reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej 😊 jakiś czas temu pisałam tutaj o moich marzeniach o córce. I wiecie co? Będzie jednak synek 😄 kiedy na prenatalnych usłyszałam, że wszystko jest ok, to byłam przeszczęśliwa i już nie była ważna płeć. Bardzo się cieszę że w końcu wiem, kogo kocham - synka. Mąż dumny jak paw. A co do reszty? Oczywiście zawiedzeni. Szwagierka nie mogła uwierzyć, tak bardzo chciała u nas dziewczynkę. Babcia niby szczęśliwa a jednak żal, że nie dziewczyna. W końcu stwierdziłam, że jak tak bardzo chcą wszyscy córkę, to mogą się o nią sami postarać 😂
Ja się bardzo cieszę, choć pierwsza chwila, kiedy usłyszałam o synku, była ciosem, nie powiem. Ale po minucie to uczucie zniknęło całkowicie.

reklama
Hej 😊 jakiś czas temu pisałam tutaj o moich marzeniach o córce. I wiecie co? Będzie jednak synek 😄 kiedy na prenatalnych usłyszałam, że wszystko jest ok, to byłam przeszczęśliwa i już nie była ważna płeć. Bardzo się cieszę że w końcu wiem, kogo kocham - synka. Mąż dumny jak paw. A co do reszty? Oczywiście zawiedzeni. Szwagierka nie mogła uwierzyć, tak bardzo chciała u nas dziewczynkę. Babcia niby szczęśliwa a jednak żal, że nie dziewczyna. W końcu stwierdziłam, że jak tak bardzo chcą wszyscy córkę, to mogą się o nią sami postarać 😂
Ja się bardzo cieszę, choć pierwsza chwila, kiedy usłyszałam o synku, była ciosem, nie powiem. Ale po minucie to uczucie zniknęło całkowicie.
U mnie identycznie 😊 na poczatku myślałam o córce, nawet próbowałam stosować się do metody alby stosunek byl tylko przed owulacją. Przez kilka miesiecy nie zachodziłam w ciąże w ogóle... Za każdym razem przesuwałam o 1 dzień i w końcu wyszło 1-1.5 dnia przed owulacja (robiłam testy i mam ból jajnika). No i nareszcie udało sie zajść w ciąże, teraz już jestem w 20 tc i od 12 tc mam już potwierdzenie płci - synek. Jest taki śliczny jak patrze na niego na usg nic mi wiecej do szczęścia nie potrzeba 😊 widziałam lekkie rozczarowanie w rodzinie, mamy już jednego synka i większość liczyła teraz na córkę.. No ale co zrobić? 😊 Synek przeszczęśliwy że będzie miał braciszka, już się go nie może doczekac 👍

U mnie identycznie 😊 na poczatku myślałam o córce, nawet próbowałam stosować się do metody alby stosunek byl tylko przed owulacją. Przez kilka miesiecy nie zachodziłam w ciąże w ogóle... Za każdym razem przesuwałam o 1 dzień i w końcu wyszło 1-1.5 dnia przed owulacja (robiłam testy i mam ból jajnika). No i nareszcie udało sie zajść w ciąże, teraz już jestem w 20 tc i od 12 tc mam już potwierdzenie płci - synek. Jest taki śliczny jak patrze na niego na usg nic mi wiecej do szczęścia nie potrzeba 😊 widziałam lekkie rozczarowanie w rodzinie, mamy już jednego synka i większość liczyła teraz na córkę.. No ale co zrobić? 😊 Synek przeszczęśliwy że będzie miał braciszka, już się go nie może doczekac 👍
My też staraliśmy się stosować do metody przed owulacja. Aplikacja wskazywała owulacje na czwartek, testy owulacyjne to w ogóle nic mi nie pokazały, więc starania były ostatnie w niedzielę. Byłam pewna że owulacja wypadnie mi we wtorek lub środę. A wiesz co się okazało? Że synek jest 3 dni starszy niż według Om, więc wychodzi na to, że owulacja była w poniedziałek, dzień po staraniach i to w 10 dniu cyklu. Taki psikus 😂 mimo wszystko bardzo się cieszę, może łatwiej złapie kontakt ze swoimi kuzynami. Też ciągle patrzę na usg, na ten śliczny nosek i już się zakochałam 😍
P. S. Prześlicznego masz synka, fajnie że będzie miał młodszego braciszka

A czy udało sie komuś skutecznie zaplanować chłopca? Czytam Wasze wpisy regularnie. Z ostatnich wynika że wszyscy mają odwrotnie niz planowali🙈 my mamy 2 córki bez planowania płci. Od dawna marzymy o synku. Bardzo kocham moje dziewczynki ale czuje sie nie spełnioną matką. Wiem że mąż tez chciałby synka. Mieliśmy zacząć działać juz dawno ale zawsze zwlekalam.

