reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ma bardzo wysokie pH aż skali brakuje... Działa zasadowo
Na pewno nie! Dużo dziewczyn bierze bo obniża testosteron i podwyższa LH i FSH wiec wspomaga owulacje - szanse na bliźniaki. Z tego co ja czytałam to herbatka działa dziuwczynkowo, tak jak Vitex. Na ingender i genderdreaming peppermint tea to jedyna dozwolona herbatka dla starających się o córkę :) gdzie wyczytałaś o tym pH? To ze sama herbata ma zasadowe pH to nie znaczy ze obniża pH pochwy. A ja i tak zawsze zakwaszam żelami wiec co mi tam ;)

Ogólnie jeszcze wyczytałam, że czas i częstotliwość to nie wszytko, że da się zwiększyć prawdopodobieństwo na daną płeć po przez diete i suplementy, ale musi to trwać minimum pół roku. Po 3 miesiącach diety organizm może być w tzw „szoku” i działa to w drugą strone. Szanse 50:50 są dla całej populacji, ale na wybrane rodziny już inaczej się to przekłada. Gdyby szanse zawsze były 50:50 to przy komórce jajowej zawsze byłyby dwa rodzaje plemników, a tak nie jest (wyjątkiem są bliźniaki). Więc nie przypadkowo mamy dzieci takiej, a nie innej płci.

Hej dziewczyny.
Pisałam u Was na początku września. Wtedy byłam w 5 ciąży ale okazało się ze to ciąża biochemiczna. Teraz powtórka. Znów to samo. Wczoraj dostałam okres a przedwczoraj test pozytywny tylko bardzo słaba kreska (17dpo). Widocznie wcześniej była mocniejsza ale nie miałam odwagi robić testu w czwartek (był to termin @).
Chyba za wcześnie jednak zaryzykowalismy.
Zobaczymy co będzie dalej. Tysiąc myśli na minutę czy znów ryzykować jak tylko będę płodne czy odpuścić ten jeden cykl.
Może się w końcu uda i moje marzenie się spełni i będzie córka.

Sama zrobiłam testy paskami domowymi dla mnie szok bo cały czas sienzakwaszam więc u mnie odpada a też mam dietę dziewczynkowo . I obniżam testosteron lukrecją

reklama
Do góry