My jako forumowiczki moglibyśmy również taką opracować, z racji doświadczeń, wspólną metode:-D hehe np. metoda Bb, czyli Baby boom😎😂

Nawet Wojcik w swojej książce napisal, aby wziąć pod uwagę dietę, ph pochwy, przy staraniach o chlopca-dziewczyny-Megi_Meg, jakiś syrop, nie pamietam juz jaki( jak bedziecie chetnw, to Wam napisze:-) ) oraz chinskie tablice, a jeśli to możliwe, bo kosztowne, wziąć także pod uwagę metodę Selnas dot.polaryzacji. Z tego wynika, że każda ,,metoda" jest zapozyczana od innych wynalazców+dołączenie jakiegoś, czasami waznego elwmentu:-).
My jako forumowiczki moglibyśmy również taką opracować, z racji doświadczeń, wspólną metode:-D hehe np. metoda Bb, czyli Baby boom😎😂
Każda metoda jest skuteczna :D 50/50!

reklama
Do góry