reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Na razie wróżyłam sobie z tętna dziecka, ale ma 145 więc ni w gruszkę, ni w pietruszkę [emoji16] Póki co najważniejsze żeby fasolka rosła zdrowo [emoji3590]

reklama
U nas tez takie tętno [emoji23][emoji23][emoji23] początkowo na kilku usg było 160-158 a teraz ostatnio 145.
Piszą że na dziewczynkę jest wysokie a na chłopca niższe i różne progi albo 140 albo 145 [emoji848] Haha ale jakoś specjalnie w to nie wierzę, zwłaszcza że nikt nigdy mi nie podawał takich wartości w poprzednich ciążach.

Na pewno mało miarodajne sa wlasnie te pierwsze pomiary bo dzieci maja mniej wiecej takie samo. Dopiero pózniej w miarę rozwoju sie normuje.
Ja za bardzo nie wierze w takie wróżby. Podobnie jak w ułożenie zarodka w 6tc - Ramzi.

@martoosia04 ja też w takie wróżby nie wierze.

@belle81 jak się czujesz ? szaleństwo zakupowe już było ? :)

Jeżeli wysoki testosteron i estradiol ma faktycznie jakiś wpływ na poczęcie chłopca, to bardzo się cieszę :) odebrałam wyniki i mam bardzo wysoki poziom, bez żadnych diet i suplementów. Coraz bardziej zaczynam wierzyć w syna :D

reklama
Wiadomo że to wróżby [emoji16] Kompletnie w to nie wierzę [emoji4] Szczególnie że sprawdziłam całe dokumentacje i mam tylko info z okolic 13 tygodnia, córka miała 160,a syn 164 [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Do góry