reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dlatego ja z moim mężem na ten temat nigdy nie rozmawiam [emoji23][emoji23] na temat mojego cyklu nic nie wie, chyba że mam @ to śpię 2 metry dalej krzyczą, że jestem niedostępna [emoji23]
Mój doskonale wie, kiedy są dni płodne bo robię się łagodna jak mięciutki baranek hahahahaha
Kiedy @ też wie z zupełnie odwrotnych przyczyn hahaha Po wczorajszym dniu sam się zdziwił, że @ jeszcze nie ma :D

reklama
Żart jakiś ;)

Załączniki

• 20191012_125507(1).jpg
    20191012_125507(1).jpg
    333,9 KB · Wyświetleń: 114
Od wyniku progesteronu czekałam na @ bo przy tak niskim i tak bym ciąży nie utrzymała :/
Chyba powtórzę wyniki 7 dni po owu , zgodnie z zaleceniami i wtedy będę wiedziała, czy działa.

Ostatnia edycja:
1dc :D Nareszcie!
Myślałam, już że nie przyjdzie bo wczoraj miałam plamienie i cisza, dzisiaj sie obudziam na brzuchu a ja @ przechodze bardzo ciężko, bez ketonalu w podwojnej dawce nie wstane nawet z łóżka a dzisiaj cyc nie boli a podbrzusze nawet nie ćmi.
Żeby to tylko nie oznaczało początku klimakterium bo to nadal nie daje mi spokoju ;)
Tak sobie myślę, że te moje 30dniowe cykle są bezowulacyjne, pojawiły się w tym roku dopiero bo zawsze miałam 28 dni, zawsze poza 2 ciażami a od roku to najczęściej 27 i 30 dni.
I tym sposobem nie dość, że marne szanse wcelować 12 godzin po owu to nie wiem, jak trafić 3 dni przed :/ Testy owu wg mnie wychodzą max.24 godz przed a z takiego odstępu mam już Synka ;)

1dc :D Nareszcie!
Myślałam, już że nie przyjdzie bo wczoraj miałam plamienie i cisza, dzisiaj sie obudziam na brzuchu a ja @ przechodze bardzo ciężko, bez ketonalu w podwojnej dawce nie wstane nawet z łóżka a dzisiaj cyc nie boli a podbrzusze nawet nie ćmi.
Żeby to tylko nie oznaczało początku klimakterium bo to nadal nie daje mi spokoju ;)
Tak sobie myślę, że te moje 30dniowe cykle są bezowulacyjne, pojawiły się w tym roku dopiero bo zawsze miałam 28 dni, zawsze poza 2 ciażami a od roku to najczęściej 27 i 30 dni.
I tym sposobem nie dość, że marne szanse wcelować 12 godzin po owu to nie wiem, jak trafić 3 dni przed :/ Testy owu wg mnie wychodzą max.24 godz przed a z takiego odstępu mam już Synka ;)

U mnie 2dc. Od tego cyklu zaczynam przygodę z duphastonem [emoji849] i mam nadzieje, że wszytko po tych 3 miesiącach się unormuje, a jak nie to jeszcze myślę o akupunkturze. Mi ginekolog powiedział, że przy długich lub krótkich cyklach, cykle zazwyczaj są bezowulacyjne.

reklama
U mnie 2dc. Od tego cyklu zaczynam przygodę z duphastonem [emoji849] i mam nadzieje, że wszytko po tych 3 miesiącach się unormuje, a jak nie to jeszcze myślę o akupunkturze. Mi ginekolog powiedział, że przy długich lub krótkich cyklach, cykle zazwyczaj są bezowulacyjne.
Mój niby jeszcze nie za długi ale jeśli zawsze miałam 28 to te 2 dni są jakąś anomalią i tak to sobie wymyśliłam :)
Ja w poniedziałek albo we wtorek odbieram suple i zacznę czarować ;) Zamówiłam też castagnus na wszelki wypadek, gdyby moje kolejne cykle też chciały powariować.
Sama jestem ciekawa co My wystaramy przez te kombinację hahaha W sierpniu pozabijaliśmy wszystko limonką, teraz odstęp 5 dniowy , aż się boję co ten cykl przyniesie haha

Do góry