A czy udało sie komuś skutecznie zaplanować chłopca?
Też odnoszę wrażenie, podczytując forum od kilku miesięcy, że może pojedyncze trafienia się udały. A celowe zaplanowanie chłopca - nie rzuciło mi się w oczy w ogóle :) Samych chłopców na tym forum widzę często - ale raczej bez starań w tym kierunku. Ostatnia historia starań o chłopca to chyba Miś i Minnie, z tego co wiem, pisali, ze będzie druga córcia. Wiec nie wiem, jak to z ta skutecznością planowania, chyba jednak 50/50. Na fb jest grupa o bdm i tam co i rusz są wpisy o „efektach”. Ale też mam wrażenie, że tyle samo razy czytam o udanych planowaniach płci, jak i tych które wyszły na odwrót. Ostatnio pisała pani, która po 2 córkach starała się o chłopca. Wszystko zgodnie z metoda bdm. Wyszły bliźniaki. Dziewczynki :)

Wg mnie też uważam że nie da się zaplanować płci dziecka, to jest zależne tylko od Tego z góry.
Ja po dwóch córach niby planowałam syna, ale jak pół roku nie wychodziło nic to odpusciłam i wtedy się udało. Więc nie mogę powiedzieć że zaplanowałam ( mąż uważa, że wymodliłam syna ).

Mamy tu przykłady @Oleandris, że czas współżycia nie działa, @Elenaa która robiła wszystko jak przy córce a będzie syn, przykłady bdm że też nie działa.

Ale znam to pragnienie posiadania syna.
Naprawdę pozostaje nam modlitwa.

@Dwa+Trzy miałaś usg połówkowe ?
@Szczęśliwa3 tak u nas starania były bardzo podobne do tych z córką, róznica 0,5 dnia odstępu, bo z córką było 3,5 dnia a teraz 3 dni przed jeśli chodzi o ostatni sex przed owulacją :-)
ale ogólnie co będzie to okaże się już niedługo na 100% bo już ostatnia prosta przede mną :p

A czy udało sie komuś skutecznie zaplanować chłopca? Czytam Wasze wpisy regularnie. Z ostatnich wynika że wszyscy mają odwrotnie niz planowali🙈 my mamy 2 córki bez planowania płci. Od dawna marzymy o synku. Bardzo kocham moje dziewczynki ale czuje sie nie spełnioną matką. Wiem że mąż tez chciałby synka. Mieliśmy zacząć działać juz dawno ale zawsze zwlekalam.
Ja mam dwóch synów z dnia owulacji. Młodszy z monitoringiem,więc na pewno w sama owu

@Dwa+Trzy miałaś usg połówkowe ?
@Szczęśliwa3 tak u nas starania były bardzo podobne do tych z córką, róznica 0,5 dnia odstępu, bo z córką było 3,5 dnia a teraz 3 dni przed jeśli chodzi o ostatni sex przed owulacją :-)
ale ogólnie co będzie to okaże się już niedługo na 100% bo już ostatnia prosta przede mną :p
Tak :D Nareszcie uslyszyłam, że wszystko w porządku :D 453g (21t4d) zdrowego Synka <3

Co do starań to już kilka razy tu pisałam o Naszej Trójce ;) Każdy "powstał" inaczej a ostatni to taka 100% dziewczynka, dla mojego męża np do tej pory hahaha Bo nawet ciąża zupełnie inna od poprzednich, wszelkie mity miteczki wskazują na córę ;)

@Elenaa na kiedy termin przypomnij?

reklama
Tak :D Nareszcie uslyszyłam, że wszystko w porządku :D 453g (21t4d) zdrowego Synka <3

Co do starań to już kilka razy tu pisałam o Naszej Trójce ;) Każdy "powstał" inaczej a ostatni to taka 100% dziewczynka, dla mojego męża np do tej pory hahaha Bo nawet ciąża zupełnie inna od poprzednich, wszelkie mity miteczki wskazują na córę ;)

@Elenaa na kiedy termin przypomnij?
Gratuluję 😍
Czyli że te metody przed owulacją nie działają jednak? Bo myślałam że może za krótki odstęp zachowałam albo źle obliczyłam moment owulacji.
To chyba od faceta zależy, niektórzy maja z 90 % plemnikow 1 plci 😉 no i ostatecznie to też komórka jajowa decyduje którego wpuści a dobijają się do niej setki 💚

Do góry