reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mi chiński kalendarz się sprawdził z chłopakami ja teraz sprawdzałam wg własnego wieku i chińskiego bo u nich jak dziecko się rodzi to ma już 9 miesięcy do tego co ileś lat mają rok przestępny więc z reguły jest się rok starszym lub 1,5 roku

reklama
Mi chiński się nie sprawdził ani razu😅 z chłopcami wychodziła dziewczynka, a teraz wychodzi chłopiec 😅 oby i tym razem wyszło odwrotnie 😉 co do objawów, to ja czuję się okropnie, ciągłe mdłości i wymioty przynajmniej raz dziennie, to moja najgorsza ciąża jeśli chodzi o objawy ciążowe 🤮
Ja skolei najłagodniej przechodzę teraz ustąpiły mi nawet mdłości które i tak miałam z rana lub popołudniu. Jedynie co to strasznie wypadają mi włosy 🙊 chyba wylysieje do porodu 😂 z chłopakami miałam takie piękne i gęste włosy w ogóle się nie przetłuszczały. Jedyny plus tego to że często nóg nie muszę golić

Ja skolei najłagodniej przechodzę teraz ustąpiły mi nawet mdłości które i tak miałam z rana lub popołudniu. Jedynie co to strasznie wypadają mi włosy 🙊 chyba wylysieje do porodu 😂 z chłopakami miałam takie piękne i gęste włosy w ogóle się nie przetłuszczały. Jedyny plus tego to że często nóg nie muszę golić
Mi też teraz strasznie się przetłuszczają włosy i skóra pozostawia wiele do życzenia, jakieś krostki, przesuszona bardzo..... ech, mam nadzieję, że w nagrodę będzie córcia 😉

Faktycznie mi też wychodzi wg tego kalendarza że synek miał być synkiem. Teraz bardzo bym chciała mieć córeczkę i jak patrzę na ten kalendarza to jeśli zejdę w ciążę między listopadem a styczniem to będzie chłopiec a później już tylko w grę wchodzą dziewczynki więc chyba muszę poczekać jeszcze [emoji1787]
Ale ten z Babyboom musicie w tabelce potwierdzić bo czasami jest napisane jedno a co innego wychodzi w tabelce :)

Czesc dziewczyny. Gin wyslal mnie na badanie glukozy bo miałam 101na czczo, wiec miałam zbadać na czczo po godz od wypicia75g glukozy i po 2godz takie mam wyniki. Co o nich myślicie? Wszystko podwyższone ale czy to juz cukrzyca?

Tak to cukrzyca ciążowa. Nie martw się, wiele kobiet jest w stanie to uregulować dietą i wszystko jest ok. A przypomnij mi który masz TC ?

Dwa + trzy jak synek ? Dużo trudniej jest ogarnąć już 3 muszkieterów ? Czy z czasem jest łatwiej ? 😀 Ja ciągle nie mogę sobie tego wyobrazić, a wkrótce starania o trzecie. 😀

Ostatnia edycja:
Tak to cukrzyca ciążowa. Nie martw się, wiele kobiet jest w stanie to uregulować dietą i wszystko jest ok. A przypomnij mi który masz TC ?

Dwa + trzy jak synek ? Dużo trudniej jest ogarnąć już 3 muszkieterów ? Czy z czasem jest łatwiej ? 😀 Ja ciągle nie mogę sobie tego wyobrazić, a wkrótce starania o trzecie. 😀
Hmmm Czy trudniej? Nie. Początki dość głośne , wiadomo ale to jak przy Pierwszym czy Drugim ;) Teraz jest nawet łatwiej bo najstarszy Syn mi bardzo pomaga :) Na pewno nie jest ciężko ze względu na ilość dzieci ;) Choć Średni wolałby więcej Mamy dla siebie a najmłodszy naprawdę wymagający egzemplarz się trafił ;)
Trójka po Dwójce to nic wielkiego haha :D Gdzieś jeszvze o Czwartym myślę więc naprawdę nie może być źle :) Jedynie na co narzekam przy trójce to brak miejsca w aucie i łóżku hahahaha
Powodzenia!!!

Hej Dziewczyny.
wieki tu nie zaglądałam.

Ale fajnie się to czyta. Ostatnio się zastanawiałam co u Ciebie. 😉
Kurcze trzeci dopiero pokazuje na co go stać? Nie strasz 😂 mi wszyscy mówią zebym teraz zobaczyła w końcu jak to mieć noworodka/ niemowlaka. Bo moi synowie tak spali od urodzenia ze każdy zazdrościł 😏 nie wiem co to nieprzespane noce.

za wszystkie starające się trzymam mocno kciuki!
Co u Was? I jeszcze płcią się tutaj nie chwaliłaś ;) Sama poszperałam! Gratuluję :D

PragneSyna ty chyba masz niedługo prenatalne pochwal się później fotka będziemy zgadywać 😋
Ja jutro zaczynam13 tydz. Az nie chce mi sie wierzyć kiedy to przeleciało. Oby cała ciąża tak szybko mijała. Jutro jade na badanie bo centrum krwiodactwa i krwiolecznictwa bo mam przeciwciala obecne w grupie krwi. Bardzo sie boje co tam wyjdzie😥 o prenatalnych poki co lekarz nie wspominał

reklama
Co u Was? I jeszcze płcią się tutaj nie chwaliłaś ;) Sama poszperałam! Gratuluję :D
Dziękuję, wszystko dobrze. Leci 26 tydz.
no tak, będę miała jak Ty - trzech muszkieterów 😂 mały bardzo spokojny. Pierwszy syn tez delikatnie dawał o sobie znać co powodowało ze nie raz mnie niezle wystraszył, drugi za to nadrobił. A trzeci najspokojniejszy. Może tez to sie przełoży na charakter jak u starszych.
A co u Ciebie? Jak najmłodszy?

Do góry