reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Na którą ta wizyta? :) Bo nie wiem kiedy kciuki puścić ;)
Przepraszam ja już dawno po wizycie ale dużo z niej nie wiem. Usg nie zrobiła bo za wcześniej, przy takiej becie i tak nie będzie widać - powiedziała. Zbadała mnie. Wyglada na razie wszystko dobrze. Za dwa tygodnie sprawdzić. Ale to już u siebie. W poniedziałek wracam do domu. Także nadal nic nie wiadomo. Jedyne co to mogę bętę powtórzyć.

reklama
Przepraszam ja już dawno po wizycie ale dużo z niej nie wiem. Usg nie zrobiła bo za wcześniej, przy takiej becie i tak nie będzie widać - powiedziała. Zbadała mnie. Wyglada na razie wszystko dobrze. Za dwa tygodnie sprawdzić. Ale to już u siebie. W poniedziałek wracam do domu. Także nadal nic nie wiadomo. Jedyne co to mogę bętę powtórzyć.
Powtarzasz w poniedziałek?

Powtarzasz w poniedziałek?

W poniedziałek to nie mam jak bo jadę rano na lotnisko. Ewentualnie we wtorek już u siebie. Jestem po przejściach wiec muszę jechać do kliniki wczesnej ciąży i tam mi zrobią.
Ale wiesz co, dziwne mam odczucia. Wypieram wręcz ta ciąże :( jestem wściekła na siebie. Mało tego palić mi się chce strasznie :( ogólnie jestem zła na siebie. Może jak wrócę do domu będzie inaczej. Na razie nikt nic nie wie.

@Onaa.86 gratulacje i trzymam kciuki żeby wszystko było ok
@Megi_Meg mam pytanie do Ciebie bo Ty lepiej jesteś zorientowana w tym ph 😁 dzisiaj sprawdzałam ph pochwy i wyszło mi 4-4,4 to zakwaśne na chłopaka jak je podwyższyć, stosowałaś już coś ?
Jeszcze idę w poniedziałek na badanie moczu to zobaczę jakie tan ph mi wyjdzie, ale skoro żołnierzyki najpierw tam trafiają to logiczne że muszą mieć bardziej zasadowo
Ja chyba zwariuje z tym wszystkim i zostanę przy mojej 3 😵

@Szczęśliwa3 - ph, to mój największy wróg :) niby na chłopca trzeba mieć wysokie, czyli Twoje jest za niskie. Ja prawie całe życie miałam niskie i nic nie było go wstanie podnieść. Zaczęłam stosować diete zasadową, może nie taką w 100%, ale myśle, że tak ok 70%. Dopiero po ok 3 miesiącach diety mam 6 - 6.5. Czy wskoczy jeszcze na większe? tego nie wiem, ale kupiłam „pre seed”, on ph ma 7,5. Noo i priorytetem jest dla mnie zwiększenie śluzu do maksimum. Kolejna koleżanka będzie miała córkę i to z owulacji, ale przyznała się, że miała bardzo mało śluzu i diete typowo zakwaszającą.

@Onaa.86 - trzymam kciuki !

@mis0890 - Mikołaj przyniósł prezent ?

W poniedziałek to nie mam jak bo jadę rano na lotnisko. Ewentualnie we wtorek już u siebie. Jestem po przejściach wiec muszę jechać do kliniki wczesnej ciąży i tam mi zrobią.
Ale wiesz co, dziwne mam odczucia. Wypieram wręcz ta ciąże :( jestem wściekła na siebie. Mało tego palić mi się chce strasznie :( ogólnie jestem zła na siebie. Może jak wrócę do domu będzie inaczej. Na razie nikt nic nie wie.
Myślę, że to normalne po tych rozczarowaniach i też już teraz wiem, że widok drugiej kreski spowoduje tylko strach.
Podziel się z mężem informacją, będzie lżej :)

@Szczęśliwa3 - ph, to mój największy wróg :) niby na chłopca trzeba mieć wysokie, czyli Twoje jest za niskie. Ja prawie całe życie miałam niskie i nic nie było go wstanie podnieść. Zaczęłam stosować diete zasadową, może nie taką w 100%, ale myśle, że tak ok 70%. Dopiero po ok 3 miesiącach diety mam 6 - 6.5. Czy wskoczy jeszcze na większe? tego nie wiem, ale kupiłam „pre seed”, on ph ma 7,5. Noo i priorytetem jest dla mnie zwiększenie śluzu do maksimum. Kolejna koleżanka będzie miała córkę i to z owulacji, ale przyznała się, że miała bardzo mało śluzu i diete typowo zakwaszającą.

Olej z wiesiołka podobno bardzo pomaga na śluz, łykasz?

P.S. Znajoma urodziła piątą córkę :D Próbowali już chyba wszystkich metod bo bardzo na Synu Im zależało ;)
Ruletka jak nic ;)

Ostatnia edycja:
@Dwa+Trzy - tak biorę, ale jest jeszcze kilka innych czynników na zwiększenie i mam zamiar wykorzystać moje 100% 😜 wiem, że w trakcie starań o córkę prawie w ogóle go nie miałam. Też znam kilka rodzin, które mają dzieci jednej płci, ale myśle, że to jednak ma związek z hormonami, bo aż to jest niemożliwe, że na tyle złotych strzałów wychodzi to samo :) ginekolog kiedyś mi mówił, że zna przypadki, że mężczyzna ma tyle samo plemników X jak i Y, a dzieci rodzą się tej samej płci.

Ja w przypadki nie wierze :) nawet ruletka nie jest przypadkiem, a matematyką. Więc do planowania płci, też musi być jakiś klucz Haha ;)

Nadal cierpliwie i w "bezpiecznych" emocjach czekamy na...? ;) Dziś termin @

reklama
Do góry