reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Na którą ta wizyta? :) Bo nie wiem kiedy kciuki puścić ;)
Przepraszam ja już dawno po wizycie ale dużo z niej nie wiem. Usg nie zrobiła bo za wcześniej, przy takiej becie i tak nie będzie widać - powiedziała. Zbadała mnie. Wyglada na razie wszystko dobrze. Za dwa tygodnie sprawdzić. Ale to już u siebie. W poniedziałek wracam do domu. Także nadal nic nie wiadomo. Jedyne co to mogę bętę powtórzyć.

reklama
Przepraszam ja już dawno po wizycie ale dużo z niej nie wiem. Usg nie zrobiła bo za wcześniej, przy takiej becie i tak nie będzie widać - powiedziała. Zbadała mnie. Wyglada na razie wszystko dobrze. Za dwa tygodnie sprawdzić. Ale to już u siebie. W poniedziałek wracam do domu. Także nadal nic nie wiadomo. Jedyne co to mogę bętę powtórzyć.
Powtarzasz w poniedziałek?

Powtarzasz w poniedziałek?

W poniedziałek to nie mam jak bo jadę rano na lotnisko. Ewentualnie we wtorek już u siebie. Jestem po przejściach wiec muszę jechać do kliniki wczesnej ciąży i tam mi zrobią.
Ale wiesz co, dziwne mam odczucia. Wypieram wręcz ta ciąże :( jestem wściekła na siebie. Mało tego palić mi się chce strasznie :( ogólnie jestem zła na siebie. Może jak wrócę do domu będzie inaczej. Na razie nikt nic nie wie.

@Onaa.86 gratulacje i trzymam kciuki żeby wszystko było ok
@Megi_Meg mam pytanie do Ciebie bo Ty lepiej jesteś zorientowana w tym ph 😁 dzisiaj sprawdzałam ph pochwy i wyszło mi 4-4,4 to zakwaśne na chłopaka jak je podwyższyć, stosowałaś już coś ?
Jeszcze idę w poniedziałek na badanie moczu to zobaczę jakie tan ph mi wyjdzie, ale skoro żołnierzyki najpierw tam trafiają to logiczne że muszą mieć bardziej zasadowo
Ja chyba zwariuje z tym wszystkim i zostanę przy mojej 3 😵

@Szczęśliwa3 - ph, to mój największy wróg :) niby na chłopca trzeba mieć wysokie, czyli Twoje jest za niskie. Ja prawie całe życie miałam niskie i nic nie było go wstanie podnieść. Zaczęłam stosować diete zasadową, może nie taką w 100%, ale myśle, że tak ok 70%. Dopiero po ok 3 miesiącach diety mam 6 - 6.5. Czy wskoczy jeszcze na większe? tego nie wiem, ale kupiłam „pre seed”, on ph ma 7,5. Noo i priorytetem jest dla mnie zwiększenie śluzu do maksimum. Kolejna koleżanka będzie miała córkę i to z owulacji, ale przyznała się, że miała bardzo mało śluzu i diete typowo zakwaszającą.

@Onaa.86 - trzymam kciuki !

@mis0890 - Mikołaj przyniósł prezent ?

W poniedziałek to nie mam jak bo jadę rano na lotnisko. Ewentualnie we wtorek już u siebie. Jestem po przejściach wiec muszę jechać do kliniki wczesnej ciąży i tam mi zrobią.
Ale wiesz co, dziwne mam odczucia. Wypieram wręcz ta ciąże :( jestem wściekła na siebie. Mało tego palić mi się chce strasznie :( ogólnie jestem zła na siebie. Może jak wrócę do domu będzie inaczej. Na razie nikt nic nie wie.
Myślę, że to normalne po tych rozczarowaniach i też już teraz wiem, że widok drugiej kreski spowoduje tylko strach.
Podziel się z mężem informacją, będzie lżej :)

@Szczęśliwa3 - ph, to mój największy wróg :) niby na chłopca trzeba mieć wysokie, czyli Twoje jest za niskie. Ja prawie całe życie miałam niskie i nic nie było go wstanie podnieść. Zaczęłam stosować diete zasadową, może nie taką w 100%, ale myśle, że tak ok 70%. Dopiero po ok 3 miesiącach diety mam 6 - 6.5. Czy wskoczy jeszcze na większe? tego nie wiem, ale kupiłam „pre seed”, on ph ma 7,5. Noo i priorytetem jest dla mnie zwiększenie śluzu do maksimum. Kolejna koleżanka będzie miała córkę i to z owulacji, ale przyznała się, że miała bardzo mało śluzu i diete typowo zakwaszającą.

Olej z wiesiołka podobno bardzo pomaga na śluz, łykasz?

P.S. Znajoma urodziła piątą córkę :D Próbowali już chyba wszystkich metod bo bardzo na Synu Im zależało ;)
Ruletka jak nic ;)

Ostatnia edycja:
@Dwa+Trzy - tak biorę, ale jest jeszcze kilka innych czynników na zwiększenie i mam zamiar wykorzystać moje 100% 😜 wiem, że w trakcie starań o córkę prawie w ogóle go nie miałam. Też znam kilka rodzin, które mają dzieci jednej płci, ale myśle, że to jednak ma związek z hormonami, bo aż to jest niemożliwe, że na tyle złotych strzałów wychodzi to samo :) ginekolog kiedyś mi mówił, że zna przypadki, że mężczyzna ma tyle samo plemników X jak i Y, a dzieci rodzą się tej samej płci.

Ja w przypadki nie wierze :) nawet ruletka nie jest przypadkiem, a matematyką. Więc do planowania płci, też musi być jakiś klucz Haha ;)

Nadal cierpliwie i w "bezpiecznych" emocjach czekamy na...? ;) Dziś termin @

reklama
Do góry