reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ma bardzo wysokie pH aż skali brakuje... Działa zasadowo
Na pewno nie! Dużo dziewczyn bierze bo obniża testosteron i podwyższa LH i FSH wiec wspomaga owulacje - szanse na bliźniaki. Z tego co ja czytałam to herbatka działa dziuwczynkowo, tak jak Vitex. Na ingender i genderdreaming peppermint tea to jedyna dozwolona herbatka dla starających się o córkę :) gdzie wyczytałaś o tym pH? To ze sama herbata ma zasadowe pH to nie znaczy ze obniża pH pochwy. A ja i tak zawsze zakwaszam żelami wiec co mi tam ;)

Ogólnie jeszcze wyczytałam, że czas i częstotliwość to nie wszytko, że da się zwiększyć prawdopodobieństwo na daną płeć po przez diete i suplementy, ale musi to trwać minimum pół roku. Po 3 miesiącach diety organizm może być w tzw „szoku” i działa to w drugą strone. Szanse 50:50 są dla całej populacji, ale na wybrane rodziny już inaczej się to przekłada. Gdyby szanse zawsze były 50:50 to przy komórce jajowej zawsze byłyby dwa rodzaje plemników, a tak nie jest (wyjątkiem są bliźniaki). Więc nie przypadkowo mamy dzieci takiej, a nie innej płci.

Hej dziewczyny.
Pisałam u Was na początku września. Wtedy byłam w 5 ciąży ale okazało się ze to ciąża biochemiczna. Teraz powtórka. Znów to samo. Wczoraj dostałam okres a przedwczoraj test pozytywny tylko bardzo słaba kreska (17dpo). Widocznie wcześniej była mocniejsza ale nie miałam odwagi robić testu w czwartek (był to termin @).
Chyba za wcześnie jednak zaryzykowalismy.
Zobaczymy co będzie dalej. Tysiąc myśli na minutę czy znów ryzykować jak tylko będę płodne czy odpuścić ten jeden cykl.
Może się w końcu uda i moje marzenie się spełni i będzie córka.

Sama zrobiłam testy paskami domowymi dla mnie szok bo cały czas sienzakwaszam więc u mnie odpada a też mam dietę dziewczynkowo . I obniżam testosteron lukrecją

reklama
Do góry