reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beti no wlasnie ona juz nie przyjmuje na kase chory a przyjmowala,nie wiem czemu juz tego nie robi?pewnie lepsza kasa z prywatnej praktyki!!poza tym nie chce zmieniac gina bo ona jest dobra...a juz pare olewajacych pacjetow ginow spotkalam na swojej drodze!!Co duzo bierze nie??

reklama
Witam moje śliczne :-)

JARZĘBINKA, to szerokiej drogi :-) GRATULACJE :-)
Ja zdałam 15lutego i od kilku dni sama mknę autkiem do i z pracy :-) Ale to ułatwienie... szczególnie dla męża :-D

Aha czyli jesc normalnie, wiadomo niedługo wiosna przyjdzie i lato, to będę jeść więcej owoców i warzyw :tak: Czyli nie ma żadnych pokarmów zakazanych w ciąży?? Oczywiście wiem że trzeba słodycze ograniczyć, żeby nie być zbyt "ciężką" ciężarówką :-D;-)

PYSZCZKU w ciąży zakazany jest tatar, sery pleśniowe, wędliny typu szynka parmeńska, swardźwaldzka (takie surowe podsuszone), zielona herbata ...:sorry2: i to chyba wsjo... :confused:
A tak to można się bezkarnie objadać całą resztą :-p:-D
I olej to sprzątanie. Mojemu mężowi gin powiedział, że w ciązy to facet sprząta:-D No i w 1 trymestrze, gin zakazał mi wyciągania się do góry z podniesinymi rękami :confused: to co chwilę wołałam męża, żeby mi coś podał z górnych szafek w kuchni :-D:-D Dzięki temu nastąpiła zmiana nawyków na stałe i nauczył się nowych rzeczy z domowych obowiązków :-D:-D

Ostatnia edycja:
Royannka dobrze mówisz, cierpliwość popłaca :tak::-) widzisz jak było w moim przypadku. Jak się za wcześnie zrobi test i wyjdzie pozytyw jak u Gosi to super, ale jak negatyw to tylko się człowiek dołuje niepotrzebnie, a tak zawsze jest te kilka dni nadziei więcej :-) mam nadzieję że Ci się uda!

Gosia a ja miałam ostatnią @ 1.02 :-) czyli dzień przed Tobą ;-) ale na usg idę w poniedziałek i wyliczyłam że to będzie 6ty tydzien i 2 dni ciąży :-) mam nadzieję że to nie za wcześnie na usg i już chociaz trochę będzie widać ;-) zresztą jak ostatnio byłam u mojego gina to powiedział że jak wyjdzie mi pozytywny test to długo nie zwlekać i przyjść :tak: nie ma na co czekać, więc się posłucham ;-)

Ptasiorek dzięki za te porady :-) dobrze wiedziec że nie wolno zielonej herbaty bo ja ją często piję :szok::baffled: ale własnie ostatnio nie piłam tylko mam smaka na zwykła z miodem i cytryną, więc ok ;-)
Właśnie skończyłam tą klatkę sprzątać, ale na szczęście rąk do góry nie podnosiłam :-) będę o tym pamiętać, dzięki ;-) w takim razie olewam sprzątanie mieszkania dzisiaj :-D będę sobie powoli z dnia na dzień coś robić, to kurze zetrę, to odkurzanie :tak: żeby nie za dużo na raz

Dziewczyny a jak to jest z przytulankami we wczesnej ciąży??? :szok: Można? Nic nie zaszkodzi dzidzi? Jak ostatnio M do mnie podchody robił to ja nie chciałam bo tak się źle czułam, jakbym miała gorączkę i ogólna słabość :baffled: az mi było głupio że może mu sprawiłam przykrość że nie chcę :confused: bo tak to lubię..:-D:-D:-D ale teraz boję się o dziecko :sorry:

Pyszczek nic dziecku nie zaszkodzi , nie masz sie co obawiac ...no może pejcze i te sprawy odrzućcie:-D:-D:-D:-D:-D ale nic nie ma lepszego dla dziecka jak szczęsliwa mama wiec jak lubisz to się przutulaj ile tylko dusza zapragnie :)

Hahahhahahahahah...:-D:-D:-D I wszystko jasne :-) Widzicie co się ze mną robi, juz teraz jestem nadopiekuńcza i nadwrażliwa :baffled::-D

Ale to pierwsza ciąża....wybaczcie że Wam dooope zawracam ...:sorry2:

reklama
Do góry